Перегляд за Автор "Лисицина, Юлія Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вдосконалення способу виробництва соковмісного напою з екстрактом стевії(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лисицина, Юлія ВікторівнаБезалкогольний напій на основі вишневого соку, збагачений екстрактом стевії та концентратом сироватки не містить цукру, і в той же час характеризується підвищеним вмістом амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, флавоноїдів, що дозволяє позиціонувати його як лікувально-профілактичний. Його можна рекомендувати для широкого кола споживачів, в тому числі людей, що страждають на ожиріння, цукровий діабет та інші захворювання, при яких необхідно обмежувати вживання цукру. Soft drink based on cherry juice enriched stevia extract and concentrate serum contains no sugar, and at the same time characterized by a high content of amino acids, minerals, vitamins, flavonoids, allowing you to position it as a preventive. It can be recommended for a wide range of consumers, including people suffering from obesity, diabetes and other diseases in which it is necessary to restrict the use of sugar.Документ Вдосконалення технології соковмісного напою з натуральним підсолоджувачем(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаСтворено безалкогольний напій на основі вишневого соку, який збагачений екстрактом стевії та концентратом сироватки. Напій не містить цукру та характеризується підвищеним вмістом амінокислот, мінеральних речовин, вітамінів, флавоноїдів, що дозволяє класифікувати його як лікувально-профілактичний. A soft drink based on cherry juice is enriched with extracts of stevia concentrate and whey. The drink contains no sugar and is characterized by a high content of amino acids, minerals, vitamins, flavonoids, to classify it as a preventive.Документ Дослідження вітамінного складу ягід та порошку горобини(2014) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лисицина, Юлія Вікторівна; Примачик, Євгенія АнатоліївнаПроведені дослідження підтвердили доцільність висушування ягід горобини і використання порошку з них для виробництва нового виду хлібобулочних виробів оздоровчої дії - вітамінізованих батонів з підвищеним вмістом харчових волокон. Past studies have confirmed the feasibility of dried rowan berries and use a powder of them to produce a new kind of bakery recreational actions - fortified loaves with a high content of dietary fiber.Документ Дослідження фізико-хімічних показників екстрактів стевії(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ роботі були проведені дослідження фізико-хімічних та колоїдно-хімічних властивостей густого екстракту стевії торгової марки «Стевіясан». Різке збільшення в'язкості спостерігається при концентрації сухих речовин 20 % та більше. Цей процес відбувається внаслідок утворення структур, які пов'язані з агрегацією молекул речовин, що входять до складу екстракту. Було встановлено, що до складу екстракту стевії входять поверхнево-активні речовини, тому екстракти можна застосовувати в якості емульгаторів для стабілізації різних емульсій. In this work, the study of physico-chemical and colloidal and chemical properties of the SteviaSan Stevia Dusky Extract was conducted. A sharp increase in viscosity is observed at a concentration of dry matter of 20% or more. This process occurs due to the formation of structures that are associated with the aggregation of molecules of substances that are part of the extract. It has been found that the stevia extract contains surface-active substances, so extracts can be used as emulsifiers to stabilize various emulsions.Документ Новий соковмісний напій оздоровчого призначення з додаванням екстракту стевії та сироватки(2014) Лисицина, Юлія Вікторівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаУ поєднанні з вишневим соком можна використовувати такі інгредієнти, як екстракт стевії та суху сироватку. Це забезпечує привабливі органолептичні властивості напою та високий вміст біологічно активних речовин. Розроблений напій можна віднести до категорії функціональних продуктів. Combined with cherry juice, you can use ingredients such as stevia extract and dry whey. It provides an attractive organoleptic properties of the drink and the high content of biologically active substances. Designed drink can be classified as functional foods.Документ Обґрунтування вибору вишневого соку та сироватки для створення соковмісного напою оздоровчого призначення(2015) Стеценко, Наталія Олександрівна; Лисицина, Юлія ВікторівнаОдним з важливих напрямів наукових розробок в харчовій промисловості є створення технологій виробництва якісно нових харчових продуктів зі зміненим біохімічним складом відповідно до фізіологічних потреб людини. Серед різних груп харчових продуктів на даний час з точки зору можливості створення нових збагачених продуктів підвищеної біологічної цінності великий інтерес представляють безалкогольні напої. One of the important areas of scientific research in the food industry is to create a qualitatively new technologies for the production of food products with altered biochemical composition according to the physiological needs of man. Among the various food groups at the moment in terms of opportunities to create new products enriched with high biological value great interest soft drinks.Документ Розроблення способу виробництва булочок з рослинною поліфункціональною добавкою(2013) Лисицина, Юлія Вікторівна; Мартиненко, Тетяна АндріївнаЗаміна частини борошна на порошок з плодів глоду приводить до зменшення вмісту клейковини і зміцнення її структурно-механічних властивостей. Зміцненню клейковини можуть сприяти поліфенольні сполуки, аскорбінова кислота, перекиси, які чинять інгібуючу дію на протеолітичні ферменти борошна і укріплюють внутрішньомолекулярну структуру білка. Replacement parts for flour powder of hawthorn fruit leads to a reduction of gluten and strengthening its structural and mechanical properties. The strengthening of gluten can contribute polyphenolic compounds, ascorbic acid, peroxides, which have an inhibitory effect on the proteolytic enzymes flour and strengthen the intramolecular structure of the protein.