Перегляд за Автор "Кропивницька, Ірина Олексіївна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Виробництво пектину із корене-, бульбоплодів за технологією УДУХТ(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Бобрівник, Леонід Дем'янович; Карпович, Микола Сергійович; Таран, Віталій Михайлович; Донченко, Людмила Володимирівна; Гнатенко, А. М.Традиційна технологія виробництва пектину передбачає кислотний гідроліз, що вимагає використання мінеральної кислоти (соляної, азотної або сірчаної). Наявність їх у технологічних середовищах обумовлює особливі вимоги до технологічного процесу та його обладнання. Traditional technology of pectin involves acid hydrolysis, which requires the use of mineral acids (hydrochloric, nitric or sulfuric). Their presence in the technological environment makes special demands on the process and its equipment.Документ Перерозподіл пектинових речовин в овочевій сировині при виробництві морозива(2011) Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Кропивницька, Ірина ОлексіївнаВ статті наведено результати досліджень щодо загального вмісту пектинових речовин у сировині з гарбуза та впливу механічного й теплового оброблення на деструкцію протопектину. Встановлено ступінь та характер подібної деструкції для різних видів сировини з гарбуза. Доведено можливість одержання морозива молочно-овочевого та овочевого з нормативними показниками без додаткового внесення стабілізаторів. This article is dedicated to results of studing of total pectin's amount in raw pumpkin as well as the influence of mechanical and thermal processing on the destruction of protopectin. The rate and character of this destruction applied for different types of pumpkin's material have been established. Evidences have been found that the production of milk-vegetable or vegetable ice-cream with standard quality is possible although a stabilizer has not been used.Документ Технологія виробництва пектину із бурякової сировини шляхом зброджування сахарів(1993) Гулий, Іван Степанович; Карпович, Микола Сергійович; Сороколіт, Микола Іванович; Кропивницька, Ірина Олексіївна; Донченко, Людмила Володимирівна; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.Сучасне виробництво пектину базується на кислотному гідролізі протопектину рослинних тканин та використанні ряду інших хімічних реагентів. Складності їх застосування негативно позначаються на розвитку пектинової галузі. Особливі труднощі мають місце в разі отримання бурякового пектину. Modern production of pectin based on acid hydrolysis protopectin plant tissues and uses a number of other chemicals. Difficulties applications adversely affect the development of pectin industry. Particular difficulties occur in the case of beet pectin.