Перегляд за Автор "Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 44
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми регламентації якості питної води(2014) Климчук, Діана Юріївна; Карманова, Ірина Сергіївна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаУ санітарних правилах і нормах в частині фізико-хімічних та санітарно-токсикологічних показників якості води, ми маємо принципово жорстку позицію до другорядних за небезпечністю показників (аміак, перманганатна окиснюваність, мінеральний склад тощо) і толерантне ставлення до смертельно небезпечних речовин. In health rules and regulations in terms of physical, chemical and toxicological sanitary water quality parameters, we are fundamentally a tough stance to secondary danger for parameters (ammonia, okysnyuvanist permanganate, mineral composition, etc.) and tolerance of deadly substances.Документ Використання мальтодекстрину у виробництві харчових продуктів(2013) Грабовська, Олена Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаДосліджено властивість мальтодекстринів, розроблено технологію драглеутворюючих мальтодекстринів. Запропоновано варіанти використання мальтодекстринів у виробництві низькокалорійних продуктів. Investigated property maltodextrin developed technology tagliotelli maltodextrin. Variants of use maltodextrin in the production of low-calorie products.Документ Вплив грунтово-кліматичних умов вирощування винограду на якість столових червоних вин(2021) Бабич, Ірина Михайлівна; Бондар, Микола Васильович; Бойко, Петро Миколайович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаРобота присвячена дослідженню впливу теруару Закарпатської, Одеської і Херсонської областей на червоні сорти винограду Каберне-Совіньйон та Мерло,удосконалення технології червоних сортових витриманих виноматеріалів підвищеної якості. Досліджували фізико-хімічні і органолептичні показники отриманих червоних сухихвиноматеріали. Технологічні властивості та якісні характеристики винограду того чи іншого сорту в свою чергу знаходяться в прямій залежності від екологічного та агротехнічного факторів. Один і той же сорт за різних ґрунтово-кліматичних умов може давати вина, що розрізняються за типом і якістю.Походження і якість вина контролюються на всіх етапах виробництва сировини,готової продукції і визначаються контрольованими факторами: природними факторами (клімат, рельєф, ґрунт, сорт (сорти) винограду); факторами антропогенного впливу (система агротехніки, технології переробки винограду та ін.)Червоні вина мають більш високу біологічну активність, у них в більшій кількості містяться вітаміни, ферменти, мінеральні та інші речовини, корисні для організму. Було також встановлено антистресову дію виноградних вин. На основі проведених теоретичних та практичних досліджень з визначення впливу умов культивування винограду Закарпатської, Одеської і Херсонської областей, на якість червоних сортових виноматеріалів із винограду сорту Каберне – Совіньйон, та Мерло. Встановлено, що на формування їх основних показників якості впливає сума активних температур місцевості, склад мікроелементів ґрунту, температурні режими визрівання та збирання винограду. Встановлені особливості клімату, ґрунту та рельєфу теруарів Закарпатської, Одеської і Херсонської областей, культивування винограду та формування органолептичних характеристик червоних столових сухих вин, виготовлених із винограду сорту Каберне Совіньйон та Мерло. Обґрунтовано виробництво червоних витриманих вин в залежності від фізико-хімічних показників якості виноматеріалів, вироблених з винограду, що був культивований у вказаних областях. The work is devoted to the study of the influence of the terroir of Zakarpattia, Odessa and Kherson regions on red grapes of Cabernet Sauvignon and Merlot, improvement of technology of red varietal aged wine materials of high quality. The physicochemical and organoleptic parameters of the obtained red dry wine materials were investigated. Technological properties and qualitative characteristics of Cabernet Sauvignon and Merlot grape are highly correlated to ecological and agronomical factors. In different soil and climate conditions, the same sort can produce wines distinguished by type and quality. The origin and quality of wine are brought under the control for a special reason in all the stages of production of raw materials and finished productions, and are defined by controlled factors: natural factors (climate, landscape, soil, wine sort (sorts), factors of human impact (agricultural technology system, wine processing and so on).On the basis of theoretical and practical research to determine the impact of grape growing conditions in the Transcarpathian, Odessa and Kherson regions on the quality of red varietal wine materials from Cabernet Sauvignon and Merlot grapes. It is established that the formation of their main quality indicators is influenced by the sum of active local temperatures, the composition of soil trace elements, temperature regimes of ripening and harvesting of grapes. The peculiarities of climate, soil and relief of terroirs of Zakarpattia, Odessa and Kherson regions, grape cultivation and formation of organoleptic characteristics of red table dry wines made from Cabernet Sauvignon and Merlot grapes are established. Red wines have a higher biological activity, they contain more vitamins, enzymes, minerals and other substances useful for the body. The anti-stress effect of grape wines was also established.Документ Вплив заморожування на нутрієнтні і мікробіологічні властивості плодів та овочів(2013) Жарук, Тетяна Миколаївна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичЗаморожування плодів і овочів сучасний спосіб консервування. Основна задача заморожування попередження мікробіологічних і хімічних змін в продуктах. В статті розглянуто вплив заморожування на властивості плодів та овочів. Freezing fruits and vegetables modern way of canning. The main objective of freezing prevent microbiological and chemical changes in foods. The paper considers the impact of freezing on the properties of fruits and vegetables.Документ Вплив ультразвукового поля на ріст парової фази(2012) Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаВстановлена залежність порогу зростання бульбашок в ультразвуковому полі і їх асимптотичних розмірів від термодинамічних властивостей рідини, статичного тиску і частоти ультразвукового поляДокумент Відривання парової бульбашки від змочуваної поверхні(2012) Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаТеоретично доказано, що відрив бульбашки від змочуваної поверхні обумовлений порушенням рівноваги її форми, це відбувається якщо на контурі повільно зростаючої бульбашки біля її основи з’являється точка перегину. При цьому бульбашка повністю відокремлюється внаслідок стягування основи. Отримана формула для відривного діаметра бульбашки.Документ Гідравліка, гідравлічні машини та гідропневмопривід. – Ч. І. Гідравліка і гідравлічні машини(2011) Кулінченко, Віталій Романович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаМістить теоретичні основи загальної гідравліки і динамічних лопатевих машин (насосів), лабораторний практикум з гідравліки і гідравлічних машин, завдання для виконання самостійної роботи студентами денної форми навчання, а також контрольні роботи для студентів заочної форми навчання. Додатки посібника містять матеріали, необхідні для розв'язання задач і виконання самостійної роботи. Для студентів інженерно-технічних спеціальностей вищих навчальних закладів.Документ Гідравліка, гідравлічні машини та гідропневмопривід. Частина І. Гідравліка і гідравлічні машини : конспект лекцій для студентів спецішіьностей 7.090200 «Інженерна механіка», 7.090500 «Промислова енергетика», 7.092500 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» денної та заочної форм навчання(2009) Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаПропоноване видання призначене як навчальний посібник для студентів інженерних спеціальностей, які вивчають курс гідравліки і гідравлічних машин і спеціалізуються за фахом: механіка, енергетика, автоматика, технологія переробних галузей продукції сільського господарства та тваринництва, а також для студентів іншої спеціалізації у зв'язку з тим, що гідравлічне обладнання застосовується у виробничих процесах практично всіх галузей промисловості і сільського господарства.Документ Динаміка піноутворення з в’язкої рідини з бульбашками(2009) Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаРозглянуто процес розширення великої кількості газових бульбашок у нестисливій в’язкій рідині. Для достатньо малих швидкостей визначається форма вільних границь. Досліджується формування рідких плівок при наближенні двох газових бульбашок. У моделі правильної упаковки бульбашок розрахований процес їх деформації і утворення плівок.Документ Дослідження ефективності способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів(2007) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаНаведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування отриманих фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад отриманих продуктів.Документ Дослідження кінетики ферментативного розріджування крохмалю(2004) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Мірошник, Володимир ОлександровичВстановлено кінетичні закономірності ферментативного розріджування кукурудзяного та картопляного крохмалю в залежності від технологічних умов проведення процесу.Документ Дослідження процессу сушіння мальтодекстринових сиропів у розпилювальні сушарці(2010) Чижук, О. В.; Пузій, A. M.; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Копиленко, Анатолій ВасильовичДокумент Дослідження процесу розпилювального зневоднення дисперсій гідролізованого крохмалю(2007) Малецька, К. Д.; Сильнягіна, Ніна Борисівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаВстановлено технологічні параметри розпилювального зневоднення продуктів гідролізу крохмалю різного вуглеводного складу, наведено дисперсійні і структурно-механічні характеристики одержаних порошків.Документ Дослідження процесу ферментативного розрідження крохмалю(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій ІвановичНаведено результати дослідження оптимальних параметрів проведення ферментативного розрідження кукурудзяного крохмалю для забезпечення найкращої підготовки його для подальшого оцукрювання глюкоамілазою у виробництві цукристих сиропів. The results of the study of optimum parameters of conducting enzymatic liquefaction of corn starch for the best prepare it for subsequent saccharification glucoamylase production in sugar syrup.Документ Дослідження способів фракціонування крохмалю і аналіз отриманих продуктів(2007) Грабовська, Олена Вячеславівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаНаведено огляд сучасних способів фракціонування крохмалю і застосування отриманих фракцій амілози та амілопектину. Встановлено ефективність розділення крохмалю на фракції шляхом використання органічних комплеуксоутворювачів, проаналізовано склад отриманих продуктів.Документ Дослідження фізико-хімічних показників шунгітової води(2014) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаШунгіт належить до природних мінеральних сорбентів, які мають унікальні властивості. Шунгіт - це мінерал чорного кольору, який містить дуже велику кількість елементів, але найціннішим є його Карбонова основа. Шунгіт містить 93- 98% Карбону і до 3-4% сполук Гідрогену, Оксигену, Нітрогену, води. Shung belongs to the natural mineral sorbents, which have unique properties. Shung - a black mineral that contains a very large number of elements, but the most valuable is its Carbon framework. Shung contains 93- 98% carbon and 3-4% of compounds of hydrogen, oxygen, nitrogen, and water.Документ Ефективність застосування поліоксихлориду алюмінію для очищення питної води(2022) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаВ статті наведено результати дослідження ефективності алюмовмісних коагулянтів для очищення природної води р. Дніпро. Поверхневі водибасейну річки Дніпро характеризуються високим вмістом органічних сполук природного походження, наявність яких зумовлює кольоровість води та суттєво впливає на перебіг процесів її очищення. У разі використання для очищення такої води реагенту сульфату алюмінію виникає потреба у збільшенні дози реагенту, що може спричинити підвищення вмісту залишкового алюмінію в очищеній воді. Одним з технологічних рішень щодо підвищення ефективності очищення води є заміна традиційного сульфату алюмінію сучасними високоефективними реагентами, зокрема поліоксихлоридом алюмінію (ПОХА). За результатами експериментальних досліджень нами проведено порівняльний аналіз ефективності застосування коагулянтів сульфату алюмінію та поліокисхлоридів алюмінію з різним ступенем основності. Встановлено, що для природної води р. Дніпро, яка характеризується високим вмістом органічних речовин та забарвленості, найкращі результати одержано у разі застосування поліоксихлориду алюмінію зі ступенем основності 35–45 %. Загалом ефективність очищення води поліоксихлоридами у порівнянні з сульфатом алюмінію вища за такими показниками якості: забарвленості на 10–15 %; каламутності – 10 %, вмісту залізу загального – 20–25 %; перманганатної окиснюваності – 15–20 %. Розроблено рівняння регресії, що описують залежності вищезазначених показників якості очищеної води від дозування реагентів. На основі методів оптимізації технологічних процесів встановлено, що раціональне дозування поліоксихлоридів для очищення малокаламутної кольорової природної води річки Дніпро складає порядку 40–50 мг/дм3, а для сульфату алюмінію – 90–100 мг/дм3. Застосування методів математичного моделювання та оптимізації при практичному визначенні раціонального дозування коагулянтів для поверхневих вод різної якості дозволяє ефективно корегувати технологічний процес задля забезпечення високої якості питної води відповідно до нормативних вимог.Документ Застосування діаграми Пурбе для визначення оптимального методу знезалізнення води(2014) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Грабовська, Олена ВячеславівнаВидалення із води заліза - одна із самих складних задач у водоочищенні. На сьогодні не існує універсального економічно виправданого методу, який був би ефективним у будь-яких випадках.Документ Застосування залізовмісних коагулянтів для очищення річкової води у холодну пору року(2023) Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна; Бабич, Ірина МихайлівнаКласична технологія очищення річкової води ґрунтується на використанні у якості коагулянту сульфату алюмінію. Проте, в результаті підвищення вимог до вмісту залишкового алюмінію у питній воді, виникає питання про заміну алюмовмісних коагулянтів на більш безпечні. Особливо це актуально для холодної пори року, коли різко підвищується гідратація золю гідроксиду алюмінію і підвищується вміст залишкового алюмінію у питній воді. Метою даної роботи стало дослідження застосування для очищення річкової води у холодну пору року кількох варіантів залізовмісних коагулянтів, а також їх комбінування. Аналізуючи одержані результати досліджень очищення води хлоридом заліза (III) FeCl3, за t води +5°C, можна зробити висновки, що найменші значення каламутності і кольоровості досягаються за дозування коагулянту FeCl3 35 мг/дм³ и складають 50 мг/дм³ і 1,0 º ПКШ відповідно. Таким чином, очищена вода за каламутністю не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, а от кольоровість в межах нормативних значень. Експериментальні дослідження показали, що коагулянт хлорид заліза ефективно знебарвлює річкову воду в умовах низьких температур. Очищення води сульфатом заліза (ІІІ) Fe2(SO4)3 за t води +6°C показало, що найменші значення каламутності досягаються при витраті реагенту Fe2(SO4)3 35 мг/дм³ –каламутність при цьому складає 37,5 мг/дм³, що краще, ніж з FeCl3, але суттєво перевищує норму. Мінімальні ж значення кольоровості фіксуються за витрати Fe2(SO4)3 25 мг/дм³ і складають 12º ПКШ, що повністю задовольняє вимогам до питної води. Розрахований ефект коагуляційного очищення води сульфатом заліза (ІІІ) ілюструє кращий результат прояснення води, ніж для хлориду заліза. Ефективність очищення холодної води змішаним коагулянтом Fe2(SO4)3+FeCl3 значно вища, ніж при роботі з кожним з цих коагулянтів окремо. Найменші показники каламутності і кольоровості спостерігалися при кількості використаного коагулянту 25 мг/дм³ та складали: каламутність – 1,08 мг/дм³, кольоровість – 1,85º ПКШ. Виникає синергічний ефект – підсилюються властивості кожного. Окремо хлорид заліза (ІІІ) має кращі знебарвлюючі властивості, а сульфат заліза (ІІІ) ефективніше прояснює воду. Сумісна ж їх дія проявляється в якісному очищенні за обома показниками.Документ Конструювання ежекційних насосів для гідравлічного транспортування. Характеристики струминних насосів для гідравлічного транспортування(2012) Ломейко, Олександр Петрович; Кулінченко, Віталій Романович; Деменюк (Майданець), Оксана МиколаївнаУ пропонованих статтях розглядаються принципи і методи конструювання і проектування гідроструминних насосів для гідротранспортування суміші.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »