Перегляд за Автор "Лопатько, Костянтин Георгійович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Лапшин, Сергій ОлександровичРозглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Бабко, Євген Миколайович; Вільченко, Алла Миколаївна; Костюченко, Володимир Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лапшин, Сергій ОлександровичВ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. Встановлено, що додавання нанокомпозиту алюмінію в жомопресову воду в кількості 0,0005 % до маси води дозволяє підвищити чистоту дифузійного соку на 2,0 %, а чистоту жомопресової води на 7,3 %. При цьому ступінь пресування жому підвищується на 2,35 %. За рахунок підвищення чистоти сульфітованого соку на 1,7 % спостерігалося підвищення виходу цукру на 0,31 % до м.б. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant. It was established that the addition of aluminum nanocomposite into the press-water in amount of 0.0005% by weight of water can increase the purity of the diffusion juice by 2.0%, and the purity of press-water to 7.3%. This may increase the degree of pulp moisture to 2.35%. By increasing the purity of thin juice to 1.7% there was increased sugar produces by 0.31% per mb.Документ Перетворення компонентів молочної сироватки в процесі електроіскрового оброблення(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Іщенко, Віра Миколаївна; Лопатько, Костянтин Георгійович; Фоменко, Веніамін ВасильовичЗапропоновано напрями можливого перетворення складових молочної сироватки, зокрема лактози, при електроіскровому диспергуванні гранул металів магнію та мангану в її середовищі. Вивчено зміну фізико-хімічних показників досліджуваної сироватки. Наведено діфрактограми зразків молочної сироватки до та після оброблення. The article studies the possibility of accomplishing electrical discharge dispersion of electroconductive metal granules in milk whey with the aim of their enrichment by bigeneric particles of magnesium and manganese. The object of the study is milk whey of cheese – skimmed and purified of casein dust particles. Electrical discharge process was performed on experimental technological complex consisting of charge impulse generator, control block, charge chamber, measuring and auxiliary equipment.Документ Пристрій для отримання колоїдних розчинів металів (Патент на корисну модель № 153591)(2023) Лопатько, Костянтин Георгійович; Олішевський, Валентин Вікторович; Винарчук, Катерина Володимирівна; Лопатько, Серафим Костянтинович; Поєдинок, Наталія Леонідівна; Бабко, Євген Євген МиколайовичВ основу корисної моделі поставлена задача забезпечення стабільності проходження електричних імпульсів між гранулами, що підвищує кількість колоїдної фракції у порівнянні з мікрофракцією металу.Документ Пристрій для отримання колоїду металу (Патент на корисну модель 130939)(2018) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Балтажи, Олексій Петрович; Лапшин, Сергій Олександрович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичВ основу корисної моделі поставлена задача, яка полягає у підвищенні продуктивності пристрою, а саме отримання продукту - колоїду металу - з мінімальними енергетичними і тепловими втратами.The utility model is based on the task of improving productivity device, namely obtaining a product - a metal colloid - with minimal energy and heat losses.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Технологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використання(2015) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Білик, Олена Анатоліївна; Маринін, Андрій Іванович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичВідомо, що мінеральні речовин, зокрема, сульфатні солі магнію та мангану виступають активаторами ферментів в тісті й сприяють збереженню свіжості хліба та його засвоюваності. Оскільки небажаним ефектом їх використання є накопичення сульфат іонів, що здатні гальмувати ріст дріжджів, авторами поставлено за мету створення комплексного поліпшувача на основі молочної сироватки, збагаченої колоїдними частинками магнію та мангану. It is known that mineral substances, sulfate salts of magnesium and manganese are the activators of enzymes in the dough and help to preserve the freshness of bread and its digestibility. Since the undesirable effect of their use is the accumulation of sulphate ions, which are able to inhibit yeast growth, the authors put the goal of creating an integrated improvers from whey enriched colloidal particles of magnesium and manganese.