Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936
Title: | Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників |
Authors: | Ігнатченко, Д. Ю. Фоменко, Веніамін Васильович Прокопенко, Алла Дмитрівна Дробот, Віра Іванівна |
Keywords: | заварні пряники житньо-солодовий екстракт ферментний препарат Новаміл крохмальна патока структура ретроградація кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів кафедра харчової хімії scalded cakes rye-malt extract enzyme preparation Novamil starch syrup structure retrogradation |
Issue Date: | 2009 |
Citation: | Ігнатченко, Д. Ю. Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. –2009. – № 6 (55). – С. 27-29. |
Abstract: | Розглянуто можливість застосування житньо-солодового екстракту (ЖСЕ) у виробництві пряників в дозуванні 20 % до маси борошна замість крохмальної патоки. А також спільного застосування ЖСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР з метою уповільнення процесів черствіння заварних пряників. Досліджено зміни в структурі крохмалю методом рентгенофазового аналізу на дифрактометрі. Доведено доцільність застосування РСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР. The article deals with possibility of using rye malt extract (RME) in the production of cakes at a dosage of 20% by weight of flour, starch syrup instead. As well as the joint use of RME and the enzyme preparation Novamil 1500 mg, with a view to slow the staling process cakes. The changes in the structure of starch by X-ray diffract meter analysis are researched. The expediency of the use of the RME and enzyme preparation Novamil 1500 mg is proved. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
dvivvjseifpnpcp.pdf | 3,15 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.