Електроактивована вода та її релаксаційні характеристики

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Встановлено, що зі збільшенням величини робочого потоку води в електролізері відбувається зниження динаміки набуття водою відновного електронодонорного стану. Це свідчить про необхідність цілеспрямованого регулювання швидкості води в електролізері для отримання води із заданим редокс-станом. Регулювання швидкості необхідно здійснювати таким чином: чим сильніший католіт, тим менша швидкість обробки води в електролізері, та навпаки. Католіт, отриманий у діафрагмовому електролізері, має виражені антиоксидантні властивості, та швидше релаксує за аноліт, при цьому значення ОВП та відносної антиоксидантної активності відновлюють свої вихідні параметри вже через 3 доби.

Опис

Ключові слова

релаксаційні характеристики, електроактивована вода, relaxation characteristics, electroactivated water, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

Бібліографічний опис

Електроактивована вода та її релаксаційні характеристики / О. Ю. Шевченко, А. І. Маринін, В. В. Шпак, Р. С. Святненко // Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки : матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 жовтня 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 20-22.