Перегляд за Автор "Вернигора, Олена Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання бобів нуту в технології м'ясомістких консервів(2017) Вернигора, Олена Олександрівна; Бойченко, Марія Станіславівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь МиколайовичКонсерви характеризуються зручністю в приготуванні і транспортуванні, мають високу енергетичну цінність та тривалий термін зберігання. Для організму людини м’ясо-рослинні консерви є важливим джерелом жиру і білкових речовин. Великого значення набуває використання рослинних добавок у м’ясних консервах, які містять в собі велику кількість поживних речовин, вітамінів, мінеральних речовин та харчових волокон, які впливають на процес травлення. Canned characterized by ease of preparation and transportation, have a high energy value and long shelf life. For the human body cereal canned food is an important source of fat and protein. Great importance is the use of herbal supplements in canned meat, which contain large amounts of nutrients, vitamins, minerals and fiber that influence digestion.Документ Дослідження емульгуючої здатності соєвих білкових препаратів(2017) Фурсік, Оксана Петрівна; Анісімова, Анна Вячеславівна; Вернигора, Олена Олександрівна; Страшинський, Ігор МирославовичДослідження функціонально-технологічних властивостей соєвих білкових препаратів свідчить, що стабільну високу емульгуючу здатність мають ізоляти Майсол та Алма Текс при всіх ступенях гідратації, тому їх використання у виробництві буде позитивно впливати на стан фаршевої системи. Investigation of functional and technological properties of soy protein drugs suggests that stable high emulsifying capacity and are isolates Maysol, Alma Tex at all levels of hydration, so their use in production will have a positive impact on the state meat system.Документ Органолептичні показники та амінокислотний склад м`ясомістких консервів з використанням нуту(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Вернигора, Олена Олександрівна; Мігаль, Артем ЮрійовичДефіцит споживання білка у світі складає 25%, в Україні – 16%. У зерні нуту міститься 20-30% білка, який за якістю наближається до яєчного і складається із 75-90% глобулінів і 10-25% альбумінів. На основі органолептичних показників визначено співвідношення компонентів рецептури м’ясомістких консервів з використанням бобів нуту, червоного м’яса птиці та моркви. Методом іонообмінної рідинно-колончатої хроматографії проведено дослідження амінокислотного складу зразків м’ясомістких консервів та розраховано індекс біологічної цінності. Дефицит потребления белков в мире составляет 25%, в Украине – 16%. В зерне нута содержится 20-30% белка, который по качеству приближается к яичному и состоит из 75-90% глобулинов и 10-25% альбуминов. На основе органолептических показателей определено соотношение компонентов рецептуры мясовместительных консервов с использованием бобов нута, красного мяса птицы и моркови. Методом ионообменной жидкостно-колончатой хроматографии проведено исследование аминокислотного состава образцов мясовместительных консервов и рассчитан индекс биологической ценности. Protein deficiency in the world's population is 25%, in Ukraine - 16%. In a grain chickpea contains 20-30% protein, which is close to egg quality and consists of 75-90% of globulins and 10-25% of albumins. On the basis of organoleptic indicators, the ratio of components of compounding of meat-based canned food with the use of chickpea, red poultry and carrot was determined. The method of ion exchange liquid-column chromatography carried out research of the amino acid composition of samples of meat-based canned food and calculated the index of biological value.