Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30849
Title: | Особливості надання послуг на круїзних кораблях |
Authors: | Антоненко, Ірина Ярославівна Мельник, Ірина Леонідівна |
Keywords: | HoReCa круїзний корабель HoReCa innovation cruise ship cruise tourism product enogastronomic product services кафедра туристичного та готельного бізнесу |
Issue Date: | 2019 |
Citation: | Антоненко, І. Я. Особливості надання послуг на круїзних кораблях / І. Я. Антоненко, І. Л. Мельник // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. – 2019. – № 2. – С. 180-193. |
Abstract: | Дослідження особливостей розвитку послуг HORECA круїзного туристичного продукту дає можливість оцінити і визначити детермінанти активного зростання даного сегмента на світовому туристичному ринку. Асортимент і рівень якості послуг готельного та ресторанного обслуговування був у фокусі організаторів круїзів ще з етапу становлення круїзного туризму (40-50 роки XIX століття). Сьогодні при проектуванні круїзних кораблів інженерно-технічні характеристики враховують профіль послуг HoReCa на рівні з рішеннями по організації дозвілля на борту. Наприклад, для реалізації концепції сталого розвитку на нові кораблі-мегалайнері встановлюють системи переробки відходів, таким чином прагнучи до замкнутого (автономному) операційного циклу. HoReCa круїзного корабля забезпечує більше половини операцій з обслуговування гостя і характеризується значною кількістю персоналу в підпорядкуванні директора круїзу. Актуальність теми визначається необхідністю пошуку детермінант для утримання позицій круїзного туризму на ринку шляхом реалізації інноваційних рішень в HoReCa. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30849 |
Appears in Collections: | Статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.