Підвищення ефективності роботи роторної таблеткової машини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Внаслідок відмінностей у густині вихідної сировини і неповного наповнення матриць таблетувальних пресів існують відхилення маси готових твердих лікарських форм. Завдання збільшення точності дозування потребує нагального вирішення. Раціональною ідеєю удосконалення механізму дозування таблетпреса є регулювання розміру сполучного отвору між приймальним стаканом і живильником. Запропоновано забезпечити зміну взаємного розташування вікон живильника і приймального стакана, які сполучаються, шляхом повороту заслінки, розміщеної у кільці між стаканом і корпусом живильника. Такий механізм набагато легше, швидше і точніше дає можливість регулювати швидкість потоку маси для таблетування. Запропонована конструкція простіша і надійніша, оскільки не потребує додаткових операції для налаштування. Похила площина залишається в статичному положенні, тому похибка на гальмування потоку набагато менша, ніж при її повороті. Удосконалення конструкції живильного пристрою механізму дозування роторної таблеткової машини РТМ41М3 шляхом заміни важільного механізму керування шторками на поворотну заслінку, положення якої регулює кількість матеріалу, який надходить до зворушувачів, спрощує конструкцію приймального стакану, підвищує ефективність заповнення матриць, і відповідно, точність дозування, полегшує обслуговування живильного пристрою та підвищує його надійність в експлуатації.

Опис

Ключові слова

кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, точність, заслінка, дозування, пристрій для подачі, ротаційний прес для таблеток, таблетувальна маса, accuracy, damper, dosage, feeding device, rotary tablet press, tableting mass

Бібліографічний опис

Сполович, М. Ю. Підвищення ефективності роботи роторної таблеткової машини / М. Ю. Сполович, О. О. Чепелюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 10 грудня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 127–128.