Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Робота присвячена дослідженню і створенню раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом для профілактики захворювань, пов¢язаних з порушеннями ендокринної системи.Запропоновано метод визначення гідратних чисел моно- та дисахаридів у водних розчинах, який грунтується на використанні ЕПР спектроскопії і нітроксильного радикала в якості спінової мітки.

Опис

Ключові слова

сирцеві пряники, глікемічний індекс, прості вуглеводи, числа гідратації, ретроградація крохмалю, адгезія, тісто, сырцовые пряники, гликемический индекс, простые углеводы, числа гидратации, ретроградация крахмала, адгезия, тесто, pastry, gingerbread, glycemic index, carbohydrates, hydration number, starch retrogradation, adhesion, кафедра екологічної безпеки та охорони праці

Бібліографічний опис

Полумбрик, М. О. Дослідження та створення раціональних композицій цукрозамінників для виробництва сирцевих пряників з низьким глікемічним індексом : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Полумбрик максим олегович ; НУХТ. - К., 2008. - 20 с.