Перегляд за Автор "Стешенко, Ольга Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання кедрового та соснового пилку в якості функціональних збагачувачів продуктів для спортсменів(2012) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Стешенко, Ольга МихайлівнаНа підставі системного аналізу літературних джерел, теоретичних та експериментальних досліджень, розкриття проблеми обмеженості асортименту харчових продуктів для спортсменів, зокрема продуктів спрямованої функціональної дії обґрунтовано актуальність та перспективність розробки нових видів функціональних продуктів для спортсменів. Запропоновано використання кедрового та соснового пилку в якості функціональних збагачувачів продуктів для спортсменів. Підібрано харчовий продукт для спортсменів, який було б доцільно та ефективно збагачувати пилком сосни та кедра. Для того, щоб говорити про функціональне спрямування готового продукту, дослідили вміст основних БАР як основної сировини, так і функціональних збагачувачів. Особливу увагу приділили тим речовинам, які проявляють антиоксидантний ефект та містяться у продукті у достатній кількості – фенольним речовинам, зокрема різним групам біофлавоноїдів. Based on systematic analysis of the literature, theoretical and experimental studies, disclosure of the problem of limited range of food products for athletes, in particular functional directed action foods the urgency of and perspectives to develop new types of functional foods for athletes. Proposed use of cedar and pine pollen as functional fortificators of the products for athletes. Selected food for athletes, which would be rational and effective to enrich with pollen of pine and cedar. In order to talk about the functional direction of the finished product, studied the content of the basic bioactive substances as in the primary raw materials, and in functional fortificators. Special attention is paid to substances that show antioxidant effects and are contained in the product in sufficient quantity – phenolic substances, in particular, different groups of bioflavonoids.Документ До питання класифікації харчових продуктів для спортсменів спрямованої фізіологічної дії(2014) Стешенко, Ольга Михайлівна; Деменко, Юлія; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВивчено різні підходи до класифікацій продуктів спортивного харчування. Окреслено асортимент функціональних харчових продуктів для спортсменів у вигляді класифікації. Основним критерієм при цьому обрано фізіологічну дію харчового продукту на організм спортсмена. Studied different approaches to classification of sports nutrition products. Outlines the range of functional foods for athletes in the form of classification. The main criterion for this selected physiological effect of the food on the body of an athlete.Документ Дослідження хімічного складу листків Еchinacea purpurea moench(2014) Стешенко, Ольга Михайлівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Паламарчук, Олена Сергіївна; Джуренко, Надія ІванівнаПроведено дослідження хімічного складу БАР листків ехінацеї пурпурової, визначено перспективи їх використання при створенні функціональних продуктів спеціального призначення. A study of the chemical composition of biologically leaves of Echinacea purpurea, defined prospects for their use in creating functional products for special purposes.Документ Розроблення функціонального топінгу антиоксидантного спрямування для спортсменів(2011) Стешенко, Ольга Михайлівна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаОбґрунтовано актуальність та перспективність розробки нових видів функціональних продуктів для спортсменів, зокрема топінгу (солодкого соусу) на основі природної сировини. The urgency and the prospect of developing new types of functional foods for athletes, in particular toppings (sweet sauce) on the basis of natural raw materials.Документ Спосіб отримання соусу з плодової сировини (Деклараційний патент на корисну модель № 51738)(2010) Стешенко, Ольга Михайлівна; Гойко, Ірина ЮріївнаСпосіб отримання соусу з плодової сировини включає миття, інспекцію, видалення плодоніжок і кісточок, бланшування, протирання, змішування компонентів рецептури, термічну обробку, фінішування. Як плодову сировину використовують вишню і полуницю, а також толокно, вершки 20 % та сир. A method for making sauce of raw fruit material includes washing, inspecting, removing fruit-stalks and stones, blanching, pulping, mixing the recipe components, thermal treatment, finishing. Cherry and strawberry are used as the raw fruit material. Addtiionally the sauce contains oatmeal, 20 % cream and cottage cheese.