Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36831
Title: | Бета-глюкан з вівса як функціонально-технологічний інгредієнт у складі морозива |
Authors: | Сапіга, Вікторія Ярославівна Михалевич, Артур Петрович Поліщук, Галина Євгеніївна |
Keywords: | бета-глюкан овес морозиво beta-glucan oat ice cream кафедра технології молока і молочних продуктів |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Сапіга В. Бета-глюкан з вівса як функціонально-технологічний інгредієнт у складі морозива / В. Сапіга, А. Михалевич, Г. Поліщук // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021. – Київ : НУХТ, 2021 – С. 106-107. |
Abstract: | Бета-глюкани є полісахаридами, які одержують з різних джерел – з ячменю, вівса, пшениці, дріжджів та ін. Бета-глюкани в основному застосовують як дієтичну добавку, що позитивно впливає на функціонування усіх внутрішніх органів людини. Відповідно до існуючих рекомендацій, щоденне споживання бета-глюкану у кількості 3 г знижує рівень холестерину у крові, що запобігає ризику виникнення ішемічної хвороби серця. Макромолекули бета-глюканів різного походження відрізняються будовою, зокрема наявністю та розподілом глікозидних зв’язків, а також молекулярною масою. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36831 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
106-107.pdf | 119,13 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.