Перегляд за Автор "Чаварга, Оксана Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання ферментних препаратів в технології плодово-ягідних соків і напоїв(2004) Чаварга, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичТехнологія плодово-ягідних соків і напоїв передбачає використання рослинної сировини з різним співвідношеннях водорозчинних речовин і не розчинних біополімерів. Існуючі технології, як правило, не передбачають використання гідролітичних ферментів. При цьому значна частина біологічно активних речовин залишається у вичавках, внаслідок чого зменшується вихід продукту і його біологічна цінність. Technology fruit juices and drinks involves the use of plant material with different ratios of soluble and insoluble substances biopolymers. Existing technologies generally do not involve the use of hydrolytic enzymes. A substantial portion of bioactive substances remain in the pomace, resulting in reduced yield and its biological value.Документ Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини(2001) Чаварга, Оксана Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичРозробка нових напоїв на основі плодово-ягідної сировини є одним з головних напрямків розвитку безалкогольної галузі харчової промисловості України. Основною проблемою при цьому є удосконалення технології напівфабрикатів напоїв (соки, морси тощо) з максимальним збереженням біологічно активних речовин та забезпечення біологічної та колоїдної стабільності. Вони повинні зберігати свої фізико-хімічні та органолептичні властивості протягом тривалого терміну зберігання та забезпечувати високі якісні показники готової продукції. При розробці напоїв враховували як органолептичні властивості інгредієнтів так і їх якісно-кількісний склад. В результаті проведених досліджень розроблена необхідна нормативно-технічна документація (технічні умови, рецептури, технологічні інструкції) на нові збалансовані за біохімічним складом напої: "Напій з бузини", "Яблучно-бузиновий", "Червоні грона", "Освіжаючий". Development of new drinks based on fruit and berry raw materials is one of the main directions of development of non-alcoholic food industry Ukraine. The main problem here is the improvement of technology semi beverages (juices, fruit drinks, etc.) with maximum preservation of biologically active substances and providing biological and colloidal stability. They should keep their physical, chemical and organoleptic properties over a long shelf life and ensure high quality performance of finished product. In developing the drinks took into account both the organoleptic properties of the ingredients and their qualitative and quantitative composition. As a result of the studies developed the necessary normative-technical documentation (specifications, formulations, process instructions) for new balanced by the biochemical composition of the drink, "Drink from elder", "apple-buzynovyy", "Red bunch", "refreshing."Документ Нові напої з рослинної сировини(2003) Чаварга, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій АфанасійовичМета роботи – дослідити зміни біохімічного складу та органолептичних показників напоїв на основі плодово-ягідної сировини під час зберігання. Дослідно було встановлено, що максимальним терміном придатності до споживання досліджених напоїв при температурі зберігання 18-20°С в затемнених приміщеннях слід вважати 12 місяців. При більш тривалому зберіганні відбувається певна зміна біохімічного складу, що призводить до погіршення смако-ароматичних властивостей напоїв. Підвищення ж початкової кислотності напоїв сприяє збереженню вмісту аскорбінової кислоти. Важливо також, що інтенсивність забарвлення напоїв залежить від їх біохімічного складу й може змінюватися навіть при зберіганні в затемнених приміщеннях.Документ Оздоровчі напої(2003) Чаварга, Оксана Миколаївна; Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій АфанасійовичМета даної роботи – вдосконалення технології напоїв на основі використання різної рослинної сировини й розробка нових видів виключно натуральних напоїв. У процесі роботи доведено доцільність використання різних ферментних препаратів з метою збільшення виходу соку та збагачення біологічно активними речовинами, встановлено оптимальні значення технологічних параметрів.