Розвиток конкурентоспроможності підгалузі птахівництва в Україні: сучасний стан, проблеми, перспективи

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Нарощування обсягів виробництва м’яса як джерела білків тваринного походження, є однім з факторів забезпечення продовольчої безпеки країни. Проте, не зважаючи на всі зусилля держави та агропідприємств, щодо відновлення втрачених позицій з виробництва м’яса та м’ясопродуктів, рівень забезпечення ними потреб населення не відповідає вимогам сьогодення. В статті розглянуті сучасний стан, проблеми, перспективи птахівництва в Україні як найбільш скоростиглої підгалузі тваринництва та напрями збільшення обсягів та ефективності виробництва м’яса птиці, подальшої інтенсифікації його виробництва, як одного з джерел формування ресурсної бази для підприємств підкомплексу. The increasing of meat production volume is one of the factors of the food security of the country, since meat is a source of animal protein. However, despite the best efforts of the state and enterprizes working in the agricultural sector, trying to recover the state’s respect of recovering lost positions of meat and meat products, the level of the needs of population does not meet the requirements. The article deals with the current status, problems and prospects of poultry in Ukraine as the most quickly developing subsector of the livestock and focuses on the ways of increasing production efficiency of poultry, further intensification of its production as a vehicle for formation of the resource base for companies working in the subcomplex.

Опис

Ключові слова

м’ясо птиці, виробництво яєць, поголів ’я, птахівництво, тваринництво, продуктивність, livestock, poultry, livestock production, egg production, poultry, кафедра економіки праці та менеджменту

Бібліографічний опис

Ємцев, В. І. Розвиток конкурентоспроможності підгалузі птахівництва в Україні: сучасний стан, проблеми, перспективи / В. І. Ємцев // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2013. – № 49. – С. 127–133.

Зібрання