Перегляд за Автор "Заярнюк, Анна Віталіївна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Антимікробні властивості білків молозива(2017) Бородіна, Ольга Олегівна; Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаПроблема лікування та профілактики інфекційних захворювань є однією з пріоритетних напрямків у сучасній медицині. На даний час гостро постало питання захисту організму від патогенної мікрофлори та створення препаратів білкової природи, які б допомогли боротись із чужорідними агентами мікробного походження. Патогенним мікроорганізмам властиво викликати тяжкі захворювання, які не піддаються стандартному лікуванню ускладнених форм. Тому створення препаратів на основі білків коров’ячого молозива є перспективним шляхом для вирішення даної проблеми. The problem of treatment and prevention of infectious diseases is one of the priorities in modern medicine. At the present time, the issue of protecting the body from pathogenic microflora and the creation of preparations of protein nature that would help to fight against foreign agents of microbial origin has sharply raised the issue. Pathogenic microorganisms tend to cause severe diseases that do not lend themselves to the standard treatment of complicated forms. Therefore, the development of preparations based on cow colostrum proteins is a promising way to solve this problem.Документ Вплив біологічно активних білкових молекул молозива на імунну систему(2017) Бородіна, Ольга Олегівна; Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаНа сьогоднішній день абзимологія є стрімко розвиваючою, перспективною та актуальною наукою, яка вивчає каталітично активні антитіла і поєднує в собі елементи імунології, ензимології, молекулярної біології, органічної хімії. Каталітичні імуноглобуліни несуть біологічну функцію антитіл і присутні в молозиві, яке секретується у ссавців для забезпечення пасивного імунітету проти вторгнення патогенів. Специфічність природних антитіл, знайдених в молоці і молозиві корів відображає широкий спектр антигенів з якими тварина зіткнулася в минулому. В ході нашого дослідження ми мали на меті розглянути вплив суміші білків-абзимів молозива корів на імунокомпетентні клітини людини в умовах in vitro. Таким чином, під час проведеної роботи встановлено, що суміш білків-абзимів за певних концентрацій має як стимулювальний так і пригнічувальний вплив на неспецифічні клітини імунної системи в умовах in vitro. Це дає поштовх для створення противірусних та антибактеріальних препаратів, які б знайшли своє призначення в медичній практиці. To date, abzymology is a rapidly developing, promising and relevant science that studies catalytically active antibodies and combines elements of immunology, enzymology, molecular biology, organic chemistry. Catalytic immunoglobulins carry the biological function of antibodies and are present in colostrum, which is secreted from mammals to provide passive immunity against invasion of pathogens. Specificity of natural antibodies found in milk and colostrum of cows reflects a wide range of antigens with which the animal has encountered in the past. In our study, we aimed to investigate the effect of a mixture of protein-abzyme colostrum cows on human immunocompetent cells in vitro. Thus, during the work it was established that a mixture of abciprotein proteins at certain concentrations has both stimulatory and depressant effects on non-specific cells of the immune system in vitro. This gives impetus to the creation of antiviral and antibacterial drugs that would find their purpose in medical practice.Документ Значення та перспектива використання молозива корів(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаМолозиво – це єдиним продукт, у складі якого об’єднані в найбільш оптимальних пропорціях цілий арсенал захисних факторів, до числа яких належать лактоферин, лізоцим, лактопероксидаза та каталітично активні антитіла - білки-абзими, які в найбільшій кількості містяться саме в коров'ячому молозиві, а також вітаміни, мінерали, вуглеводи, білки та швидкозасвоювані жири. Ця унікальна композиція сприяє надійному протиінфекційному захисту та запускає процес відбудови організму.Документ Протимікробні властивості біологічно активних компонентів молозива корів(2018) Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаУ звʼязку зі зростаючою проблемою підвищення резистентності бактерій до антибіотиків, науковці стикаються з пошуком нових речовин, здатних пригнічувати ріст і розвиток бактерій. Сьогодні зростає інтерес до пептидів, отриманих із молозива корів, які можуть мати антимікробні властивості, оскільки вони мають високу толерантність, низьку токсичність і можуть протидіяти розвитку резистентності мікроорганізмів.Документ Розділення білків молозива корів в поліакриламідному гелі(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаДля виявлення молекулярних мас суміші білків молозива корів використовують електрофоретичне розділення в поліакриламідом гелі в присутності додецилсульфату натрію по Леммлі. Результати електрофорезу за денатурувальних умов показали, що у досліджуваних високомолекулярних зразках виявлено пептиди з різними молекулярними масами, що свідчать про різноманітність складу зразків. Проведені результати підтверджують, що очищені білкові препарати на основі молозива корів збагачені на імуноглобуліни IgG та секреторний IgA, а також на лактоферин. To detect the molecular mass of a mixture of colostrum proteins in cows, electrophoretic separation in gel polyacrylamide in the presence of sodium dodecyl sulfate by Lemlly is used. The results of electrophoresis under denaturation conditions showed that peptides with different molecular weights were detected in the studied macromolecular samples, indicating the diversity of the samples. The results confirm that purified protein preparations based on colostrum of cows are enriched with IgG and IgG secretagogues, as well as lactoferrin.Документ Роль біологічно активних фрагментів молозива у неспецифічній імунній відповіді(2017) Бородіна, Ольга Олегівна; Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаВ ході наших досліджень було виявлено, що суміш білків-абзимів володіє дозозалежним імуностимулювальним впливом на неспецифічні фактори імунного захисту в дослідах in vitro.Документ Інгібувальний вплив білків-абзимів молозива корів на клітини мікроорганізмів(2017) Заярнюк, Анна Віталіївна; Бородіна, Ольга Олегівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаКоров’яче молозиво містить в своєму складі каталітичні антитіла – абзими. За рахунок навності абзимів молозиво є загальнозміцнювальним та імуностимулювальним засобом, чинить протипухлинну, протизапальну та антимікробну дію.