Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9208
Title: | Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва |
Authors: | Заславський, Аркадій Ісакович Засядько, Ярослав Іванович Павелко, Володимир Іванович Рябчук, Олександр Миколайович |
Keywords: | утилізація відхідна теплота пароповітряна суміш пароварочні камери recovery air-steam mixture waste heat steam cabinets кафедра теплоенергетики та холодильної техніки |
Issue Date: | 2006 |
Citation: | Павелко, В. І Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва / В. І. Павелко, А. І. Заславський, Я. І. Засядько, О. М. Рябчук // Мясной бизнес. – 2006. - №3. – С. 72-74. |
Abstract: | Пароварочні камери для термічної обробки варено-копчених ковбасних виробів є джерелом значної кількості відхідної теплоти, яка належним чином не використовується. Відпрацьована пароповітряна і димова суміш,що викидається в атмосферу,має порівняно низькі параметри-температуру в межах 50-60оС і відносну вологість 50-80 %. Крім того, ця суміш газів містить в собі домішки жиру, а також дьоготь, сажу, фенол та інші сполуки з неприємним запахом в аерозольній формі, що приводить до забруднення навколишнього середовища. Запропоновано спосіб утилізації теплоти пароповітряної і димової суміші, що відводиться із пароварочних камер і більш досконалий метод очищення газів, які викидаються в атмосферу. Steam cabinets for thermal processing of cooked and smoked sausages generate a significant quantity of waste heat, which is not properly used. The spent air-steam mixture and smoke which is injected into the atmosphere, has a lower characteristics - temperature within the 50-60 оС and relative humidity of 50-80%. Moreover, this gas mixture contains residual stocks of fats and tar, soot black, phenol and other compounding with an unpleasant odor in spray form, which leads to environmental pollution. As suggested a method of wastage recovery air-steam mixture and smoke, which is derived from steam cabinets and a greatly improved method of purification gases emitted into the environment. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9208 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Zhurnal_myasnoy_biznes_3.pdf | 199,87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.