Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

З огляду на зростаючу популярність молочних продуктів, що містять живі мікроорганізми та необхідні для їх нормального розвитку поживні елементи у вигляді харчових волокон, особливий інтерес представляють дослідження, спрямовані на створення умов для збереження активних одиниць мікрофлори закваски після фризерування та загартування морозива. Нині в Україні немає технології виробництва морозива з пробіотичними властивостями, оскільки вона має певні особливості - мінусові температури виготовлення та зберігання. Розроблено технологію виготовлення морозива з симбіотичними властивостями, визначено оптимальну дозу внесення харчового волокна Fibregum та доведено можливість його використання як технологічної добавки з метою удосконалення технології виготовлення ацидофільного морозива.

Опис

Ключові слова

морозиво, мікроорганізми, Fibregum, мороженое, микроорганизмы, ice cream, microorganisms, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу

Бібліографічний опис

Збагачення ацидофільного морозива харчовим волокном Fibregum / А. В. Згурський, Г. П. Калініна, Г. Є. Поліщук, М. М. Антонюк // Молочна промисловість. – 2007. – № 6. – С. 43-46.

Зібрання