Перегляд за Автор "Баранов, Володимир Іванович"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз споживання енергетичних ресурсів при виробленні молочної кислоти(2001) Баранов, Володимир ІвановичУ відповідності з методичними положеннями з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів проведено аналіз спожиання енергетичних ресурсів при виробленні молочної кислоти. Наведено питомі витрати теплової та електричної енергії за напрямами споживання. The consumption analysis of energy resources in the process of lactic acid production was performed in accordance with methodology for the regulation of unit costs of fuel and energy resources. The unit costs of thermal and electrical energy by the ways of its consumption were presented.Документ Вміст фітину та мінеральних речовин у хлібі з хмелем(2010) Рак, Валентина Петрівна; Назар, Мар'яна Ігорівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Баранов, Володимир ІвановичВстановлено, що внесення хмелю у кількості 0,08 % до маси борошна у вигляді відвару не впливає на вміст у хлібі кальцію та калію. Використання хмелевих заквасок знижує вміст фітину в хлібі, що сприятиме засвоєнню мінеральних речовин.Документ Заходи для зменшення витрат паливно–енергетичних ресурсів у виробництві спирту(1993) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир ІвановичРозглянуті найбільш вагомі, прогресивні організаційно-технічні заходи щодо зменшення витрат ПЕР у спиртовому виробництві. Рассмотрены весомые, прогрессивные организационно-технические мероприятия для уменьшения расхода ТЭР а производстве спирта. Considered tangible, progressive organizational and technical measures to reduce the consumption of energy resources and the production of alcohol.Документ Організація роботи з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів на цукрових заводах(2003) Баранов, Володимир ІвановичДля підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) на цукрових заводах необхідно вирішити такі питання: облік ПЕР, нормування витрат, енергетичний аудит і менеджмент, оперативний контроль за використанням ПЕР, підвищення професійного рівня працівників, матеріальне стимулювання. To improve the efficiency usage of fuel and energy resources on sugar refineries the following issues should be solved: accounting of fuel and energy resources, introduction of norms for usage, energy audit and management, fuel and energy resources operational control, professional advancement of employees, remunerative incentives.Документ Особливості формування конденсату при конденсації двокомпонентної пари етанол-вода(2001) Баранов, Володимир Іванович; Прядко, Микола ОлексійовичНами досліджувався процес тепло- і масообміну при конденсації практично нерухомої, двокомпонентної насиченої пари етанол-вода на зовнішній поверхні одиночної горизонтальної труби діаметром 32 мм, виготовленої з міді [1]. Дослідження проводилися за планом класичного багатофакторного експерименту. Незалежними перемінними були, концентрація компонентів у парі і різниця температур між парою та охолоджуючою водою. We investigated the process of heat and mass transfer during condensation almost stationary, two-component vapor ethanol-water on the outside of a single horizontal pipe with a diameter of 32 mm, made of copper [1]. Studies were conducted on the plan of classical multivariate experiment. The independent variables were the concentration of the components in the steam and the temperature difference between the steam and cooling water.Документ Оцінка контактних пристроїв для перегонки бражки(2014) Осипенко, Олексій Панасович; Доломакін, Юрій Юрійович; Баранов, Володимир ІвановичВиділення спирту з бражки та його очистка відбуваються внаслідок перегонки й ректифікації. Під перегонкою розуміється розділення суміші летких речовин, що мають різну леткість, на окремі компоненти або фракції шляхом часткового випаровування та наступної конденсації пари. У процесі перегонки пара збагачується легколеткими компонентами, а залишок (рідша) — важколеткими компонентами. Ректифікація — складна багаторазова перегонка в протиитечійному потоці, яка здійснюється в спеціальних апаратах —ректифікаційних колонах. У статті досліджено шість найпоширеніших конструкцій контактних пристроїв для перегонки бражки спиртового виробництва. Доведено, що серед них найефективнішими є лускатні тарілки, що підтверджують раніше відомі дані з літератури Separation of alcohol from wort and its cleaning occur due to the processes of distillation and rectification. Term 'distillation' refers to the separation of a mixture of volatile compounds having different volatility into individual components or fractions by partial evaporation and subsequent condensation of the steam. During the distillation process, the steam is enriched by volatile components and the residue (liquid) is enriched by heavy volatile components. Rectification is a complex multiple distillation in countercurrent flow, which is carried out using distillation columns. In this paper we have studied six common designs of contact devices for distilling of wort used for alcohol production. It is proved that scaly plates are the most effective devices as confirmed by literature data.Документ Якість і безпечність алкогольних напоїв та рекомендації щодо їх визначення(2016) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир Іванович; Ковальов, Олександр Володимирович; Осипенко, Вячеслав Олексійович; Бабко, Євген Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичПроведено аналіз споживання алкогольних напоїв і сировини для їх виробництва. Наведено способи та методи контролю якості алкогольних напоїв і впливу мікродомішок на їх споживчі властивості. Наведено основні напрями вдосконалення виробництва алкогольних напоїв на сучасному рівні розвитку технології. The analysis of the consumption of alcoholic drinks and raw materials for their production is performed. The necessity to conduct researches concerning the influence of alcoholic drinks on a human body together with sanitation services of medicine and to consider both alcohol itself, which affects an organism, and ratio of quantitative content of micro impurity in it. It is established that for quality evaluation of drinks, it is desirable to use both traditional chemical or organoleptic control methods, and develop express train methods, objective tool methods for the determination of taste, smell and safety of drinks, which can have advisory nature for the entities. By means of sense organs: sight, sense of smell, taste it is possible to feel the impurities, which cannot be found chemically, or other methods. It is possible to assume that tasting is an objective assessment, which is necessary to use for product quality determination. This assessment commission methodically considers features of a human body to correct its mistakes. It is established that for the production, transportation, storage and consumption of alcoholic drinks, it is necessary to take into account what material the equipment, a container and packaging is manufactured from. For this purpose, it is necessary to use neutral materials despite the fact that aqueous-alcoholic solution is a good solvent of some metals, their alloys and glass. It is known that net ethanol – the basis of strong drink, does not create positive micro impurity in certain proportions render a drink bouquet. In this sense, artificial introduction of drink quantitative and high-quality additional additive into structure can create the set bouquet. This acceptance is widely used for the development of a range of drinks. The performed analysis promotes to further scientific research by the determination of influence of micro impurity in alcoholic drinks on their quality and safety.Документ Інструкція з нормування витрат електричної енергії на виробництво холоду(1998) Баранов, Володимир ІвановичІнструкція з нормування витрат електричної енергії на виробництво холоду укладена у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.1997 р. № 786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" та "Основних методичних положень з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" (Затверджено наказом Держкоменергозбереження від 14 жовтня 1997 року № 93). В інструкції подані склад і методика визначення технічно і економічно обґрунтованих норм витрат електричної енергії на 1 Гкал штучного холоду, що виробляється на підприємствах молочної промисловості, а також наведено приклад розрахунку норм та довідкові дані. Інструкція призначена для практичного використання підприємствами молочної промисловості України, незалежно від форм їх власності, і плануючими організаціями при нормуванні та впровадженні режимів економії електричної енергії. The instruction for the rationing of electric energy consumption to production of cold has been prepared in accordance with a decree of Cabinet of Ministers of Ukraine №786 dated 15.07.97 “Regarding to the order for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” and according to “The main methodological approaches for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” (approved by the order of State agency on energy efficiency and energy saving of Ukraine №93 dated 14.10.1997). The instruction provides the structure and the methodology to determine expenditure rates of electricity per 1 gigacalorie of the cold in dairy industry based on economic and financial grounds. The instruction also contains respective examples of calculations of expenditure rates and the reference information. The instruction is dedicated for practical use on enterprises (with any type of ownership) of dairy industry of Ukraine and by planning organizations or divisions in the process of rationing and implementation of energy saving modes.Документ Інструкція з нормування витрат теплової енергії на продукцію підприємств молочної промисловості(1998) Баранов, Володимир ІвановичІнструкція укладена у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.97 № 786 "Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" та "Основних методичних положень з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві" (Затверджено наказом Держкоменергозбереження від 14 жовтня 1997 року № 93). В інструкції подані склад і методика визначення технічно і економічно обґрунтованих норм витрат теплової енергії на продукцію, що виробляється підприємствами молочної промисловості, а також наведені приклади розрахунків норм та довідкові дані. Інструкція призначена для практичного використання підприємствами молочної промисловості та плануючими організаціями при нормуванні і впровадженні режимів економії теплової енергії. The instruction has been prepared in accordance with a decree of Cabinet of Ministers of Ukraine №786 dated 15.07.97 “Regarding to the order for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” and according to “The main methodological approaches for rationing of specific consumption of fuel and energy resources in public production” (approved by the order of State agency on energy efficiency and energy saving of Ukraine №93 dated 14.10.1997). The instruction provides the structure and the methodology to determine expenditure rates of thermal energy for the product in dairy industry based on economic and financial grounds. The instruction also contains respective examples of calculations of expenditure rates and the reference information. The instruction is dedicated for practical use on enterprises of dairy industry and by planning organizations or divisions in the process of rationing and implementation of energy saving modes.