Перегляд за Автор "Самілик, Марина Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Альтернатива розкачці утфелю останнього продукту водою в перемішувачах-кристалізаторах(2013) Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина МихайлівнаАльтернативою розбавлення (розкачки) утфеля останнього продукту водою в процесі його кристалізації охолодженням в перемішувачах-кристалізаторах є застосування проміжного нагрівання утфелю на 8 ºС–10 ºС від температури 50 ºС–52 ºС. Alternative water dilution final product massecuite in the process of crystallization by cooling in mixer-crystallizers have use intermediate heating massecuite at 8 º C –10 º C from 50 º C – 52 º C.Документ Вплив температури цукрового утфелю останнього ступеня кристалізації на реологічні властивості міжкристального розчину(2018) Самілик, Марина МихайлівнаРеологічні властивості цукрового утфелю мають суттєвий вплив на хід процесу кристалізації. В ’язкість є одним із головних факторів, що впливають на знецукрення меляси. В процесі охолодження цукрового утфелю останньої кристалізації збільшується вміст сухих речовин і, відповідно, в’язкість. При цьому важливо узгоджувати темп охолодження зі швидкістю кристалізації та проводити заходи щодо запобігання утворенню дрібних кристалів. Серед інших теплофізичних параметрів, від яких залежить швидкість кристалізації сахарози за умов ізогідричної кристалізації, є поверхневий натяг, що впливає на швидкість вбудови молекул сахарози у кристалічні решітки цукру. У статті запропоновано удосконалений спосіб проведення кристалізації охолодженням, який передбачає проведення проміжного нагрівання утфелю з подальшим його доохолодженням. Ефективність проміжного підігріву утфелю останнього продукту підтверджено у лабораторних і промислових умовах.Документ Застосування теплової обробки утфелю останнього продукту в перемішувачах-кристалізаторах(2012) Мирончук, Валерій Григорович; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Самілик, Марина МихайлівнаВ статті, на основі виробничих, лабораторних та обчислювальних експериментів запропоновано новий спосіб інтенсифікації процесу кристалізації утфелю останнього продукту в мішалках-кристалізаторах. Показана доцільність заміни розкачок утфелю останнього продукту водою в мішалках кристалізаторах проміжним нагріванням утфелю на 7–10 °С після зниження його температури до 50÷55 °С. За таких умов досягається ефект кристалізації 7,4÷8,2%.Документ Політермічна кристалізація сахарози(2013) Мирончук, Валерій Григорович; Самілик, Марина Михайлівна; Єщенко, Оксана АнатоліївнаРозглянуто питання доцільності використання проміжного нагрівання утфелю останньої кристалізації замість розкачок водою чи мелясою при політермічній кристалізації в перемішувачах-кристалізаторах. За таких умов ведення процесу досягається найбільше знецукрення меляси і покращується гранулометричний склад кристалів цукру. The problems of the usefulness of an intermediate heat finish crystallization massecuite instead of water or molasses dilutions during polythermal crystallization at mixers-crystallizer is discussed. Under such conditions of the process is achieved most allocation of sucrose with molasses and improved grain size of sucrose crystals.Документ Підвищення ефекту політермічної кристалізації сахарози в перемішувачах-кристалізаторах(2013) Самілик, Марина МихайлівнаДисертаційна робота присвячена дослідженню процесу політермічної кристалізації сахарози в перемішувачах-кристалізаторах при проведенні додаткової кристалізації утфелю останнього ступеня кристалізації. Dissertation work is devoted research of process politermal crystallization of sucrose in mixer crystallizer during further crystallization massecuite latest product.