Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936
Title: Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників
Authors: Ігнатченко, Д. Ю.
Фоменко, Веніамін Васильович
Прокопенко, Алла Дмитрівна
Дробот, Віра Іванівна
Keywords: заварні пряники
житньо-солодовий екстракт
ферментний препарат Новаміл
крохмальна патока
структура
ретроградація
кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
кафедра харчової хімії
scalded cakes
rye-malt extract
enzyme preparation Novamil
starch syrup
structure
retrogradation
Issue Date: 2009
Citation: Ігнатченко, Д. Ю. Вивчення впливу житньо-солодового екстракту і ферментного препарату на процес черствіння пряників / Д. Ю. Ігнатченко, В. В. Фоменко, А. Д. Прокопенко, В. І. Дробот // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. –2009. – № 6 (55). – С. 27-29.
Abstract: Розглянуто можливість застосування житньо-солодового екстракту (ЖСЕ) у виробництві пряників в дозуванні 20 % до маси борошна замість крохмальної патоки. А також спільного застосування ЖСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР з метою уповільнення процесів черствіння заварних пряників. Досліджено зміни в структурі крохмалю методом рентгенофазового аналізу на дифрактометрі. Доведено доцільність застосування РСЕ і ферментного препарату Новаміл 1500 МР. The article deals with possibility of using rye malt extract (RME) in the production of cakes at a dosage of 20% by weight of flour, starch syrup instead. As well as the joint use of RME and the enzyme preparation Novamil 1500 mg, with a view to slow the staling process cakes. The changes in the structure of starch by X-ray diffract meter analysis are researched. The expediency of the use of the RME and enzyme preparation Novamil 1500 mg is proved.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7936
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dvivvjseifpnpcp.pdf3,15 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.