Перегляд за Автор "Михальська, Ліліана Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини екстрагуванням(2019) Михальська, Ліліана Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія ВладиславівнаВ роботі встановлено, що на швидкість переходу екстрактивних речовин (СР) в екстракт впливає температура екстрагенту. Під час визначення потрібної температури екстрагування враховували доцільність енергетичних затрат, а також термочутливість цільових компонентів гарбуза, особливо вітамінів. In the work it was established that the rate of transfer of extractives substances in the extract is influenced by the temperature of the extractant. When determining the desired extraction temperature, the feasibility of energy costs, as well as the thermal sensitivity of the target components of pumpkin, especially vitamins, were taken into account.Документ Застосування насіння чіа для покращення нутрієнтного складу здобного печива(2020) Михальська, Ліліана Михайлівна; Дуборєзов, Олександр Дмитрович; Шкраба, Олена Володимирівна; Попович, Валерія Олексіївна; Маркус, Ян Сергійович; Павлова, Владислава Олександрівна; Павлюк, Юліана Сергіївна; Гороб'як, Ольга Ігорівна; Корочкін, Дмитро Костянтинович; Дорохович, Вікторія ВіталіївнаВ статті представлено розробку здобного печива з застосуванням насіння чіа. Розраховано харчову цінність печива, вміст вітамінів і мінеральних речовин та задоволення у них добової потреби чоловіків та жінок 18-29 років II групи інтенсивності фізичного навантаження. Визначено, що насіння чіа доцільно застосовувати для покращення нутрієнтного складу здобного печива. The article presents the development of butter cookies using chia seeds. Calculated the nutritional value of cookies, the content of vitamins and minerals and the meeting the daily needs of men and women 18-29 years of the second group of exercise intensity. Determined that chia seeds should be used to improve the nutritional composition of butter cookies.Документ Перспективи використання фізичних способів обробки для збільшення виробництва зернових культур(2018) Михальська, Ліліана Михайлівна; Горб’як, Ольга; Вінярська, Владислава Вікторівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Янюк, Тетяна ІванівнаВстановлено, що фізичні методи обробки зернових культур можуть бути успішно застосовані для підвищення врожайності та переробки зерна, але реальне промислове використання цих методів наштовхується на проблеми, пов’язані з розробленням і впровадженням дослідних установок. It is set that the physical methods of treatment of grain-crops can be successfully applied for the increase of the grain productivity and processing but the industrial use of these methods is real comes across the problems related to development and introduction of pilot plants.