Перегляд за Автор "Киричук, Іванна Ігорівна"
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виділення та концентрування лактози з молочної сироватки мембранними методами(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичНа сьогодні активно впроваджуються мембранні процеси у технології переробки молочної сироватки, що пов’язано з їх перевагами: низькими енерговитратами, високою якістю кінцевого продукту, компактністю тощо. В представленій роботі проведено аналіз мембранних процесів, що застосовувались при виділенні та концентруванні лактози з молочної сироватки та науково обґрунтовано доцільність їх використання. Today, membrane processes are actively introduced in whey processing technology, due to their advantages: low power consumption, high quality end product, so compact. In the presented work the analysis of membrane processes that were used in the allocation and concentration of lactose from whey and scientific expedience of their use.Документ Визначення механізму забруднення нанофільтраційних мембран при розділенні молочної сироватки(2013) Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичНа основі аналізу наукових публікацій та проведених експериментальних досліджень встановлено основні типи та механізм формування забруднення при розділенні молочної сироватки з використанням нанофільтраційних мембран ОПМН-П (ЗАТ НТЦ «Владіпор», Росія). Експериментально підтверджено, що осад формується на поверхні мембрани Based on the analysis of scientific publications and conducted experimental studies established the basic types and mechanism formation of fouling in the separation of whey using nanofiltration membranes OPMN-P (STC "Vladipor", Russia). Experimentally confirmed that the precipitate formed on the membrane surfaceДокумент Визначення параметрів електродіалізної обробки стічної води у виробництві молокопродуктів(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичВ результаті експериментальних досліджень було встановлено залежність граничної густини струму в залежності від швидкості розчину над поверхнею мембрани. Встановлено, що підвищення швидкості на 0,01 м/с призводить до збільшення значення граничної густини струму на 4,3 А/м2. As a result of experimental studies found dependent threshold current density depending on the speed of the solution over the surface of the membrane. Established that increasing the speed of 0.01 m / s leads to an increase in the value of the limit current density of 4.3 A/m2.Документ Доочищення зворотним осмосом нанофільтраційного пермеату молочної сироватки(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичУ статті досліджено очищення стічних вод, отриманих після нанофільтрації молочної сироватки. Показано доцільність застосування зворотного осмосу для їх концентрування. Нанофільтраційний пермеат молочної сироватки розділяли на двох зворотно осмотичних мембранах низького тиску ESPA-1 (Hydranautics, США) та TFC-75F (Filmtec, США) при тисках 2,0—6,0 МПа. Для проведення експериментів використовували лабораторну установку тупикового типу. За результатами дослідження встановлено, що кращі розділювальні характеристиками має мембрана TFC-75F, яка показала високі значення селективності по лактозі та мінеральним речовинам. The paper is devoted to the study of wastewater treatment obtained after nanofiltration of whey. The expediency of wastewater concentration by reverse osmosis is shown. Two low pressure reverse osmosis membranes ESPA-1 (Hydranautics, USA) and TFC-75F (Filmtec, USA) were used for separation of whey permeate nanofiltration. The applied pressure varied from 2.0 to 6.0 MPa. The deadend filtration was used for the experiments. Based on the results of the study, it was found that TFC-75F membrane has better separation characteristics. It was confirmed by its high values of lactose and minerals rejections.Документ Зворотний осмос в технології очищення стічної води молочних підприємств(2013) Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичДля зменшення об’єму стічних вод молокопереробних підприємств, в тому числі отриманих і після переробки молочної сироватки, їх доцільно розділяти за допомогою зворотного осмосу. Така обробка дозволяє сконцентрувати наявні у стоках цінні компоненти та отримати очищену воду з низьким вмістом мінеральних сполук, придатну для повторного використання у цілях підприємства і разом з тим зменшити забруднення навколишнього середовища.Документ Мембранні процеси в очищенні стічних вод молочних підприємств(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій ГригоровичВ процесі виробництва молочних продуктів утворюється велика кількість стічних вод - від 0,2 до 10 л на 1 л переробленого молока, які забруднені органічними (жири, білки, лактоза) та неорганічними сполуками, а також поверхнево-активними речовинами (миючими засобами). Значну частину стічних вод складають змивні води, утворені внаслідок миття технологічного обладнання та транспортних ємкостей. Вони являють собою один з видів відходів, який містить 1-4% сухих речовин, в тому числі до 1% жиру та білка. Збір та утилізація змивних вод економічно доцільні з точки зору можливості отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення. При потраплянні неочищених стоків у каналізацію та водойми відбувається їх загнивання з виділенням високотоксичних продуктів, які негативно впливають на навколишнє середовище, що зумовлює необхідність попереднього їх очищення на молокопереробних підприємствах. In the process of dairy produce large quantities of waste water - from 0.2 to 10 liters per 1 liter of processed milk contaminated with organic (fats, protein, lactose) and inorganic compounds and surfactants substances (detergents). Much of the waste water are tank water formed as a result of the washing process equipment and transport containers. they are one of the types of waste that contains 1-4% solids, including the 1% fat and protein. Collection and recycling flush water economically viable in terms of opportunities for additional quantities of feed or food products purpose. When you hit untreated sewage into the sewer and water bodies they undergo decay with the release of highly toxic products, which negatively impact on the environment, which necessitates their preliminary treatment on milk processing enterprises.Документ Отримання очищеної води за умов мембранного розділення біологічних рідин(2015) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Корнієнко, Людмила Вікторівна; Мирончук, Валерій Григорович; Захаров, Володимир Володимирович; Пащенко, Богдан СергійовичЗастосування мембранних процесів у технологіях переробки молочної сироватки, післяспиртової барди та змивних вод дозволяє отримати у вигляді очищеної води не менше 65 % від їх початкового об’єму. Вміст розчинених речовин у такій воді не перевищує 0,2 г/дм. The application of membrane processes in whey processing technology, pislyaspyrtovoyi bards and flush water can get in the form of clean water for at least 65% of their original volume. The content of dissolved substances in such water does not exceed 0.2 g / L.Документ Очищення біологічних рідин молочного походження нанофільтрацією та зворотним осмосом(2015) Киричук, Іванна ІгорівнаДисертаційна робота присвячена дослідженню процесів нанофільтрації та зворотного осмосу за умов очищення біологічних рідин молочного походження, а саме – нанофільтраційного пермеату молочної сироватки та промивних вод технологічного обладнання. The dissertation is devoted to the study of nanofiltration and reverses osmosis processes for the treatment of biological fluids of milk origin such as nanofiltration whey permeate and dairy flush waters.Документ Очищення стічних вод молокопереробних підприємств мембранними методами(2014) Киричук, Іванна Ігорівна; Змієвський, Юрій Григорович; Мирончук, Валерій ГригоровичЗастосування мембранних процесів, зокрема зворотного осмосу, для очищення стічних вод дозволяє повернути у виробництво такі цінні компоненти, як білки та лактозу, що дає можливість отримання додаткової кількості продуктів кормового або харчового призначення, та зменшити витрату води заводом шляхом повторного використання пермеату. Application of membrane processes, including reverse osmosis, sewage treatment can return to production are valuable components such as proteins and lactose, which allows more amount of food or feed, food-, and reduce water consumption by recycling plant permeate.Документ Порівняльний аналіз процесів нанофільтрації та зворотнього осмосу при розділенні молочної сироватки(2013) Змієвський, Юрій Григорович; Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій ГригоровичВ даній роботі наведені результати експериментальних досліджень процесів розділення молочної сироватки нанофільтрацією та зворотнім осмосом. Визначені їх основні переваги та недоліки, що обумовлюють вибір відповідного процесу при переробці молочної сироватки. Встановлено, що за допомогою нанофільтрації можна частково знесолити розчин, а зворотнім осмосом – отримати фільтрат (пермеат) з незначним вмістом розчинених сполук. This paper presents the results of experimental studies of whey separation by nanofiltration and reverse osmosis . The main advantages and disadvantages of these processes were determined that influence the choice of appropriate process at whey separation . It was found out that due to nanofiltration we can partially demineralize solution and after reverse osmosis we can obtain permeate with the small amount of solutes .