Перегляд за Автор "Корихалова, Олена Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної магістерської роботи зі спеціальності 8.091722 “Технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення” для студентів денної форми навчання(2008) Сімахіна, Галина Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Корихалова, Олена Михайлівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаКваліфікаційна магістерська робота є логічним завершенням навчання у вищому навчальному закладі і демонструє ступінь оволодіння нормативною програмою відповідного освітнього рівня. Вона є самостійним науковим дослідженням, яке повинно визначати певні напрям, шляхи, стратегію і тактику реалізації важливих для народу України проблем. Для магістрів спеціальності 8.091722 “Технологія харчових продуктів оздоровчого і профілактичного призначення” такою проблемою є реалізація концепції оздоровчого харчування.Документ Механізм прогнозування та створення композиції радіозахисної дії з використанням біофлавоноїдів(2010) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаПоказано перспективність розвитку досліджень з пошуку нових природних джерел з підвищеним вмістом біокомпонентів радіопротекторної, антиоксидантної, адаптогенної дії для отримання широкого спектру поліфункціональних інгредієнтів і нових харчових продуктів на їхній основі. Обґрунтовано cклад фітокомпозиції радіопротекторної дії, що включає дикорослі лікарські рослини. Запропоновано блок-схему створення та використання інноваційного продукту – настоянки, складники якої завдяки синергічній дії справляють істотний радіозахисний ефект, забезпечують мембранопротекторні функції і постачання організму людини есенціальними біологічно активними речовинами.Документ Нові підходи до оцінки вітамінної активності плодоовочевої сировини(2009) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаЗ’ясовано основні характеристики плодів та овочів і вимоги, що ставляться до них як сировини для отримання свіжозамороженої продукції. Обґрунтовано визначення як одного із основних показників біологічної цінності рослинних матеріалів вмісту в них антиаліментарних компонентів, передусім антивітамінних ферментів. Наведено експериментальні дані вмісту основних біокомпонентів у плодоовочевій сировині, а також концентрації аскорбатоксидази. t is shown the main characteristics of fruits and vegetables and requirements refer to them as raw material for fresh frozen products. Grounded identified as one of the main indicators of biological value of plant material content of antyalimentarnyh components, especially antyvitaminnyh enzymes. The experimental data content of basic bio-components in the fruit and vegetable raw materials, as well as the concentration askorbatoksydazy.Документ Обґрунтування вибору сортів плодів та ягід для заморожування(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Островська, А. О.Обґрунтовано вибір сортів плодів i ягід, придатних для низькотемпературного оброблення, з підвищеним вмістом біологічно активних речовин. Наведено результати досліджень із заморожування ягід. There is substantiated the choice of fruit and berries that are good for low-temperature procession and have the high content of biologically active substances. There are also presented some results of researches dedicated to freezing of berries.Документ Перспективи використання гливи в м'ясних продуктах(2013) Корихалова, Олена Михайлівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаВ теперішній час в раціоні харчування населення України постає проблема білкового дефіциту. Тому актуальним і перспективним є створення нових видів м’ясних виробів комбінованого складу оздоровчого-профілактичного призначення шляхом введення білоквмісної рослинної сировини, збалансованої за амінокислотним складом, зокрема їстівних грибів Pleurotus (глива). В білках плодових тіл гливи виявлено 18 амінокислот, вісім з яких - незамінні. Домінуючими є лізин, триптофан, треонін і валін. Глива містить 20 % вуглеводів, багата вітамінами (С, РР, В1, В2, В3, В6, С, D, Е). Відзначається високим вмістом макро - і мікроелементів (К, Р, Na, Ca, Mg, S, Fe, Zn, Mn), які безпосередньо виконують регуляторну функцію в обміні речовин і є основним матеріалом для кісткової тканини. Тому використання гливи в м'ясних продуктах свідчить про перспективність вибраного напряму та проведення подальших досліджень для подолання проблеми білкового дефіциту в раціоні харчування. At the present time in the diet of the population of Ukraine faces the problem of protein deficiency. Therefore, relevant and promising is the creation of new kinds of meat products combined personnel of health-improving and prophylactic by introducing белоксодержащего vegetable raw materials, balanced amino acid composition, in particular of edible fungi fungi (oyster). The protein fruit bodies of oyster mushroom found 18 amino acids, eight of which are irreplaceable. Dominant are lysine, tryptophan, threonine and valine. The oyster contains 20 % carbohydrates, rich in vitamins (C, PP, B1, B2, B3, B6, N, D, E). It is noted a high content of macro - and microelements (K, G, Na, Ca, Mg, S, Fe, Zn, Mn), which directly perform a regulatory function in the exchange of substances and is the main material for bone tissue. Therefore, the use of oyster mushroom in meat products testifies about the prospects of the chosen direction and conduct further research to address the problem of protein deficiency in the diet.Документ Подрібнення та механоактивування сублімованих рослинних матеріалів(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Соколовська, Ірина Олександрівна; Островська, А. О.Теоретично обґрунтовано і експериментально підтверджено доцільність використання механоактиваційних процесів для підвищення біодоступності біологічно активних речовин харчової сировини. There is proved theoretically and confirmed practically the expedience of mechano- activation processes usage in increasing the biological availability of biologically active substances from food raw material.Документ Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування(2009) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаВизначено, що всі позитивні зміни, які відбуваються у зерні під час його збагачення мікроелементами, заморожування, сублімації та механоактивування сприяють переходу значної кількості білків з важкорозчинного у легкорозчинний стан, і свідчать про складні конформаційні та деструктивні перетворення біополімерів рослинної сировини в ході цих процесів. Determined that all positive changes that occur in the grain during its enrichment of trace elements, freezing, sublimation and mehanoactivation facilitate the transition a large number of soluble proteins in the soluble state, and show complex conformational conversion of biopolymers and destructive plant material during these processes.Документ Теоретичні та практичні аспекти збагачення зернових культур есенціальними мікроелементами(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаОбґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність отримання зерна різних культур із підвищеним умістом мікроелементів шляхом їх накопичення в зерні зі штучних живильних середовищ. Substantiated and experimentally verified the feasibility obtain different grain crops with high content of trace elements by their accumulation in the grain of artificial culture media.Документ Технологія концентратів біофлавоноїдів на основі лікарських рослин(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаВ роботі досліджено широкий спектр лікарських рослин і на їхній основі запропоновано технологію концентратів з максимальним вмістом біофлавоноїдів (30…70 %), призначених як для безпосереднього використання, так і для збагачення традиційних харчових середовищ. Технологія може бути впроваджена на діючих харчових та фармацевтичних підприємствах. In this work, a wide variety of medicinal plants and on their basis the technology concentrates the maximum content of bioflavonoids (30 ... 70%) intended for direct use or to enrich traditional food environments. The technology can be implemented on existing food and pharmaceutical companies.