Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049
Title: | Раціональна обробка пивоварних відходів |
Authors: | Малюжко, Олена Володимирівна Нікітін, Геннадій Олексійович Салюк, Анатолій Іванович |
Keywords: | метанове бродіння microbial protein methanogenic fermentation пивоварні відходи білковий відстій адсорбоване сусло біогаз мікробний білок rational processing brewery waste protein sludge adsorbed wort biogas кафедра екологічної безпеки та охорони праці |
Issue Date: | 2001 |
Citation: | Малюжко, О. В. Раціональна обробка пивоварних відходів / О. В. Малюжко, Г. О. Нікітін, А. І. Салюк // Харчова і переробна промисловість. – 2001. – № 4. – С. 16–17. |
Abstract: | Дослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій –можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049 |
Appears in Collections: | Статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.