Дослідження процесу оцукрювання розрідженого крохмалю ферментним препаратом β-амілази

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У статті наведено результати досліджень кінетики процесу зцукрювання розрідженої суспензії кукурудзяного крохмалю мальтогенним ферментним препаратом f -амілази, встановлено кінетичні закономірності, що дають змогу визначити оптимальні умови зцукрювання при використанні даного ферментного препарату. Використання f -амілази дозволяє отримати сиро пи з вмістом мальтози понад 50 % і низьким вмістом глюкози (близько 2,5 % до маси редукувальних речовин), що є основним показником якості сиропів при виробництві карамелі та інших харчових продуктів.

Опис

Ключові слова

мальтозні сиропи, зцукрювання, ферментні препарати, β-амілаза, кафедра технології цукру і підготовки води, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Бібліографічний опис

Сабадаш, Н. І. Дослідження процесу оцукрювання розрідженого крохмалю ферментним препаратом β-амілази / Н. І. Сабадаш, О. В. Грабовська // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 223–230.

Зібрання