Перегляд за Автор "Іванченко, Михайло Георгійович"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Дослідження відмінностей теплових і хімічних властивостей шапинки й ніжки шампіньона(2016) Роман, Тетяна Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Іванченко, Михайло Георгійович; Мазуренко, Олександр ГригоровичУ статті приведено повний хімічний склад, а також вміст вітамінів, макро- і мікроелементів, вітамінів у свіжому культивованому грибі шампіньон. Для збереження максимуму корисних речовин, в сушеному грибному напівфабрикаті, за допомогою сканувальної колориметрії і термогравиметрии, при різних температурах було проведено досліди з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки і шапинки гриба, яка була порівняна з теплотою випаровування чистої води. Визначено різницю в часі при сушінні ніжки і шапинки до кінцевої вологості 12.5 % і представлено всі результати експериментальних досліджень. The article present the complete chemical composition and content of vitamins, macro- and micronutrients in fresh cultivated champignon mushrooms. To save the maximum amount of nutrients in dried mushroom semi-product, scanning calorimetry and thermogravimetry at different temperatures were applied and the experiments were conducted to determine the head of moisture evaporation from the tissues of mushroom caps and stems, which was compared to the head of pure water evaporation. The timing difference in drying caps and stems to the final moisture content of 12.5 % in determined and all the results of experimental studies are represented.Документ Моделювання оптимальних умов для зберігання шампіньйонів(2014) Мазуренко, Олександр Григорович; Ротай, Марія Олегівна; Роман, Тетяна Олександрівна; Іванченко, Михайло ГеоргійовичВ даний час печериці вирощують більш ніж в 60 країнах світу. На їх частку припадає майже 80% обсягу всіх вирощуваних в штучних умовах грибів. Цей вид грибів містить багато білка, який швидко засвоюється організмом. Також в них присутні 18 амінокислот, багато з яких незамінні для людини: біотин, лінолева, пантеноловая і фолієва кислоти, вітаміни В, С, D і Н, калій, натрій, фосфор та інші поживні речовини. Currently, the mushrooms are grown in more than 60 countries. They accounted account for almost 80% of all cultivated fungi in vitro. This type of Mushrooms contain a lot of protein, which is rapidly absorbed by the body. Also, they there are 18 amino acids, many of which are essential for humans, biotin, linoleic, pantenolovaya and folic acid, vitamins B, C, D and H, potassium, sodium, phosphorus and other nutrients.Документ Необхідність контролю якості блендів зернової кави(2019) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Іванченко, Михайло ГеоргійовичВ роботі доведено необхідність контролю якості блендів зернової кави.Документ Інноваційні аспекти в методиці викладання інженерних дисциплін(2019) Роман, Тетяна Олександрівна; Дейниченко, Людмила Григорівна; Іванченко, Михайло ГеоргійовичУ роботі доведено доцільність викладання інженерних дисциплін з застосуванням інноваційних методів. The work proves the expediency of teaching of engineering disciplines with the use of innovative methods.