Перегляд за Автор "Лапська, Ю. Ю."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз супутніх ферментативних активностей у термотолерантних штамів мікроміцетів – продуцентів целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаThe analysis of the related enzymatic activites ( poligalacturonase, pectinesterase, inulinase) among termotolerance micromicetes of the different taxonomic groups that have high endoglucanase activity was carried out. Stains, that can be used as a potential of cellulosolitic enzymes that have complex and directional activity were defined.Документ Дослідження процесу виділення ферментів целюлолітичного комплексу з культуральної рідини мікроміцета Aspergillus sp. 262(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.Проведені експериментальні дослідження одержання комплексного ферментного препарату целюлолітичної дії з культуральної рідини міцеліального гриба Aspergillus sp. 262. Встановлено, що ефективним способом виділення та часткової очистки целюлолітичних ферментних препаратів є дробне осадження сульфатом амонію. The experimental researches of complex enzymic preparation with cellulolytic action receiving from the cultural medium of mycelial mushroom Aspergillus sp. 262 was held. It is shown that the effective method of selection and partial cleaning of cellulolytic enzymic preparations is the fractional precipitation with ammonium sulfate.Документ Оптимізація умов культивування Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 - продуцентів комплексу целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Сирчин, Сергій; Чернюк, БогданВстановлено оптимальні значення температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток внесенного посівного матеріалу на які впливають на біосинтез целюлаз штамами Aspergillus sp. 262 та Corynascus sp. 2006 для отримання максимального виходу комплексу целюлолітичних ферментів. The optimum temperature, aeration intensity, volume of culture medium, duration of cultivation and the percentage of seed which affect the biosynthesis of cellulases strains of Aspergillus sp. 262 and Corynascus sp. 2006 for obtaining maximum yield cellulase complex.Документ Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу(2013) Лапська, Ю. Ю.; Омельчук, Євген Олександрович; Пенчук, Юрій МиколайовичНа основі отриманих експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, CO(NH2)2 та Na2HPO4 • 12H2О, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез целюлаз штамом Aspergillus sp. 262 для отримання максимального біосинтез комплексу ферментів.