Перегляд за Автор "Ющук, Інна Василівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 34
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Апаратурно-технологічні схеми виробництва пектиновмісних порошків(2011) Метльов, Сергій Геннадійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Вересоцький, Юрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Ющук, Інна ВасилівнаНаведено результати дослідження існуючих способів отримання сушених харчових порошків та започатковано розроблення нових технологічних схем виробництва сухих пектиновмісних екстрактів.Документ Використання математичного пакету MathCAD при вивченні розділу «Теорія ймовірностей і математична статистика»(2018) Сєдих, Ольга Леонідівна; Ющук, Інна ВасилівнаВ роботі розглянуто використання інформаційних технологій у вирішенні задач теорії ймовірностей і математичної статистики. The paper considers the use of information technologies in solving problems of probability theory and mathematical statistics.Документ Використання можливостей Internet в оптимізації процесів сушіння харчових продуктів(2009) Гаврилов, В. С.; Метльов, Сергій Геннадійович; Овчарук, Володимир Олексійович; Сєдих, Ольга Леонідівна; Ющук, Інна ВасилівнаПроцеси сушіння харчових продуктів з метою найповнішого збереження їх корисних властивостей при тривалому зберіганні є найбільш актуальними як для виробників так і для сільгосппереробників. Перелік продуктів тваринного і рослинного походження, що вимагають подальшої переробки, постійно розширюється. The process of dry food to the fullest preserve their beneficial properties during storage is the most relevant both for producers and for farmers. The list of products of animal and vegetable origin, requiring further processing, is constantly expanding.Документ Використання новітніх комп’ютерних технологій з метою інформатизації освіти(2020) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаІнформатизація суспільства – це перспективний шлях до економічного, соціального та освітнього розвитку. Інформатизація освіти спрямовується на формування та розвиток інтелектуального потенціалу нації, удосконалення форм і змісту навчального процесу, впровадження комп'ютерних методів навчання та тестування, що надає можливість вирішувати проблеми освіти на вищому рівні з урахуванням світових вимог.Документ Використання новітніх інформаційних технологій для підготовці фахівців з автоматизації харчових виробництв на прикладі Microsoft Office 365(2019) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичMicrosoft Office 365 – це набір програм, що базується на «хмарних технологіях». Microsoft Office 365 включає в себе безкоштовну електронну пошту, службу обміну миттєвими повідомленнями, засіб проведення відеоконференцій і здійснення голосових викликів, а також дозволяє створювати і редагувати документи в онлайн-режимі.Документ Використання платформ дистанційного навчання (LMS) та технологій e-learning у освітньому процесі(2022) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичДистанційне навчання в сучасному світі набуває все більшої актуальності та поширеності. В роботі проведено дослідження сучасних онлайн-платформ дистанційного навчання (LMS — learning management system) та засобів створення дистанційних курсів із метою визначення основних характеристик роботи у віртуальному навчальному середовищі.Документ Використання сучасних інформаційно-комунікаційних цифрових технологій в процесі викладання навчальної дисципліни «Економічна інформатика»(2022) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичУ роботі розглянуті програмні засоби та веб-сервіси для викладання дисципліни «Економічна інформатика» в освітньому процесі закладів вищої освіти. Наведено використання в процесі викладання навчальної дисципліни новітніх інформаційних освітніх технологій з використанням сучасної комп’ютерної бази, нових інтерактивних методів, комп’ютерних навчальних програм, технічних засобів навчання, дистанційних засобів освіти. Наведені основні характеристики найбільш популярних систем управління навчанням, їх функції, особливості роботи.Документ Використання технологій e-learning в освітньому просторі(2021) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаУ роботі розглянуто програмні засоби та веб-сервіси для цифрового дистанційного навчання в освітньому процесі закладів вищої освіти. Наведені основні характеристики найбільш популярних систем управління навчанням, їх функції, особливості роботи, переваги та недоліки, а також зручність для створення дистанційних курсів навчання. Детально розглянута система управління навчанням MOODLE, як платформа для створення інформаційно-освітнього середовища навчального закладу, що забезпечує інтерактивну взаємодію між учасниками навчального процесу. А також у роботі представлене програмне забезпечення BigBlueButton, створене спеціально для онлайн-платформ навчання для організації відео конференцій.Документ Використання інформаційних технологій для розрахунку оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів у навколишнє середовище(2019) Ющук, Інна Василівна; Ющук, Павло ОлександровичРобота з оптимізації процесу розрахунку обладнання, призначеного для поглинання вуглекислого газу з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку при виробництві цукру. Розроблено математичну модель і параметричну схему для розрахунку процесу карбонізації. Визначено, що насичення вуглекислим газом негативно впливає на коефіцієнт його використання. Було встановлено, що зі збільшенням СО2 в газі ефективність його використання зменшується. Work on optimization of calculation process for the equipment intended for the absorption of carbon dioxide with the aim to neutralize calcium hydroxide when purifying crude juice in sugar production. Developed a mathematical model and parametric scheme to calculate the process of carbonation. Determined that the saturation with carbon dioxide of kiln gas negative impact on coefficient of its use. Was established that with the increase of CO2 in the gas efficiency of its use decreases.Документ Використання інформаційних технологій при розрахунках оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві з метою зменшення викидів відпрацьованих газів в атмосферу(2020) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаРобота присвячена дослідженню впливу розміру обладнання для сатурації в процесі очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.Документ Використання інформаційно-комунікаційних технологій при змішаній формі навчання(2022) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичІнформаційні технології дають можливість більшою мірою індивідуалізувати процес навчання, зменшуючи фронтальні види робіт і збільшуючи частку індивідуально-групових форм і методів навчання. Також інформаційні технології сприяють підвищенню мотивації до навчання, розвитку креативного мислення, дозволяють економити навчальний час, інтерактивність і мультимедійна наочність сприяє кращому представленню, і, відповідно, кращому засвоєнню інформації.Документ Впровадження новітніх інформаційних систем для дистанційних онлайнплатформ навчання(2022) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаПід час використання систем дистанційного навчання для організації проведення інтерактивного спілкування необхідний сервіс для організації онлайн-конференцій. Один з таких – BigBlueButton.Документ Віртуальне освітнє середовище ВВВ як складова онлайн-навчання при підготовці бакалаврів ОПП «Комп’ютерні науки»(2021) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна ВасилівнаНині є цілий ряд програмного забезпечення, призначеного для проведення веб-конференцій. Одним із таких засобів є безкоштовна програма з відкритим кодом BigBlueButtonДокумент Економіко-математична модель задачі перевезення контейнерів(2012) Кривець, Тетяна Олексіївна; Ющук, Інна ВасилівнаРобота присвячена розгляду задачі про оптимальну організацію перевезень порожніх контейнерів між портами замкненої лінії, що продиктовано практикою. За критерій задачі прийнято мінімум затрат, пов’язаних з перевезенням, зберіганням і орендою порожніх контейнерів.Документ Застосування «хмарних технологій» у підготовці фахівців з автоматизації виробництв на прикладі Microsoft Office 365(2015) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаВикористовуючи Office 365, ВНЗ отримують ряд незаперечних переваг перед колегами. Наприклад, документообіг став доступний співробітникам не тільки у стінах університету, а й за його межами з будь-якої точки світу з доступом до Інтернету.Документ Застосування модифікацій генетичного алгоритму надання послуг(2022) Грибков, Сергій Віталійович; Ющук, Інна Василівна; Ющук, Павло ОлександровичУ роботі було проведено дослідження проблеми ефективного розподілення замовлень між виконавцями у сфері надання послуг. Було розглянуто огляд літературних модифікацій генетичного алгоритму, проведено апробацію розглянутих модифікацій та доцільність їх використання у сфері надання послуг для визначення ефективного розподілення роботи.Документ Застосування інформаційних технологій при оптимізації розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку.(2020) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна ВасилівнаВапняно-вуглецеве очищення є одним з важливих етапів цукрового виробництва – воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним з реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного сокуДокумент Математична модель процесу першої сатурації цукрового виробництва(2014) Ющук, Інна Василівна; Овчарук, Володимир Олексійович; Метльов, Сергій ГеннадійовичРозроблена математична модель першої сатурації, яка складається з рівнянь, що описують гідродинаміку руху бульбашок сатураційного газу в сатурованому соці, а також рівнянь для опису масообміну в апараті з урахуванням розрахунку поверхні поділу фаз і коефіцієнтів дифузії діоксиду вуглецю і масовіддачі при абсорбції в рідинному середовищі. The mathematical model of the first carbonation, which consists of equations describing the hydrodynamics of bubble carbonation gas movement in saturovanomu juice and mass transfer equations to describe the device based on the calculation of the surface phase separation and diffusion coefficients of carbon dioxide and masoviddachi in absorption in the liquid medium.Документ Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві(2019) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна ВасилівнаПроведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.Документ Методи екологізації цукрового виробництва з метою зменшення викидів у атмосферу(2022) Овчарук, Володимир Олексійович; Ющук, Інна ВасилівнаРобота присвячена дослідженню впливу розміру обладнання для сатурації в процесі очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.