Перегляд за Автор "Чурсіна, Ольга Олексіївна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Білкові фракції препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено результати електрофоретичного дослідження білкових фракцій різних препаратів желатину, казеїну, яєчного альбуміну і рибного клею. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, відрізняються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків з молекулярною масою 10000-17000 Да. У складі повітряно-сухих препаратів переважають високомолекулярні білки, поряд з якими присутні фракції низько- і середньомолекулярних білків. Аналогічний розподіл білків по молекулярних масах характерний також для казеїну, рибного клею і яєчного альбуміну. The results of electrophoresis evaluation of protein fractions of different preparations (gelatin, egg albumin etc) have been presented. It has been shown that liquid gelatin preparations are more responsible to hydrolyze and contain mostly low weight proteins with molecular weight from 10000 to 17000. Although high weight proteins are dominated in dry protein preparations, there are also medium and low weight fractions as well. The same proportions of protein fractions in egg albumin and fish glue is normal. A method for treatment of wine materials with liquid gelatin preparations has been tested under industrial conditions. Principal criteria which characterize properties of liquid gelatin preparations have been determined: color, odor, taste, the proportion (by weight) of dry matter, the proportion (by weight) of ash, the dynamic viscosity, pH, the protein fraction molecular weight, the tannin-precipitating ability, the ability to bind of pyrogallic hydroxyl groups and the proportion (by weight) of proline.Документ Вивчення молекулярної маси й фракційної сполуки білкових препаратів рослинного походження(2008) Соколов, Олег; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Бабич, Ірина МихайлівнаВажливим показником фізико – хімічних властивостей білкових препаратів, що визначає їх таніноосаджувальну здатність і флокулюючі властивості, є молекулярна маса і фракційний склад. В результаті проведених нами досліджень препаратів рослинних білків були отримані електрофореграми і діаграми колірної інтенсифікації треків білкових фракцій, визначена молекулярна маса білків. Таким чином, препарати рослинних протеїнів, що рекомендують для різних вин, мають істотні розбіжності по молекулярній масі білкових фракцій, що впливає на їх функціональні властивості. Так, для обробки червоних екстрактних виноматеріалів застосовують препарати білків більш низької молекулярної маси. An important indicator of physical - chemical properties of protein drugs, which determines their ability and taninoosadzhuvalnu flokulyuyuchi properties are fractional molecular weight and composition. As a result of our studies of drugs of plant proteins obtained elektroforehramy color charts and tracks intensification protein fractions defined molecular weight proteins. Thus, vegetable protein drugs that recommend different wines, with significant differences in molecular weight protein fractions that affect their functional properties. So, for the treatment of extractive red wine used drugs fibers of lower molecular weight.Документ Використання препаратів рідких желатинів у вітчизняному виноробстві(2007) Бабич, Ірина Михайлівна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія ГригорівнаДокумент Молекулярно-масовий розподіл білкових фракцій препаратів желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Зінкевич, Е. Л.; Бабич, Ірина МихайлівнаПроведені електрофоретичні дослідження показали істотні розбіжності молекулярного складу білкових фракцій препаратів, що відрізняються між собою формою. Встановлено, що препарати желатину, які випускають у рідкому виді, характеризуються більш високим ступенем гідролізу і вмістом тільки низькомолекулярних білків.Conducted electrophoretic studies showed significant differences molecular composition of protein fractions drugs differ form. Found that preparations of gelatin, which is produced in liquid form, characterized by a higher degree of hydrolysis and containing only low molecular weight proteins.Документ Перспективне використання препаратів рослинного білку у виноробстві(2008) Весютова, Антоніна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Загоруйко, Володимир; Бабич, Ірина МихайлівнаУ зв’язку із зростанням вимог до високоякісних вин і розширення їх експорту, основним завданням виноробства є підвищення строків стабільності готового продукту. Для обробки виноматеріалів у теперішній час широко використовуються допоміжні білкові матеріали тваринного походження ( яєчний альбумін, свинячий і бичачий желатин, молочний казеїн). Тим часом в усьому світі сильно зріс попит на натуральні вина, при обробці яких використовуються натуральні природні матеріали, що мають сполуку тієї ж пироди, що і оброблювана сировина. With the increasing requirements for high-quality wines and expand their exports, the main task is to improve winemaking terms of stability of the finished product. To finish the wine at present widely used auxiliary materials protein of animal origin (Egg albumin, swine and bovine gelatin, milk casein). Meanwhile, worldwide strong demand for natural wines, the processing of which uses natural materials, with a compound pyrody same as the processed raw materialsДокумент Препарати желатину у виноробстві, комерційні характеристики(2004) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Балаєва, А. М.; Бабич, Ірина МихайлівнаНаведено характеристики нових препаратів желатину, які використовуються у виноробстві і зроблено висновок, що всі пропонуємі препарати желатину високої якості та чистоти, володіють гарними технологічними властивостями, високою таніноосаджуючою здатністю, яка обумовлює зниження концентрації полімерних флавоноїдів та підвищення стійкості вина до зворотних колоїдних та поліфенольних помутнінь.Документ Пролін у препаратах желатину(2007) Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Владімірова, Л. Г.; Бабич, Ірина МихайлівнаМетою роботи було визначення масової концентрації проліну в препаратах желатину, представлених у різних формах і різному ступені гідролізу.