Перегляд за Автор "Гавриленко, Михайло Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виділення ацетоно-бутилових бактерій з різних природних джерел(2010) Скроцька, Оксана Ігорівна; Пенчук, Юрій Миколайович; Скроцький, С. О.; Гавриленко, Михайло Миколайович; Смірнова, Г. Ф.У ході проведених робіт були ізольовані ацетоно-бутилові бактерії з різних природних джерел. Визначена кількість синтезованого ними ацетону та здійснено порівняльний аналіз найбільш активних ізолятів ацетоно-бутилових бактерій. During the work stains of acetone-butanol bacteria were isolated from different natural sources. It was evaluated an amount of acetone produced by bacteria. Comparative analysis of the most active acetone-butanol bacteria’s stains was performed.Документ Використання післядріжджової бражки як поживного середовища для культивування кормових дріжджів(2001) Салюк, Анатолій Іванович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Поводзинська, Н. В.Самою забрудненою частиною стічних вод є післядріжджова бражка, яка складає близко 76% загального стоку хлібозаводу (ХСК 8000-9500 мг 02/л). Одним з методів використання стоків дріжджових заводів як вторинної сировини є вирощування кормових дріжджів. Така схема дає подвійний ефект: зниження ХСК та отримання білкового препарату. В проведеній роботі для культивування використані адаптовані для данно виду стоку монокультури Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum та Pichia guilliermodii і їх суміші. Вивчались основні показники ХСК, кількість біомаси та вміст в біомасі білку. Біосинтез здійснювався в періодичному режмі культивування у температурному діапазоні 30-32 С. The most contaminated part wastewater is pislyadrizhdzhova brazhku which is Technology 76% total runoff Bakery (COD 8000-9500 mg 02 / l). One method of using waste yeast from recycling plants are growing fodder yeast. This scheme allows a dual effect: reducing COD and getting protein drug. In work conducted for cultivation used adapted to Dunne runoff monoculture species Pichia jadinii, Trichosporon cutaneum and Pichia guilliermodii and mixtures thereof. Studied the basic parameters COD, biomass and biomass content in protein. Biosynthesis carried out in a periodic rezhmi cultivation in the temperature range of 30-32 C.Документ Оптимізація процесу культивування дріжджів за наявності дисперсних мінералів(2000) Гавриленко, Михайло Миколайович; Ковальов, Микола Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаВизначено вплив палигорськіту на культивування дріжджів при виробництві шампанських вин. Встановлено позитивний ефект від внесення в живильне середовище палигорськіту для збільшення накопичення біомаси. The influence of palygorskite on the cultivation of yeast in the production of sparkling wines was determined. The positive effect of the introduction palygorskite in the nutrient medium to increase biomass accumulation was found.Документ Оптимізація процесу шампанізації винав присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаПроведено дослідження по виявленню залежності кінетики вторинного бродіння в присутності дисперсних мінералів. Встановлена оптимальна концентрація дисперсних мінералів для культивування мікроорганізмів. The study to identify the kinetics depending of secondary fermentation in the presence of dispersed minerals was held. The optimal concentration of dispersed minerals for the cultivation of microorganisms was established.Документ Особливості культивування дріжджів на винному середовищі(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаДріжджі на винному середовищі вирощують з метою подальшого використання у вторинному бродінні вина. При цьому температура бродіння складає 10-12 0С, тиск становить 350-500 кПа, концентрація спирту – 10-12,5 % об. Yeasts are growing in the wine environment for continuing use in the secondary fermentation of wine. Thus the fermentation temperature is 10-12 0C, the pressure reaches 350-500 kPa, alcohol concentration - about 10-12,5%.