Перегляд за Автор "Абрамова, Асьят Георгіївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 31
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Ems (electric muscle stimulation) тренування як складова в формуваннi здорового способу життя(2018) Беценко, Олена Анатоліївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаПроаналізовано Ems (electric muscle stimulation) терапію, як перспективний напрям для формування здорового способу життя. Встановлено, що програми перебування в готелях стають все більш різноманітними і крім різних курсів лікування пропонується широкий вибір комплексів оздоровчих та відновлюючи сил послуг.Документ Бісквіти з фруктозою та цукрозамінниками-поліолами для харчування дітей(2014) Абрамова, Асьят Георгіївна; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаНа теперішній час одним з найбільш розповсюджених ендокринних захворювань є цукровий діабет. Цукровий діабет - це хронічне захворювання, що характеризується абсолютним або част-ковим дефіцитом вироблення підшлунковою залозою гормону інсулі-ну. Близько 3 % населення Землі страждають на цукровий діабет. В Україні зареєстровано 1,3 млн. хворих, серед яких 8 тис. дітей. Згідно зі статистичними даними до 2025 р. в Україні кількість дітей хворих на цукровий діабет зросте до 9400 чол. Currently one of the most common endocrine diseases is diabetes. Diabetes - a chronic disease characterized by absolute or part-deficit-term production of the pancreas hormone Insula-on. About 3% of the population suffer from diabetes. Ukraine has registered 1.3 million. Patients, including 8 thousand. Children. According to statistics up to 2025 in Ukraine the number of children with diabetes will increase to 9400 people ..Документ Бісквітний напівфабрикат для хворих на цукровий діабет (Деклараційний патент на корисну модель № 105977)(2014) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаБісквітний напівфабрикат для хворих на цукровий діабет містить пшеничне борошно, меланж, солодку речовину, ароматизатор. В якості солодкої речовини використовується мальтитол при певному співвідношенні сировинних інгредієнтів. Sponge cake mix for diabetics comprising wheat flour, melange, sweetening, flavoring. Maltitol is used as a sweet substance at a certain ratio of raw ingredients.Документ Бісквітний напівфабрикат для хворих на цукровий діабет (Деклараційний патент на корисну модель № 83917)(2013) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаБісквітний напівфабрикат для хворих на цукровий діабет містить пшеничне борошно, меланж, солодку речовину, ароматизатор. В якості солодкої речовини використовується мальтитол при певному співвідношенні сировинних інгредієнтів. Sponge cake mix for diabetics comprising wheat flour, melange, sweetening, flavoring. Maltitol is used as a sweet substance at a certain ratio of raw ingredients.Документ Використання кунжутного шроту в технології бісквітів функціонального призначення(2017) Абрамова, Асьят Георгіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Писарець, Ольга ПетрівнаОбґрунтовано необхідність розроблення бісквітних виробів функціонального призначення на основі використання фізіологічно-функціональних сировинних інгредієнтів. Досліджено можливість застосування кунжутного шроту в технології бісквіт. Встановлено зміну структурних показників якості бісквітного тіста та готової продукції. The necessity of developing biscuit products of functional purpose based on the use of physiologically functional raw ingredients is substantiated. The possibility of using sesame seed meal in biscuit technology is investigated. The change in the structural parameters of the biscuit test and finished products is established.Документ Використання можливостей соціальних мереж в індустрії гостинності(2022) Мирошник, Юлія Анатоліївна; Абрамова, Асьят Георгіївна; Пушка, Ольга СергіївнаСтаття присвячена питанню можливості використання соціальних мереж в готельній індустрії. Соціальні мережі з'явилися в онлайн-суспільстві в 2003 році, і з тих пір кількість користувачів ними збільшується з кожним днем. Гостинна індустрія досить залежна від інформації, що поширюється про заклади в інтернеті. Сьогодні, потенційні гості готелів можуть спілкуватися з іншими клієнтами, читати їхні відгуки, шукати кращі варіанти розміщення, акційні та спеціальні пропозиції за допомогою лише телефону. Для готельєрів використання соціальних мереж може бути цінним інструментом для розвитку власного бренду з метою залучення нових гостей та збереження поточних клієнтів, створюючи міцні та ефективні відносини з ними. В статті наведено деякі стратегії соціальних мереж, які можуть максимально збільшити охоплення клієнтів засобу розміщення. The article is devoted to the possibility of using social networks in the hotel industry. Social networks appeared in the online community in 2003, and since then the number of users has been increasing day by day. The hospitality industry is quite dependent on information disseminated about establishments on the Internet. Today, potential hotel guests can communicate with other customers, read their reviews, look for the best accommodation, promotions and special offers by phone only. The purpose of this article is to identify ways to use social networks for the development and promotion of hospitality industry. Research of possible influence of separate social networks on popularization of hotel services and attraction of new clients. The image of the institution, formed in social networks, especially influences the decision to purchase services from consumers of generation Z. Young users first of all look for information not on official web resources, but in the most popular social networks, such as: TikTok, Facebook, Instagram, etc. Social media allows companies to stay in touch with interested users, build long-term relationships with their customers, build their loyalty, manage the company's reputation, increase sales and solve many other business development challenges. The influence of social media and their role is gaining importance in all spheres of human activity and is the subject of research by scholars and practitioners. The article reveals the role and benefits of using, influencing and using social media in the field of hotel services. The use of social networks as a means of promoting hotels is low-cost and allows you to reach a wide target audience, quickly inform real and potential customers about new offers, to form a demand for services. In an era of rapid technological progress and very demanding travelers, it is very important to use all available platforms for hotel marketing campaigns. The article presents some strategies of the most popular social media, which can maximize the reach of customers of the accommodation. Today, hotels need to use the full range of Internet marketing: SEO and content marketing, contextual advertising, PR and social networks, affiliate programs.Документ Використання цукрозамінників нового покоління в технології бісквітів спеціального призначення(2013) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаПроведено роботу по визначенню можливості застосування лактітолу, ізомальтітолу, еритрітолу, мальтітолу у технології бісквітів. Проведено дослідження в’язкості і поверхневого натягу водних розчинів цукрозамінників, впливу цукрозамінників на піноутворюючу здатність та стійкість піни меланжу, органолептичні, фізико-хімічні та структурні показники готових виробів. We have done research to use lactitol, isomaltitol, eritritol and maltitol in bisquits technology. Also we did researches of viscosity and surface tension of sugar replacers’ water solutions, influence of sugar replacers on lathering and melange foam resistance, organoleptic, physicochemical and structural factors of a product.Документ Вплив COVID-19 та карантинних обмежень на заклади гостинної індустрії України(2020) Абрамова, Асьят Георгіївна; Пушка, Ольга Сергіївна; Мирошник, Юлія АнатоліївнаУ статті здійснено аналіз впливу пандемії інфекційного захворювання COVID-19 на діяльність закладів сфери гостинності України. Визначено основні зміни в роботі закладів ресторанного господарства та готелів під час дії карантинних обмежень. Статистичною основою дослідження виступають праці вітчизняних авторів у сфері готельного господарства, наукова періодика, ресурси Інтернет-мережі. Для вирішення поставлених завдань дослідження використано методи теоретичного узагальнення та порівняння. Проаналізовано втрати прибутків закладів харчування та готельних підприємств України в період повного локдауну з березня по травень 2020 року та під час дії карантинних обмежень, що пов’язані з пандемією COVID-19. Встановлено, що прибуток закладів харчування в березні склав близько 69%, в квітні – 26% проти лютневих показників 2020 року. У травні прибуток закладів ресторанного господарства підвищився до 50% від докризового показника, що пов’язано насамперед з послабленням карантинних обмежень та дозволом приймати відвідувачів на літніх терасах. Разом з тим зазначається, що більшість готелів і готельних комплексів були вимушені призупинити свою діяльність. Представлено перелік змін у роботі закладів гостинної індустрії та обов’язкових протиепідемічних заходів. Наголошено, що готелям та закладам харчування довелось в досить короткий проміжок часу відреагувати на карантинні обмеження та вжити відповідних термінових заходів для збереження контингенту своїх відвідувачів. Наведено приклади міжнародного досвіду адаптації закладів сфери гостинності до роботи в умовах карантинних обмежень. Основним завданням сфери гостинності України в найближчі роки є впровадження сучасних інноваційних технологій. Це, зокрема, дозволить скоротити контакти між персоналом та гостями закладів, що особливо актуально в умовах пандемії інфекційного захворювання COVID-19. The article seeks to explore the impact of the COVID-19 infectious disease pandemic on the Ukrainian hospitality industry along with providing an overview of the major changes in the nature and operation of hotel and restaurant businesses in the face of quarantine restrictions. The statistics data were obtained from the Ukrainian research papers and scientific journals in hospitality management and open Internet sources. To attain the objectives of this study, theoretical generalization and the comparative research methods have been employed. The article offers a loss of profit assessment for Ukrainian foodservice companies and hotels in the national lockdown period from March to May 2020 and during the quarantine restrictions related to the COVID-19 pandemic. The findings demonstrate that the revenues of foodservice companies in March amounted to about 69%, in April – 26% compared to February 2020 indicators. In May, restaurants increased their profits up to 50% against the pre-crisis rate, which is associated primarily with easing of quarantine restrictions and the permission to serve their customers on summer terraces. However, most hotels and their infrastructure facilities were forced to suspend their operation. The study also resumes the information on regulatory changes along with mandatory anti-epidemic preventive measures in the hospitality sector operation. A special emphasis is put that hotels and restaurants were challenged to promptly respond to quarantine restrictions in a very short period of time and build immediate strategies to retain their customers and clients. The authors present a range of international best practices on adaptation of hospitality industry to working in the quarantine restrictions settings. It is argued that the primary objective of the Ukrainian hospitality industry in in the short-term perspective is the implementation of modern innovative technologies. This will contribute to reducing human contact between customers and personnel in the hospitality sector, which is critically important in the context of infectious disease outbreaks and COVID-19 pandemic, in particular.Документ Дослідження конкурентної стратегії готельного господарства в Україні(2021) Абрамова, Асьят Георгіївна; Пушка, Ольга Сергіївна; Мирошник, Юлія АнатоліївнаУ статті проаналізовано сучасний стан готельної індустрії України. Проаналізовано та систематизовано різні конкурентні стратегії розвитку готельного господарства, з урахуванням світового досвіду. З метою встановлення сильних та слабких сторін готельної індустрії в Україні було проведено SWOT-аналіз. За результатами проведеного аналізу визначено, що для забезпечення сталого та динамічного розвитку індустрії гостинності, актуальним є підвищення якості вітчизняних готельних послуг відповідно до світових стандартів сервісу. The article analyzes the current state of the hotel industry in Ukraine. Various competitive strategies for the develop-ment of the hotel industry are analyzed and systematized, taking into account foreign experience. In order to identify the strengths and weaknesses of the hotel industry in Ukraine, a SWOT analysis was carried out. According to the results of the analysis, it was found that in order to ensure the stable and dynamic development of the hospitality industry, it is im-portant to improve the quality of domestic hotel services in accordance with world service standards.Документ Дослідження якості сухого екстракту кореня імбиру(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаВ статті представлено результати досліджень якості сухого екстракту кореня імбиру отриманого методом дрібної мацерації. Висвітлено зміни хімічного складу сухого екстракту у процесі його виробництва. Проаналізовано зміни цукрів, білків, кислот, фенольних речовин, вітамінів та мінеральних речовин, розраховано їх інтегральний скор. Встановлено безпечність використаної сировини та отриманого з нього сухого екстракту за показником вмісту важких металів. The article presents the results of studies of the quality of dry extract of ginger root obtained by the method of fractional maceration. Changes in the chemical composition of the dry extract during its production are reflected. The changes, carbohydrates, proteins, vitamins and minerals acids are analyzed, their integral speed is calculated. The safety of the raw materials used and the dry extract obtained from it in terms of the content of heavy metalsДокумент Еритрітол – цукрозамінник нового покоління. Дослідження впливу еритрітолу на реологічні та структурні показники бісквітного тіста та готового виробу(2016) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаДосліджено доцільність застосування еритрітолу в технології бісквітів дієтичного призначення. Исследована возможность использования еритритола в технологии бисквитов диетического назначения. We investigated the feasibility of using erithritol sponge cakes in dietary use technology.Документ Застосування продуктів переробки кунжуту в технології бісквітів зі статусом «функціональний продукт»(2018) Абрамова, Асьят Георгіївна; Коваль, Ольга ВолодимирівнаҐрунтуючись на світовому досвіді можна виділити три напрямки розроблення функціональних продуктів: внесення в рецептуру фізіологічно-функціональних сировинних інгредієнтів; зміна рецептури традиційних виробів з метою зниження шкідливих компонентів; збагачення традиційних харчових продуктів шляхом введення в рецептуру БАД.Документ Новітні технології бісквітних напівфабрикатів на основі використання цукрозамінників-поліолів(2014) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаНа теперішній час у світі з кожним роком збільшується кількість людей, які страждають на серцево-судинні та ендокринні захворювання. Одним з найбільш поширених ендокринних захворювань є цукровий діабет. Цукровий діабет -синдром хронічної гіперглікемії та глюкозурії, обумовлений абсолютною або відносною недостатністю інсуліну, що призводить до порушення всіх видів обміну речовин. У світі близько 3% населення страждають на цукровий діабет,в Україні зареєстровано 1,3 млн. хворих. At present, the world each year the number of people suffering from cardiovascular and endocrine diseases. One of the most common endocrine disease is diabetes. Diabetes -syndrom chronic hyperglycemia and glycosuria due to absolute or relative lack of insulin which leads to the violation of all types of metabolism. In about 3% of the world population suffering from diabetes in Ukraine registered 1.3 million. Patients.Документ Пелоїдотерапія як перспективний напрям рекреації в готельній індустрії(2019) Абрамова, Асьят Георгіївна; Мирошник, Юлія Анатоліївна; Сікан, Світлана ЮріївнаВ роботі розглянуто вплив рекреаційного потенціалу місцевості на розвиток туристичної, соціальної та економічної діяльності в регіоні. Представлено статистичні дані зміни кількості міжнародних туристів у світі в період з 1950 р. по 2018 р. Встановлено, що за останні десять років кількість міжнародних туристів збільшилась на 50%. Згідно зі статистичним прогнозом наданим Всесвітньою туристичною організацією (WTO) до 2050 р. кількість подорожуючих збільшиться приблизно на 43%. Серед подорожуючих велика кількість туристів (приблизно 50%) обирають напрямки (країни), які характеризуються наявністю природніх рекреаційних ресурсів (геологічних або ландшафтних). Вагомий сегмент туристів подорожують з метою оздоровлення та обирають, відповідно до поставленої мети, готельні підприємства, які надають спектр додаткових лікувально-профілактичних послуг (наприклад, таласотерапію, бальнеотерапію, пелоїдотерапію, геліотерапію, аеротерапію, сапропель терапію, гідротерапію). Тому перспективним напрямком розвитку готельного господарства, як в Україні так і у світі в цілому, є розширення ринку велнес та курортних готелів, особливо в тих регіонах, які мають рекреаційні ресурси. В роботі представлено актуальність надання послуг пелоїдотерапії (застосування лікувальних грязей) та надано характеристику різних видів пелоїдів. В статті надано порівняльну характеристику відомих світових курортів де є природні родовища пелоїдів та розглянуто лікувальні та оздоровчо профілактичні послуги, які надаються в місцевих засобах розміщення (готелях та санаторіях) з використанням лікувальної грязі. Визначено, що розширення оздоровчо-профілактичних послуг з використанням лікувальних грязей сприятиме підвищенню рівня конкурентоспроможності готельних підприємств та забезпечить розширення контингенту споживачів готельного продукту. Нами обґрунтовано доцільність розвитку курортно-рекреаційного потенціалу в Скадовському районі Херсонської області, зокрема в смт Лазурне. Також для готельних підприємств даної рекреаційної місцевості (смт Лазурне), нами запропоновано надавати ряд фізіотерапевтичних та косметологічних процедур з використанням місцевих лікувальних грязей.Документ Перспективи проектування готельних підприємств із затосуванням смарт-технологій(2019) Абрамова, Асьят Георгіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Кононко, Діна КостянтинівнаРозглянуто сучасні тенденції та перспективні напрямки розвитку готельного господарства в Україні та світі. Визначено, що розширення сегменту додаткових послуг, а саме послуг, які сприятимуть удосконаленню системи управління готелем, є актуальним та дозволить підвищити конкурентоспроможність підприємства. У статті висвітлено особливості державного регулювання інноваційної діяльності в Україні. Досліджено основні шляхи впровадження інноваційних технологій у структури готельних підприємств. Обґрунтовано доцільність впровадження смарт-технологій, а саме елементів системи «розумний дім», в структуру підприємств готельного господарства. Розглянуті етапи здійснення інноваційної діяльності на підприємстві та основні напрямки підвищення її ефективності.Документ Перспективні напрямки розширення анімаційних послуг у закладах готельного господарства(2019) Абрамова, Асьят Георгіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Хоменко, Анастасія АнатоліївнаНами розглянуто ринок рекреаційного анімаційного сервісу, що пропонується в закладах готельного господарства закордоном. З метою розширення анімаційного сервісу для готелів сімейного типу нами запропоновано впровадити дитячі анімаційні програми навчально-розважального характеру. We studied the market of recreational animation service, which is offered in hotel enterprises abroad. In order to expand the animation service for family-type hotels, we have proposed to introduce children's animation programs of educational and entertainment character.Документ Перспективні напрямки розширення спортивно-оздоровчих послуг в індустрії гостинності(2019) Абрамова, Асьят Георгіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Янішевський, Владислав ВіталійовичСпортивно-оздоровчі та оздоровчі послуги є затребуваними серед споживачів готельного продукту. Актуальним є розширення послуг рекреації в готельних підприємствах. Перспективним є надання послуг спелеотерапії. Sports and recreation services are in demand among the consumers of the hotel product. The urgent task is to expand the services of recreation in hotel enterprises. The promising direction in the hotel business is the provision of speleotherapy services.Документ Перспективні шляхи впровадження smart технологій у структуру готельних підприємств(2019) Абрамова, Асьят Георгіївна; Коваль, Ольга Володимирівна; Кононко, Діна КостянтинівнаНами були досліджені сучасні напрямки розвитку готельного господарства в Україні та світі. Встановлено, що оснащення закладів готельного господарства smart технологиями дозволить підвищити якість проживання гостей та максимально забезпечити індивідуальні потреби споживачів. Визначено, що елементами технологій «розумний дім» доцільно оснащати системи пожежогасіння, водопостачання, клімат-контролю. We have investigated the modern directions of development of the hotel business in Ukraine and the world. It was determined that the introduction of smart technology in hotels will improve the quality of service and fully meet the individual needs of guests. It was determined that the technology of "smart home" should be installed on fire extinguishing systems, water supply, climate control.Документ Розроблення бісквітних виробів спеціального дієтичного призначення як перспективний напрямок розширення асортименту кондитерської продукції(2018) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаНаведено інформацію про обсяги виготовлення кондитерських виробів в різних регіонах світу. Представлено технологію бісквітів на різних цукрозаміниках. Визначено їх органолептичні показники. The information on the amount of confectionery production in different regions of the world is given. The technology of biscuits with different sugar substitutes is presented. Sensory properties of the biscuits are determined.Документ Розроблення бісквітів дієтичного призначення на основі цукрозаміників нового покоління(2017) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Абрамова, Асьят ГеоргіївнаВизначено можливості застосування ізомальтитолу, еритритолу, мальтитолу у технології бісквітів. Проведено дослідження в’язкості і поверхневого натягу водних розчинів цукрозамінників, впливу цукрозамінників на піноутворюючу здатність і стійкість піни меланжу, органолептичні, фізико-хімічні та структурні показники готових виробів. Встановлено, що еритритол та ізомальтитол при виготовленні бісквітів за традиційними технологіями зменшують пористість та об’ємну масу. У результаті реалізації комплексу технологічних рішень було отримано бісквіти на еритритолі та ізомальтитолі, які за органолептичними і структурними показниками наближаються до традиційних бісквітів на цукрі. We have done the research of using isomaltitol, erythritol and maltitol in sponge cakes technology. Also we researched viscosity and surface tension of sugar replacers in water solutions, the influence of sugar replacers on lathering and melange foam resistance, organoleptic, physicochemical and structural factors of a product. We found out that erythritol and isomaltitol decrease porosity and volumetric weight while producing of bisquits by standard technology. New bisquits with erythritol and isomaltitol were made by using complex technological decisions. They are close to traditional sponge cakes by organoleptical and structural indicators.