Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4921
Title: Новая технология получения концентрированного свекловичного сока
Authors: Логвин, Владимир Матвеевич
Мирончук, Валерий Григорьевич
Сидько, В. И.
Keywords: сахарный раствор
удаление воды
технология вымораживания
дифузионно-испарительная-известково-углекислотная технология
затраты энергии
sugar solution
dewatering
freezing technology
difuzionno-evaporator lime-carbon dioxide technology
energy costs
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
кафедра технології цукру і підготовки води
Issue Date: 2012
Citation: Логвин, В. М. Новая технология получения концентрированного свекловичного сока / В. М. Логвин, В. Г. Мирончук, В.И. Сидько // Цукор України. - 2012. – С. 162 – 164.
Abstract: Показана возможность удаления воды из сахарных растворов вымораживанием, при котором затраты энергии на льдообразование в 6,7 раза меньше затрат энергии на парообразование при использовании дифузионно-выпарной-известково-углекислотной технологии, а также не используется известь; в жмыхе, концентрате сока и сахаропродуктах ( сиропе и аморфном сахаре), сохраняются практически все биологически активные вещества сырья, а вода из клеток свеклы – аналог талой питьевой воды. It is show the possibility of removing water from the sugar solutions freeze at which the energy cost of ice formation in 6.7 times less energy consumption for steam generation using difuzionno-evaporator, lime-carbon dioxide technology, and do not use lime, in the cake, juice and concentrate and sugar products (syrup and amorphous sugar) are retained virtually all biologically active substances of raw materials, and water from the cells of beet – similar melt water.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4921
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
123.pdf216.8 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.