Перегляд за Автор "Чайка, Євгеній"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Довговічність дифузійних апаратів типу КДА(2013) Чайка, Євгеній; Сухенко, Юрій Григорович; Мануілов, Валерій; Бойко, Юрій ІвановичДосліджена зносостійкість деталей колонних дифузійних апаратів. Виконана оцінка довговічності апаратів і дані рекомендації по зниженню їх металоємності. Investigated the wear resistance of parts of column diffusers. The estimation of life vehicles and recommendations for reduction of their metal content.Документ Досліждення змін біоорганічного комплексу пюре отриманого з топінамбура(2014) Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Чайка, ЄвгенійПерспективною сировиною для отримання ррізноманітних дієтичниих продуктів харчування може бути топінамбур або земляна груша. Він відомий в Європі з XVIII століття. Як джерело біологічно активних речовин використовують бульби топінамбура. Promising raw material for rriznomanitnyh diyetychnyyh food may artichoke or artichoke. He is known in Europe from the XVIII century. As a source of biologically active substances used artichoke tubers.Документ Захист обладнання від корозійно-механічного зношування в технологічних процесах харчових виробництв(2012) Штефан, Євгеній Васильович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійХарчова і переробна промисловість України нараховує декілька десятків тисяч великих і малих підприємств. Окремі діючі підприємства і окремі цехи не відповідають сучасним вимогам і потребують модернізації. Матеріали, що традиційно застосовуються для виготовлення обладнання, в робочих середовищах харчової промисловості і переробних виробництв виявляються недостатньо корозійно — стійкими.Документ Зносостійкі плазмово-дифузійні покриття для деталей соляних насосів(2012) Клюк, Олександр Дмитрович; Мануілов, Валерій; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Чайка, ЄвгенійПроведені дослідження дозволили суттєво (в 2,5 рази і більше) збільшити довговічність швидкозношуваних валів і відцентрових коліс насосів, які перекачують соляні розчини на харчових підприємствах. Наприклад, було проведене зміцнення комбінованими плазмово-дифузійним корозієстійким покриттям валів насосів 4К-12, які перекачують ропу в холодильній системі 2-го міськмолзаводу м. Києва. Змащення трибопари «втулка-вал» в цих насосах здійснюється концентрованим соляним розчином, що обумовлює інтенсивне корозійно-механічне спрацювання. Використання запропонованого покриття підвищило термін експлуатації пари з 300 до 1200 годин.Документ Моделювання корозійно-механічного спрацювання металів і захисних покриттів в харчових середовищах - електролітах(2012) Дзюб, Олександр Григорович; Сухенко, Юрій Григорович; Сухенко, Владислав Юрійович; Мануілов, Валерій; Чайка, ЄвгенійРідкі технологічні середовища харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв у переважній більшості є електролітами, які проявляють корозійну і поверхнево-активну дію на обладнання. У разі наявності технологічних середовищ у зонах тертя деталей інтенсифікується їх корозійно-механічне спрацювання і обладнання швидко виходить з ладу. Жидкие технологические среды пищевых, микробиологических и фармацевтических производств в подавляющем большинстве являются электролитами, которые проявляют коррозионную и поверхностно-активное действие на оборудование. В случае наличия технологических сред в зонах трения деталей интенсифицируется их коррозионно-механическое срабатывание и оборудование быстро выходит из строя. Liquid media food, microbiological and pharmaceutical industries are overwhelmingly electrolytes that exhibit corrosion and surfactant effect on the equipment. In the case of technological environments in areas of friction parts intensifying their corrosion-mechanical actuation and equipment quickly fails.