Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32953
Title: | Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методами |
Authors: | Волнянська, О. В. Ткач, В. І. Подобій, Олена Валеріївна Толстенко, Ю. В. |
Keywords: | тіабендазол іон-селективний електрод гетерополіаніон органічний катіон 12-молібдофосфатна кислота амперометричне титрування кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Визначення тіабендазолу в субстанції харчової добавки Е233 і харчових продуктах електрохімічними методами / О. В. Волнянська, В. І. Ткач, О. В. Подобій, Ю. В. Толстенко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 235–247. |
Abstract: | У статті вивчено взаємодію органічного катіона (ОК) тіабендазолу з гетерополіаніоном структури Кегіна РМо12О403- методом УФ-спектроскопії й амперометричного титрування. Фізико-хімічним методом досліджено (УФ-спектроскопія) характер з в ’язку ОК-ГПА у сполуках (TBZН2)з(РМо12О4Q)2 і визначенспіввідношення амперометричним титруванням і спектрофотометричним методом. Встановлені стехіометричні співвідношення реагуючих речовин методом амперометричного титрування й спектрофотометричним методом свідчать про утворення іонних асоціатів. Синтезовані малорозчинні іонні асоціати(TBZН2) 3(РМо12О4Q)2 використані як електродноактивні речовини при синтезі пластифікованих мембран іон-селективного електроду, оборотного до органіч ного катіона тіабендазолу. Розроблено методики прямого потенціометричного визначення вмісту тіабендазолу в субстанції харчової добавки (Е233) і харчових продуктах, які характеризуються достатньою чутливістю, селективністю, простотою й експресністю. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32953 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
DETERMINING THIABENDAZOLE CONTENT IN FOOD.pdf | 5,25 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.