Перегляд за Автор "Поліщук, Олександр Васильович"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив плівчастості зерна рису на його здатність до проростання(2016) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна Олександрівна; Поліщук, Олександр Васильович; Скидан, В. О.Для дослідження було взято сім сортів рису вітчизняного виробництва, вирощених у чеках і крапельним поливом. Встановлено, що найменшу плівчастість мають сорти рису Онтаріо і Агат. Плівчастість не впливає на енергію і здатність до проростання. For the study, seven varieties of rice of domestic production, grown in checks and drip irrigation were taken. It has been established that the rice varieties of Ontario and Agate have the smallest filamentary content. Filminess does not affect the energy and ability to sprout.Документ Вплив фенольних сполук на мікроводорость Chlorella vulgaris(2014) Батіщева, Галина Сергіївна; Котинський, Андрій Валерійович; Поліщук, Олександр ВасильовичДосліджені фенольні сполуки пригнічують функціонування фотосинтетичного апарату мікроводорості Chlorella vulgaris AsLil, знижуючи максимальний потенційний квантовий вихід змінної флуоресценції хлорофілу (Fv/Fm), фотохімічне гасіння флуоресценції хлорофілу (qP) та ефективний квантовий вихід фотосистеми II (Фрзп). Investigated phenolic compounds inhibit the functioning of the photosynthetic apparatus of microalgae Chlorella vulgaris AsLil, reducing the maximum potential quantum yield of variable chlorophyll fluorescence (Fv / Fm), photochemical quenching of chlorophyll fluorescence (qP) and effective quantum yield of photosystem II (Frzp).Документ Вплив фенольних сполук на фотосинтетичний аппарат мікроводоростей(2014) Батіщева, Галина Сергіївна; Поліщук, Олександр Васильович; Котинський, Андрій ВалерійовичДосліджені фенольні сполуки пригнічують функціонування фотосинтетичного апарату мікроводорості Chlorella vulgaris AsLi1, знижуючи максимальний потенційний квантовий вихід змінної флуоресценції хлорофілу, фотохімічне гасіння флуоресценції хлорофілу та ефективний квантовий вихід фотосистеми ІІ. Investigational phenol connections repress functioning of on photosynthetic vehicle of microalgae Chlorella vulgaris AsLi1, reducing the maximal potential quantum output of variable fluorescence of chlorophyll, actinic extinguishing of fluorescence of chlorophyll and effective quantum output of photosystem II.Документ Вплив фенольних сполук на фотосинтетичний аппарат мікроводоростей(2014) Котинський, Андрій Валерійович; Батіщева, Галина Сергіївна; Поліщук, Олександр ВасильовичФенольні сполуки це одні з найбільш розповсюджених забруднюючих речовин навколишнього середовища, які здатні до акумуляції в організмі. Фенольні сполуки, у кількості, що перевищує ГДК у воді (0,001 мг/л), токсичні для гідробіонтів і порушують процес самоочищення водойм. У даній роботі пропонується досліджувати наявність та токсичність фенольних сполук за реакцією фотосинтетичного апарату мікроводоростей, використовуючи метод індукції флуоресценції хлорофілу а. Для роботи використовували культури Chlorella vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii та Spirulina platensis. Використовували такі фенольні сполуки, як о-нітрофенол, п-нітрофенол, пірокатехін, фенол та галову кислоту. Phenolic compounds is one of the most common pollutants environment that are able to accumulate in the body. Phenolic compounds in excess of the MCL in water (0.001 mg / L) are toxic to aquatic organisms and disrupt the self-cleaning water. In this paper investigate the presence and toxicity of phenolic compounds by reaction photosynthetic apparatus of microalgae using the induction and chlorophyll fluorescence. To work used Chlorella culture vulgaris, Chlamydomonas reinhardtii and Spirulina platensis. We used the following phenolic compounds such as o-nitrophenol, p-nitrophenol, catechol, phenol and gallic acid.Документ Глютен. Чому його можна не всім?(2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичСтаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The article is devoted to the study of problems with the fight against genetic disease - celiac disease. It is suggested to use products made from germinated gluten-free cereals for prophylactic and medical nutrition.Документ Порівняльна характеристика різних сортів рису України(2017) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Коберніцька, Аліна Олександрівна; Поліщук, Олександр Васильович; Кудрявцева, Л.Як відомо рис є однією із найцінніших продовольчих культур у світі, його виробництво становить понад 700млн. тон. В Україні на сьогодні створено понад 35 вітчизняних сортів рису, його виробництво сягає до 65 – 72 тис. тон щорічно. Інститутом рису НААН України, згідно договору про співпрацю, було надано сім сортів рису, один із яких був вирощений за допомогою крапельного поливу. В даній науково-дослідній роботі досліджувалися зразки рису 2014 – 2015 років врожайності. Було досліджено фізико-хімічні і фізіологічні показники вітчизняних сортів рису і порівняно їх за цими показниками. Результати аналізів показали, що всі досліджувані сорти рису різних років урожайності мають порівняно високий вміст крохмалю до 68,5 %, білкових речовин до 10 %, і що дуже важливо високу здатність до проростання. Вста- новлено, що вирощування рису за допомогою крапельного поливу є більш економічними по витратам води, але по фізико- хімічним показникам він поступається сорту Віконт, який вирощений класичним способом у чеках. Встановлено, що по всім показникам кращим виявилось два сорти рису – Агат і Онтаріо, з якого в подальшому рекомендуємо виготовляти рисовий солод і безглютенове рисове пиво або квас, для людей хворих на целіакію. Rice - one of the most valuable food crops in the world. Currently, there are the crops of rice in 112 countries on the area of 165 million. ha. The yield and gross harvest of rice ranks is on the second place among all crops. The main production of rice in the world, mostly concentrated in Asia, which accounts for 90% of world production of rice. China and India have the leading position among the countries in the world in terms of gross harvest of rice in recent years .The cultivation of rice in Ukraine began in 1925, but the development of the industry was in the 60s years, after the construction of large rice irrigation systems ,engineering type. Today, introduction of new rice varieties NAAS Institute of rice The State Register of Ukraine includes 19 plant varieties, 7 of them were given by us for investigation. Physicochemical and physiological indicators of domestic rice varieties were investigated and compared . The analysis showed that all varieties of rice which were studied in different years yield with a relatively high content of starch, proteins, and very importantly high ability to germinate. Established that among all the best indicators were two varieties of rice - Agate and Ontario, which subsequently recommended to make rice malt and rice gluten-free beer or kvass, for people suffering from celiac disease. At the end of the investigetion were found the gluten content in grain of rice and rice malt, an analysis were conducted by the methodology of set R-Biopharm, RIDASCREEN Gliadin, lot 14291, gluten in the samples were found.Документ Розроблення новітніх рецептур виробів з кексового тіста(2015) Поліщук, Олександр Васильович; Чагайда, Андрій ОлеговичСучасні тенденції розвитку технології борошняних кондитерських виробів надають можливість для змішування різноманітних злаків. В результаті експериментів при виробництві кондитерських виробів виникають нові варіації, такі як композиція пшеничного та вівсяного борошна.Додавання вівсяних компонентів при виробництві кексів дозволяє поліпшити технологічні властивості продукції, сповільнити старіння крохмалю. Крім того, вівсяне борошно підвищує вологозв’язуючу здатність тіста. Modern trends in technology pastry products enable the mixing of different cereals. In experiments with confectionery there are new variations such as composition wheat and oat oatmeal boroshna.Dodavannya components in the production of cakes improves the technological properties of products slow the aging of starch. In addition, Vologozv'yazuyuchiy oatmeal enhances the ability of the test.Документ Розроблення технології аглютенового солоду(2016) Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичЗабезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.Документ Характеристика вітчизняних сортів рису(2015) Поліщук, Олександр Васильович; Івашко, Ю. В.; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир ПавловичРис є однією з найважливіших високоврожайних зернових культур у світовому рослинництві і основним продуктом харчування багатьох народів світу. Вирощування рису в Україні розпочалося з 1961 року, коли було введено в експлуатацію інженерні системи у зонах Краснознам’янської, Північно-Кримської та Інгулецької зрошувальних систем. Сучасні сорти рису, створені у нашій державі, характеризуються, насамперед, різною тривалістю вегетаційного періоду. Rice is one of the most high-yielding crops in world crop and staple food of many nations. Growing rice in Ukraine started in 1961, when it was put into operation in the areas of systems engineering Krasnoznam'yanskoyi, North Crimean and Ingulets irrigation systems. Modern rice varieties created in our state are characterized, above all, different duration of the growing season.