Перегляд за Автор "Алєксєєв, Сергій Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив структури молекули на діелектричні властивості триацилгліцеридів(2019) Демидюк, О. Ф.; Лазаренко, Микола Миколайович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Бохван, С. І.; Лазаренко, Михайло ВасильовичОдержані з експерименту і теоретично значення величин зміни порівнюючи діелектричну проникність, можна припустити що рух окремих топологічних солітонів, спричиняє переорієнтацію аліфатичних ланцюгів, складно ефірних груп та гідроксильних груп і обумовлює діелектричний релаксаційний процес. Різна інтенсивність релаксаційного процесу в три стеарині, три олеїні, тририцинолеїні є наслідком того, що топологічні солітони переорієнтовують різні полярні групи.Документ Молекулярна рухливість у системах насичених триацилгіцеридів(2014) Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Бохван, С. І.; Лазаренко, Микола Миколайович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичТриацилгліцериди (ТАГ) є головними компонентами природних біологічних ліпідів рослинного, мікробіологічного та тваринного походження. Суміші триацилгліцеридів з різною довжиною радикалів характерні для природних рослинних олій. У харчовій промисловості застосовуються технологічні процеси, зокрема, гідрогенізація, внаслідок якої в молекулах зникають подвійні ковалентні зв'язки між атомами вуглецю і утворюються системи ТАГ з насиченими С-С зв'язками. Інформація про особливості теплофізичних та діелектричних властивостей є важливою для сучасних технологій переробки, використання та контролю якості продукції, що містять ТАГ. Triacylglycerides (TAG) are the main components of biological lipids of plant, microbial and animal origin. Mixtures of different length triacylglycerides radicals characteristic of natural plant oils. In the food industry used processes, including hydrogenation, which resulted in molecules disappear double covalent bonds between carbon atoms and formed TAG system with saturated C-C bonds. Information about the features of thermophysical and dielectric properties is important for modern processing technology, use and quality control of products containing TAG.Документ Фазові перетворення в деяких аліфатичних молекулярних кристалах в умовах обмеженого простору(2011) Лазаренко, Микола Миколайович; Алєксєєв, Олександр Миколайович; Алєксєєв, Сергій Олександрович; Грабовський, Ю. Є.; Лазаренко, Михайло ВасильовичФазові перетворення у наноструктурованих 1-октадецуні та 10-ундеценовій кислоті досліджено за допомогою теплофізичних методів. ІЧ-спектроскопії та рентгеноструктурного аналізу. Показано, що 1-октадецен як в поруватій матриці кремнію, так і в об’ємі кристалізується з орторомбічною підкоміркою, а ундеценова кислота в поруватій матриці кремнію і в об’ємі кристалізується з різними підкомірками, хоча великий період кристала залишається незмінним. В наноструктурованому 1-октадецені в околі 600С, а в наноструктурованій ундеценовій кислоті в колі -950С відбувається перехід від орторомбічної кристалічної до орторомбічної ротаційно-кристалічної фази в граничному шарі. Температура плавлення в умовах обмеженого простору знижується для обох сполук (∆Т=110С та ∆Т=190С відповідно).