Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31331
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorLange, Ignace-
dc.contributor.authorMleko, Stanislaw-
dc.contributor.authorTomczynska-Mleko, Marta-
dc.contributor.authorPolishchuk, Galyna-
dc.contributor.authorJanas, Piotr-
dc.contributor.authorOzimek, Lech-
dc.date.accessioned2020-06-15T18:19:30Z-
dc.date.available2020-06-15T18:19:30Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationTechnology and factors influencing Greek-style yogurt – a Review / I. Lange, S. Mleko, M. Tomczyńska-Mleko, G. Polischuk, P. Janas, L. Ozimek // Ukrainian Food Journal. – 2020. – Volume 9. – Issue 1. – Р. 7-35.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31331-
dc.description.abstractAnalytical studies of Greek-style yoghurt manufacturing methods, formation and physicochemical characteristics of acid milk gels and factors that define yogurt quality are presented. The review is based on all the most important scientific papers ever published on the subject. Different yoghurt production methods: traditional methods based on mechanical separators, methods based on membrane processes and methods based on direct recombination, give product with differences in properties. В аналітичному дослідженні розглянуто основні способи виробництва йогурту грецького, зокрема умови формування фізико-хімічних характеристик кислотних молочно-білкових згустків і показників якості готового продукту. Огляд ґрунтується на вагомих наукових публікаціях за обраним напрямом дослідження. На основі аналізу різних способів виробництва (традиційного, сепараторного, із застосуванням мембранних технологій, прямої рекомбінації) встановлено, що йогурт, виготовлений з їх застосуванням, суттєво відрізняється за показниками якості.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectcaseinuk_UA
dc.subjectgeluk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectказеїнuk_UA
dc.subjectгельuk_UA
dc.subjectкафедра технології молока і молочних продуктівuk_UA
dc.titleTechnology and factors influencing Greek-style yogurt – a Reviewuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3456.pdf3,3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.