Перегляд за Автор "Алєксєєв, Олександр Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив структури молекули на діелектричні властивості триацилгліцеридів(2019) Демидюк, О. Ф.; Лазаренко, Микола Миколайович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Бохван, С. І.; Лазаренко, Михайло ВасильовичОдержані з експерименту і теоретично значення величин зміни порівнюючи діелектричну проникність, можна припустити що рух окремих топологічних солітонів, спричиняє переорієнтацію аліфатичних ланцюгів, складно ефірних груп та гідроксильних груп і обумовлює діелектричний релаксаційний процес. Різна інтенсивність релаксаційного процесу в три стеарині, три олеїні, тририцинолеїні є наслідком того, що топологічні солітони переорієнтовують різні полярні групи.Документ Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів(2014) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Бохван, С. І.; Лазаренко, Микола Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичТриацилгліцериди (ТАГ) є головними компонентами природних біологічних ліпідів рослинного, мікробіологічного та тваринного походження. Суміші триацилгліцеридів з різною довжиною радикалів характерні для природних рослинних олій. У харчовій промисловості застосовуються технологічні процеси, зокрема, гідрогенізація, внаслідок якої в молекулах зникають подвійні ковалентні зв'язки між атомами вуглецю і утворюються системи ТАГ з насиченими С-С зв'язками. Інформація про особливості теплофізичних та діелектричних властивостей є важливою для сучасних технологій переробки, використання та контролю якості продукції, що містять ТАГ. Triacylglycerides (TAG) are the main components of biological lipids of plant, microbial and animal origin. Mixtures of different length triacylglycerides radicals characteristic of natural plant oils. In the food industry used processes, including hydrogenation, which resulted in molecules disappear double covalent bonds between carbon atoms and formed TAG system with saturated C-C bonds. Information about the features of thermophysical and dielectric properties is important for modern processing technology, use and quality control of products containing TAG.Документ Релаксаційна спектрометрія та її прикладне значення(2017) Баглюк, Сергій Володимирович; Лазаренко, Михайло Васильович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Лазаренко, Микола МиколайовичДокумент Термогравіметричне дослідження екструдованих та нативних видів крохмалю(2015) Пічкур, Віталій Яковлевич; Лазаренко, Максим Михайлович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Лазаренко, Михайло ВасильовичПроведені визначення термогравіметричних показників та диференціально термічний аналіз нативних та екструдованих видів кукурудзяного, пшеничного, картопляного і тапіокового крохмалю. На основі аналізу даних здійснено порівняльну характеристику кількості адсорбційно та капілярно зв’язаної вологи досліджуваних зразків. Вивчено вплив процесу екструдування та наявності кристалічних структур крохмалю на енергію зв’язку вологи. The definitions of thermogravimetric indices and differential thermal analysis of native and extruded starch of corn, wheat, potato and tapioca starch have been made. On the basis of the data analysis, a comparative characteristic of the amount of adsorbed moisture and moisture of capillary of the investigated samples have been performed. The influence of the extrusion process and the presence of crystalline structures of starch on moisture bonding energy was studied.Документ Фазові перетворення в деяких аліфатичних молекулярних кристалах в умовах обмеженого простору(2011) Лазаренко, Микола Миколайович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Лазаренко, Михайло ВасильовичФазові перетворення у наноструктурованих 1-октадецуні та 10-ундеценовій кислоті досліджено за допомогою теплофізичних методів. ІЧ-спектроскопії та рентгеноструктурного аналізу. Показано, що 1-октадецен як в поруватій матриці кремнію, так і в об’ємі кристалізується з орторомбічною підкоміркою, а ундеценова кислота в поруватій матриці кремнію і в об’ємі кристалізується з різними підкомірками, хоча великий період кристала залишається незмінним. В наноструктурованому 1-октадецені в околі 600С, а в наноструктурованій ундеценовій кислоті в колі -950С відбувається перехід від орторомбічної кристалічної до орторомбічної ротаційно-кристалічної фази в граничному шарі. Температура плавлення в умовах обмеженого простору знижується для обох сполук (∆Т=110С та ∆Т=190С відповідно).