Перегляд за Автор "Запорожець, Олександр Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження процесу концентрування ефірної олії кропу з використанням полімерних та композитних мембран та обґрунтування конструктивних параметрів апарату(2022) Запорожець, Олександр ВолодимировичДокумент Наукове обґрунтування та розроблення технології сирів м’яких зі збалансованим жирнокислотним складом(2023) Запорожець, Олександр ВолодимировичДокумент Система пневматичних приводів soft-захватних пристроїв для транспортування крихких виробів(2023) Ємельянов, Дмитро Володимирович; Д'яченко, Іван Богданович; Запорожець, Олександр Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаАктуальними задачами робототехнічних транспортних систем пакувальної галузі - є моделювання процесу переміщення штучних виробів soft-захватом на основі різних мехатронних систем, враховуючи особливості конструкції та реальних граничних умов і динамічних процесів у пневмозахваті.Документ Структурно-параметричний синтез пакувальних машин для сипких харчових продуктів(2024) Скула, Дмитро Сергійович; Запорожець, Олександр Володимирович; Токарчук, Сергій ВолодимировичАналіз існуючого обладнання для пакування сипких і дрібно-штучних харчових продуктів, показав пріоритетність використання попереднього структурного аналізу для вибору дозувально-фасувальних систем пакувальних машин.Документ Удосконалення технології англійських манних пудингів(2023) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Шульженко, Вікторія Володимирівна; Запорожець, Олександр Володимирович; Романовський, Дмитро СергійовичНа основі аналізу та узагальнення результатів наукових досліджень обґрунтовано удосконалення технології англійських пудингів шляхом заміни у складі рецептури молока коров’ячого рослинним аналогом на основі кокосового горіху, що дозволить рекомендувати продукт споживачам з обмеженнями щодо вживання незбираного молока. Запропонована повна заміна цукру у складі рецептури англійського манного пудингу на натуральний підсолоджувач – сухий екстракт листя стевії, що не впливає на зміну рівня глюкози у крові, має «нульові» показники глікемічного індексу та калорійності. Але оскільки рівень солодкості стевіозиду, що є основним компонентом сухого екстракту листя стевії, більш як у 200 разів перевищує сахарозу, для використання у складі англійського пудингу запропоновано суху суміш екстракту листя стевії та ерітрітолу (1:39) у кількості 12,5%. Задля підвищення поживної цінності, збагачення пудингу комплексом біологічно активних речовин та формування оригінальних органолептичних якостей до складу рецептури англійського манного пудингу введено порошок полуниці сублімаційного сушіння у кількості 10% та мускатного горіху у кількості 0,025%. Дослідження поживної цінності та калорійності нового виду англійського пудингу довели ефективність запропонованих рішень: вміст вуглеводів у продукті знизився у середньому в 1,3 рази, тоді як вміст жиру збільшився у 2,4 рази за рахунок природньої жирової компоненти кокосового горіху, що складається в основному із середньоланцюгових жирних кислот, є лекгозасвоюваною, сприяє розщепленню тригліцеридів в організмі людини, не містить холестерину та за рахунок порівняно невисокої температури плавлення надає ніжності та пластичності консистенції пудингу. Таким чином, за невеликого збільшення калорійності 223 ккал/100 г (199 ккал/100 г калорійність пудингу, виробленого за класичною рецептурою) англійський манний пудинг, вироблений за удосконаленою технологією, буде мати вищу поживну цінність та стане вдалим доповненням до меню як закладів ресторанного господарства, так і для приготування у домашніх умовах.