Перегляд за Автор "Шевченко, Тетяна Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення складу харчових волокон(2020) Страшинський, Ігор Мирославович; Ришканич, Роман Олександрович; Шевченко, Тетяна ВолодимирівнаВикористання харчових волокон сприяє підвищенню емульгуючої здатності м’ясних систем, поліпшенню структурно-механічних властивостей і реологічних показників м’ясопродуктів; зменшенню витрат на основну сировину в рецептурах готових виробів. Найбільшими джерелами харчових волокон є рослинні продукти, такі як зернові, бобові, овочі, фрукти та насіння. Харчові волокна можна розглядати як функціональну їжу, оскільки вони позитивно впливають на одну або кілька функцій організму людини. The use of dietary fiber enhances the emulsifying ability of meat systems, improves the structural-mechanical properties and rheological characteristics of meat products; reducing the cost of basic raw materials in the formulations of finished products. The largest sources of dietary fiber are plant products such as cereals, legumes, vegetables, fruits and seeds. Dietary fiber can be considered a functional food because it has a positive effect on one or more functions of the human body.Документ Вплив порошку виноградних томатів на окислювальні процеси ліпідів варених ковбас(2022) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна Володимирівна; Яцков, Володимир ОлександровичСвіжі та оброблені помідори є багатим джерелом біологічно активних сполук, у тому числі каротинів (лікопен, β-каротин), аскорбінової кислоти, флавоноїдів, флавону, токоферолу і фенольних сполук та є найбільш споживаними овочами у світі. Дослідження показали, що збільшення споживання помідорів запобігає виникненню хронічних дегенеративних захворювань, таких як деякі види раку та серцево-судинні захворювання. Fresh and processed tomatoes are a rich source of biologically active compounds, including carotenes (lycopene, β-carotene), ascorbic acid, flavonoids, flavone, tocopherol and phenolic compounds and are the most consumed vegetables in the world. Studies have shown that increasing tomato consumption prevents the onset of chronic degenerative diseases such as some cancers and cardiovascular disease.Документ Вплив харчових волокон на колір м’ясопродуктів(2021) Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна Володимирівна; Компанець, Іван МихайловичПрепарати харчових волокон використовують в технології м’ясопродуктів протягом кількох десятиліть. Однак у наш час до їх функціональних властивостей пред’являють все більш жорсткі вимоги. Існують численні дослідження щодо застосування препаратів з клітковини у м’ясних напівфабрикатах та ковбасних виробах. На ринку харчових продуктів Європейського Союзу багато м’ясопродуктів, позначені як “з високим вмістом клітковини” та “джерело клітковини”.Документ Організація виробництва м'ясних виробів та проект ковбасного цеху в м. Яготин(2021) Шевченко, Тетяна Володимирівна