Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30849
Title: Особливості надання послуг на круїзних кораблях
Authors: Антоненко, Ірина Ярославівна
Мельник, Ірина Леонідівна
Keywords: HoReCa
круїзний корабель
HoReCa
innovation
cruise ship
cruise tourism product
enogastronomic product
services
кафедра туристичного та готельного бізнесу
Issue Date: 2019
Citation: Антоненко, І. Я. Особливості надання послуг на круїзних кораблях / І. Я. Антоненко, І. Л. Мельник // Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. – 2019. – № 2. – С. 180-193.
Abstract: Дослідження особливостей розвитку послуг HORECA круїзного туристичного продукту дає можливість оцінити і визначити детермінанти активного зростання даного сегмента на світовому туристичному ринку. Асортимент і рівень якості послуг готельного та ресторанного обслуговування був у фокусі організаторів круїзів ще з етапу становлення круїзного туризму (40-50 роки XIX століття). Сьогодні при проектуванні круїзних кораблів інженерно-технічні характеристики враховують профіль послуг HoReCa на рівні з рішеннями по організації дозвілля на борту. Наприклад, для реалізації концепції сталого розвитку на нові кораблі-мегалайнері встановлюють системи переробки відходів, таким чином прагнучи до замкнутого (автономному) операційного циклу. HoReCa круїзного корабля забезпечує більше половини операцій з обслуговування гостя і характеризується значною кількістю персоналу в підпорядкуванні директора круїзу. Актуальність теми визначається необхідністю пошуку детермінант для утримання позицій круїзного туризму на ринку шляхом реалізації інноваційних рішень в HoReCa.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30849
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf435,49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.