Перегляд за Автор "Вербицький, Борис Ілліч"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання методу електроаналогії для дослідження кінетики коефіцієнта теплопровідності тіста-хліба в процесі випікання(1972) Дущенко, Віктор Павлович; Буляндра, Олексій Федорович; Лісовенко, Олексій Тимофійович; Вербицький, Борис Ілліч; Тарапов, В. А.У комплексі технологічних задач внутрішнього теплоперенесення при різних гідротермічних процесах обробки харчових продуктів важливу роль відіграє аналіз пошарового вимірювання ефективних коефіцієнтів теплопровідності . Така інформація становить значний практичний (з метою спрямованого регулювання технологічного процесу) і теоретичний інтерес для аналізу механізму внутрішнього теплоперенесення. In the complex technological challenges of internal heat transfer at different hydrothermal processes food processing plays an important role layering analysis of measurement of effective thermal conductivity. Such information is of considerable practical (for directional control of the process) and theoretical interest for the analysis of internal mechanism of heat transfer.Документ Дослідження мікропорової структури моркви(2011) Гуріна, Олена Олександрівна; Дудник, Д. В.; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Вербицький, Борис Ілліч; Луцик, Юрій Павлович; Носенко, Володимир ЄрофійовичВстановлено, що в процесі сушіння моркви видаляється вся капілярна волога і частина вологи шару в полі молекулярної адсорбції. Побудована інтегральна крива розподілу об’єму пор за радіусом. It was established that during the drying of carrot removes all capillary moisture and the moisture layer in the field of molecular adsorption. Built integral distribution curve of volume pores for radius.Документ Енергетичні характеристики деяких «темних» ІЧ випромінювачів(1971) Бабанов, Геннадій Кузьмич; Буляндра, Олексій Федорович; Дорощук, Володимир Петрович; Вербицький, Борис ІллічДля інтенсифікації багатьох теплових процесів у практиці харчової промисловості застосовується "темні" ІЧ випромінювачі. Науково обгрунтований вибір таких випромінювачів неможливий без вивчення їх спектральних та енергетичних характеристик і оптичних властивостей оброблюваних продуктів.Документ Коефіцієнти вологоперенесення моркви(2014) Вербицький, Борис Ілліч; Луцик, Юрій Павлович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ статті наведені визначені для моркви коефіцієнти капілярної дифузії і термодифузії, відносний коефіцієнт термодифузії, коефіцієнт капілярної провідності, коефіцієнти ефузії і термоефузії в залежності від вмісту вологи. Уточнений механізм процесу сушіння моркви. The coefficients of capillary diffusion and thermodiffusion, relative coefficient of thermodiffusion, coefficient of capillary conductivity, the coefficients of effusion and thermoeffusion all depending on water contents have been determined for a carrot. The mechanism of a carrot drying process has been clarified.Документ Конвеєрна стрічкова сушарка (Патент на корисну модель № 86027)(2013) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Вербицький, Борис Ілліч; Бессараб, Олександр СеменовичКонвеєрна стрічкова сушарка, що складається з сушильної камери з п'ятьма конвеєрами , між якими розміщені парові калорифери, яка відрізняється тим, що додатково в ній містяться перегородки для створення вертикальних каналів завширшки 0,8...1,3 та 1,5...2,0 м, причому у нижній частині каналів завширшки 1,5...2,0 м встановлюють вентилятори попарно з обох боків сушарки для циркуляції повітря. Conveyor dryer band, consisting of the drying chamber with five belts between which are steam heaters, characterized in that it contains additional partitions to create a vertical channel width of 0,8...1,3 and 1,5…2.0 m, and the bottom of the channel width of 1,5…2,0 m fans installed in pairs on both sides of the dryer for air circulation.Документ Курс фізики. Модульно-рейтингова система навчання : підручник(2008) Андріяшик, Марія Василівна; Вербицький, Борис Ілліч; Король, Анатолій МиколайовичДане видання побудовано на базі теоретичного матеріалу підручника для вищих технічних навчальних закладів А. М. Король і М. В. Андріяшик “Фізика” (Київ, 2006 р.), доповненого задачами і тестовими завданнями, які можуть бути використані як при організації самостійної роботи студентів, так і на аудиторних практичних заняттях. Сюди входять також методичні вказівки до виконання типових лабораторних робіт. This edition is based on the theoretical material of the handbook for higher teсhnical institutions by A.M.Korol and M.V.Andriyashik “Physics” (Kyiv, 2006), completed with the problems and quests, which can be used both during the individual student work and the practical study in the classes. The methodical recommendations for fulfilling the typical laboratory works are also included.Документ Механізм волого перенесення в моркві(2011) Нечипір, Т. М.; Мачай, Н. Ю.; Вербицький, Борис Ілліч; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Луцик, Юрій ПавловичВстановлено, що при сушінні моркви, велику роль відіграє капілярне перенесення вологи. При низькому вологовмісті волого перенесення здійснюється за рахунок ефузії пари. Established that during drying of carrot, important role played capillary transfer of moisture. At low moisture content moisture transfer is done by efuzion pairДокумент Мікропорова структура моркви(2013) Вербицький, Борис Ілліч; Луцик, Юрій Павлович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ статті наведені визначені для моркви об’єм мікропор, інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами, ефективний радіус пор, питома поверхня. Показано їх вплив на процес сушіння. It is stated, that the volume of micropores increases from the minimal radius by the parabolic low up to value ≈ 120∙10-10 m, and then the dependence has linear form. It is shown, the micropores with smallest radius 10∙10-10 m are predominated in the fresh carrot, the value of effective radius is ≈ 50∙10-10 m, the value of specific surface - – 156 m2/g. It is stated, that all capillary moisture and partially moisture of polymolecular adsorption has been took away during the process of drying to standard moisture content.Документ Порова структура кукурудзяних зародків(2001) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведені визначені для кукурудзяних зародків інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами. Вказані залежності отримані при температурах 2930 та 3130 К. Встановлено, що майже 90% всіх мікропор в зразках припадає на область мікропор з радіусом до 90% 10-10 м. Найбільше мікропор з радіусами 37 10-10 м та 67 10-10 м. The volume of pores, integral and different curves of pores distribution by radii, effective radius, and value of specific surface are determined in the present paper for corn germs. It is stated, that the almost 90% of micropores are with the radius up to 90% 10-10 m. The maximal amounts of the micropores have the radii 37 10-10 m and 37 10-10 m.Документ Фізика : навчальний посібник з розв’язування задач з курсу загальної фізики(2016) Вербицький, Борис Ілліч; Король, Анатолій Миколайович; Котікова, Світлана Михайлівна; Медвідь, Наталія ВікторівнаУ посібнику наведено основний теоретичний матеріал курсу фізики необхідний для розв’язку задач. Курс поділено на окремі розділи, які включають декілька змістовних модулів (тем). По кожній темі здійснено аналіз задач, наведено методичні рекомендації та приклади розв’язання. In guide provides basic theoretical material physics course needed to solve problems. The course is divided into separate sections that include multiple content modules (subjects). For each topic, the analysis of tasks has been performed; the guidelines and examples of solutions have been presented.Документ Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках(2002) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведені визначені для кукурудзяних зародків коефіцієнти ефузії і термічної ефузії в залежності від вмісту вологи. Коефіцієнти ефузії мають найбільші значення 1,5 10-11 м2/с при вологовмістах до 10% і залишаються сталими до вологовмісту 30%. Коефіцієнти термічної ефузії зростають при підвищенні температури. Determined for corn germs the coefficients of effusion and thermal effusion depended on water contents are presented in the paper. Coefficent of effusion has the maximal value 1,5 10-11 m2/s for water contents 10% and remained constant up to water contents 30%. Coefficient of thermal effusion increases at the rise of temperature.Документ Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурузник зародках(2002) Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій ВасильовичВ статті наведено результати досліджень мікропористої структури кукурудзяних зародків та розмірів мікропор. Показано залежність поглинання вологи від температури. The paper presents the results of a study of a microporous structure that corn germ size micropores. The dependence of swallowing water temperature.