Перегляд за Автор "Сергеєв, Анатолій Дмитрович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження впливу гідротермічного оброблення та використання смакових добавок на процес сушіння грибів печериць(2012) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Фалендиш, Наталія ОлексіївнаДосліджено та науково обґрунтовано вплив гідротермічного оброблення та використання смакових добавок на кінетику процесу сушіння печериць та їх напівфабрикатів.Документ Дослідження впливу процесу обсмажування на зміни білкових речовин грибних напівфабрикатів(2012) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Сергеєв, Анатолій ДмитровичСтаття присвячена дослідженню впливу процесу обсмажування на зміни білкових речовин грибних напівфабрикатів, які використовуються в розробленій інноваційній технології чіпсів і снеків на основі їстівних грибів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано зміни масової частки білка та азотистих речовин, фракційного складу білка, кількісного та якісного амінокислотного складу в процесі обсмажування.Документ Дослідження процесу сушіння їстівних грибів(2010) Ковбаса, Володимир Миколайович; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Сергеєв, Анатолій ДмитровичДосліджено та науково обґрунтовано вплив гідротермічного оброблення на зміни показників якості й кінетику сушіння грибів. The influence of hydrothermal treatment on the changes of parameters of quality and kinetics of drying of mushrooms has been searched and scientifically motivated.Документ Особливості процесу набухання штучно культивованих грибів(2013) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Білоцький, В. В.Проведено експериментальні дослідження процесу набухання штучно культивованих грибів гливи звичайної, печериці двоспорової та шіїтаке при різних температурах розчинника. Вивчено вплив сушіння на кінетику процесу набухання грибів. Встановлено оптимальні параметри набухання. Experimental researches of the swelling process of artificially cultivated edible mushrooms such as Pleurotus Ostreatus, Agaricus bisporus and Shiitake at different temperatures of the solvent have been done. The influence of drying on swelling kinetics of mushrooms has been studied. The optimum parameters of swelling have been determined.Документ Спосіб виробництва мусу (Деклараційний патент на винахід № 34742)(2001) Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Луцик, Юрій Павлович; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Ромашко, Олена ВасилівнаВинахід належить до харчової промисловості. Спосіб включає підготовку сировини, дозування компонентів, їх змішування, брикетування. На стадії підготовки сировини здійснюється попереднє оброблення манної крупи інфрачервоним випромінюванням при температурі 155-165 ºС та екструзійне оброблення при температурі 135-145 ºС. The invention is relates to food industry. A process for mousse production involves preparation of raw material, dozing of components, mixing thereof, performing. At the stage of raw material preparation preliminarily treatment of semolina with infrared radiation at temperature of 155-165 ºC and extrusion treatment at temperature of 135-145 ºC is carried out.Документ Спосіб регенерації етанолу (патент на винахід № 32500)(2000) Марценюк, Олександр Степанович; Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Немирович, Петро МихайловичВинахід відноситься до харчової промисловості.Спосіб передбачає підігрів спирто водної суміші, що утворюється при виробництві пектину, її подачу в однакових кількостях у дві однакові ректифікаційні колони, одна з яких вакуумується. При цьому, флегму із першої колони використовують для орошення обох колон. Залишок незконденсованої пари із першої колони подають у верхню частину другої колони, а гріючу пару для другої колони отримують за рахунок теплоти конденсації спирто водної пари першої колони. Із другої колони здійснюють також додатковий відбір проміжних і головних домішок в кількості 1,5...3%.Документ Спосіб регенерації етанолу з спирто-водної суспензії, отриманої при виробництві пектину (Патент на винахід № 32502)(2000) Мельник, Людмила Миколаївна; Немирович, Петро Михайлович; Марценюк, Олександр Степанович; Малежик, Іван Федорович; Сергеєв, Анатолій ДмитровичВинахід відноситься до харчової промисловості і стосується способів регенерації етанолу з спирто-водної суспензії, що утворюється при виробництві пектину. Спосіб передбачає підігрів спирто-водної суспензії, розділення її відстоюванням на освітлену фазу і згущену суспензію в плині часу, необхідного для досягнення їх об’емного співвідношення від 3:1 до 4:1 , обробку згущеної суспензії в бражної колоні , а освітленої фази - в спиртовій колоні з подальшою дефлегмацією , конденсацією і охолодженням готового продукту . Теплоту , що виділяється при конденсації пари спиртової колони, використовують для підігріву освітленої фази.Документ Температурний вплив на якість екструдатів(2002) Сергеєв, Анатолій Дмитрович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Терлецька, Віта Альбертівна; Кобилінська, Олена Валеріївна; Блаженко, Сергій ІвановичСтаття присвячена дослідженню впливу температури на процес екструдування крохмалемісткої сировини. За допомогою методів математичної статистики виведено математичні залежності коефіцієнта спучування від температури оброблення. The article investigates the effect of temperature on the process of extruding materials containing starch. With the help of mathematical statistics derived mathematical dependence of swelling temperature processing.