Перегляд за Автор "Сандул, Олена Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Бродильно-формувальний агрегат (Патент на винахід №59060)(2003) Теличкун, Володимир Іванович; Сандул, Олена Олександрівна; Теличкун, Юлія Станіславівна; Череда, Володимир ВікторовичЗ метою створення економічно ефективного обладнання, яке поєднує в собі функції виброджування і формування, розроблена конструкція агрегату, що складається з робочої камери, нагнітального поршневого органу і формувального елемента. Агрегат відрізняється тим, що робоча камера використовується як ємність для бродіння тістового напівфабрикату під тиском до етапу його формування. To create cost-effective equipment, which combines the functions of a fermentation and forming the unit design is developed. It consists of a processing chamber, a molding piston part and a forming element. Unit differs that the processing chamber is used as a container for semifinished product fermentation under pressure before the stage of its forming.Документ Дослідження та математичне моделювання процесу формування екструзією вибродженого тіста(2003) Сандул, Олена ОлександрівнаДисертаційна робота присвячена вивченню процесу ізотермічного формування дріжджового пшеничного тіста методом екструзії. Тісто розглянуто як середовище, що складається з твердо-рідкої і газової фаз. Досліджено вплив підвищеного тиску на накопичення титрованої кислотності при бродінні тіста та поведінку його газової фази. Встановлено, що застосування надлишкового тиску призводить до інтенсифікації процесу бродіння.Документ Математичне моделювання процесу формування тіста екструзією(2001) Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичНаведено загальну схему моделювання процесу формування тістових заготовок методом екструзії. Основну увагу приділено особливостям одного з об’єктів дослідження – пшеничному дріжджовому тісту, яке розглядається як пружно-в’язко-пластичний матеріал, та аналітичній моделі, що описує поведінку тіста, яке екструдується, у реальних просторово-часових умовах. Розглянуто питання, пов’язані з особливостями поведінки газової фази тіста під тиском та її вплив на кінетику процесу. A general scheme of modeling dough molding process by extrusion. Focuses on the characteristics of one of the objects of study - wheat yeast dough, which is regarded as an elastic-visco-plastic material, and an analytical model that describes the behavior of the extruded dough in real space-time conditions. The questions related to the specific behavior of the gas phase of the test pressure and its effect on the kinetics of the extrusion process.Документ Побудова моделей оптимізації у розрахунках процесу екструдування тіста(2001) Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Володимир ІвановичДля визначення оптимальних конструктивних розмірів обладнання запропоновано використовувати методи лінійного програмування, кінцевих елементів (МКЕ) та кінцевих різниць (МКР), з допомогою яких проаналізовано напружено-деформований стан матеріалу, який досліджується. Розрахунок виконано в програмі Exel. To determine the optimum design the size of equipment proposed to use linear programming methods, finite elements method (FEM) and finite differences (CDM), through which analyzed the stress-strain state of the material. The calculation is performed in the program Exel.Документ Розроблення методики дослідження контактної взаємодії «продукт – екструдер» в процесах пресування тіста(2000) Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир ІвановичДосліджена взаємодія пари «продукт – екструдер» і запропонований алгоритм урахування сил тертя при русі тіста в екструдері. Процес екструдування проаналізований з використанням проекційно-сіткових методів. Визначено вплив різних умов поверхневої взаємодії на кінетику процесу екструзії. Розроблена методика визначення коефіцієнтів тертя. The interaction of "product – extruder" pair was investigated and an algorithm of accounting friction forces when the dough is moving in an extruder was proposed. Extrusion process was analyzed using a projection-grid methods. The influence of various conditions of the surface interaction on the kinetics of the extrusion process was determined. The method of friction coefficients determination has been developed.Документ Розроблення чисельних методів розрахунку процесу формування пшеничного дріжджового тіста екструзією(2002) Сандул, Олена Олександрівна; Штефан, Євгеній Васильович; Теличкун, Володимир ІвановичВикористання нелінійних аналітичних моделей, які теоретично описують процеси деформування реальних об’єктів, через значні математичні труднощі обмежене. Альтернативою є використання методів чисельного моделювання – МСЕ та МКР. Доведена необхідність передбачити процедуру зміни граничних умов для рухомої кінцевоелементної моделі при моделюванні процесів, які відбуваються в машинах та апаратах складної геометричної конфігурації, та враховувати умови контакної взаємодії матеріалу з обладнанням, зокрема сили тертя. The use of non-linear analytic models that describe the processes of deformation theory of real objects, because of the considerable mathematical difficulties is limited. An alternative is the use of numerical methods - FEM and MCS. The necessity to provide for the procedure of changing the boundary conditions for moving finite element model for simulating processes in machines and devices with complex geometric configurations, and consider the conditions of contact interaction of the material with the equipment, in particular the forces of friction.Документ Інтенсифікація процесу бродіння(2003) Сандул, Олена Олександрівна; Теличкун, Володимир Іванович; Череда, Володимир ВікторовичЗапропоновано інтенсифікувати процес виробництва хліба шляхом бродіння тістових напівфабрикатів під тиском. Досліджено кінетику накопичення кислот в тісті, виготовленому за рецептурою плетінки при надлишковому тиску 50 – 200 кПа і атмосферному тиску. Отримана відповідна математична залежність. Визначено оптимальну величину тиску (приблизно 50 кПа), при якому накопичення передбаченої стандартом кислотності відбувається найшвидше. Asked to intensify the process of production of bread by the semi-fermentation test under pressure. The kinetics of accumulation of acid in the test, manufactured by compounding loaf at a pressure of 50 - 200 kPa and atmospheric pressure. The related mathematical relationship. The optimal pressure value (about 50 kPa) at which the accumulation of prescribed standard acidity faster.