Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049
Title: Раціональна обробка пивоварних відходів
Authors: Малюжко, Олена Володимирівна
Нікітін, Геннадій Олексійович
Салюк, Анатолій Іванович
Keywords: метанове бродіння
microbial protein methanogenic fermentation
пивоварні відходи
білковий відстій
адсорбоване сусло
біогаз
мікробний білок
rational processing
brewery waste
protein sludge adsorbed wort
biogas
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2001
Citation: Малюжко, О. В. Раціональна обробка пивоварних відходів / О. В. Малюжко, Г. О. Нікітін, А. І. Салюк // Харчова і переробна промисловість. – 2001. – № 4. – С. 16–17.
Abstract: Дослідження свідчать, що побічний продукт пивоварного виробництва – білковий відстій –можна використовувати як джерело енергії, а також як сировину для кормових добавок. Досліджувалась зміна концентрації гірких речовин в процесі метанового бродіння. У збродженому білковому відстої кількість гірких речовин становила 25,85 г/л, тобто знижувалась на 27%. При наступній подвійній ектракції збродженого відстою хлороформом кількість гірких речовин зменшувалась ще на 49%, загалом на 76%. Studies show that the by-product of the brewing industry - protein-sludge can be used as an energy source and as a raw material for feed additives. We investigated the change in the concentration of bitter compounds in the methane fermentation. In the fermented protein sludge amount of bitter substances was 25.85 g / l, that is reduced by 27%. The next time a double ektraktsii digested sludge chloroform of bitter substances is further reduced by 49% in total by 76%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4049
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2222.pdf5,03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.