Перегляд за Автор "Шидловська, Олена Броніславівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 126
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ CRM-система як інноваційна складова клієнтоорієнтованої стратегії готельного підприємства(Мурак, О. Ю. CRM-система як інноваційна складова клієнтоорієнтованої стратегії готельного підприємства / О. Ю. Мурак, Т. І. Іщенко, О. Б. Шидловська // Практика і перспективи розвитку еногастрономічного туризму: світовий досвід для України : Міжнародна науково-практична конференція, 24 вересня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 191-192., 2015) Мурак, Оксана Юріївна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано доцільність використання специфічного клієнтоорієнтований підходу до ведення готельного бізнесу для зростання чистого прибутку засобів розміщення.Документ Welness – тенденція сучасності(2013) Стоян, І. М.; Іщенко, Тетяна Іванівна; Шидловська, Олена БроніславівнаПоказано актуальність та перспективність будівництва в Україні wellness-готелів. The urgency and the prospect of building in Ukraine wellness-hotels.Документ Аглютенова дієтотерапія в індустрії гостинності(2021) Бахмацька, Марія Олександрівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано актуальність розроблення нових технологій безглютенової продукції та впровадження аглютенової дієтотерапії на підприємствах індустрії гостинності (загальнодоступних закладах ресторанного господарства та при готельних підприємствах).The urgency of development of new technologies of gluten-free products and introduction of gluten-free diet therapy at the enterprises of the hospitality industry (public restaurants and hotel enterprises) is substantiated.Документ Актуальні кулінарні тенденції в індустрії гостинності(2021) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Дужик, Назар СергійовичЗа останні роки інновації суттєво змінили індустрію гостинності. У світі гастрономії існує безліч напрямків, які визначають новітні технології приготування страв та виробництво нових продуктів харчування. У зв’язку з цим, актуальним є розроблення унікального меню з асортиментом вишуканих страв з цікавими інноваційними технологіями приготування. Це є доцільним, зважаючи на підвищення вимог гурманів або любителів їжі до органолепничних показників якості (зовнішнього вигляду, запаху, смаку, консистенції) страв, оскільки куштуючи будь-яку страву, споживач в першу чергу запам'ятовує смакові відчуття і отримує справжнє задоволення від розрізнення різних відтінків смаку. In recent years, innovation has significantly changed the hospitality industry. In the world of gastronomy, there are many areas that determine the latest technologies of cooking and production of new foods. In this regard, it is important to develop a unique menu with a range of gourmet dishes with interesting innovative cooking technologies. This is appropriate, given the increasing requirements of gourmets or food lovers for organoleptic quality indicators (appearance, smell, taste, texture) of dishes, because when tasting any dish, the consumer first remembers the taste sensations and gets real pleasure from the distinction different shades of taste.Документ Актуальність використання продуктів переробки глоду в технології борошняних кондитерських виробів(Шидловська, О. Б. Актуальність використання продуктів переробки глоду в технології борошняних кондитерських виробів // О. Б. Шидловська, Т. І. Іщенко, А. М. Шадура // Практика і перспективи розвитку еногастрономічного туризму: світовий досвід для України : Міжнародна науково-практична конференція, 24 вересня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 221-222., 2015) Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Шадура, Аліна МиколаївнаОбґрунтовано доцільність використання порошку глоду при виробництві борошняних кондитерських виробів. The expediency of using the powder hawthorn in the production of flour confectionery productsДокумент Акусотерапія - перспективний напрям spa-індустрії сфери гостинності(2021) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаОбґрунтовано перспективи використання акусотерапії, як різновиду бальнеологічної терапії із застосуванням продуктів хвойних дерев, в якості інноваційного напрямку розвитку spa-індустрії сфери гостинності. Встановлено перелік послуг акусотерапії, які надаються рекреаційними готельними підприємствами.Prospects for the use of acus therapy as a type of balneological therapy with the use of coniferous products as an innovative direction of development of the spa industry in the hospitality industry are substantiated. The list of acus therapy services provided by recreational hotel enterprises is established.Документ Акусотерапія – інноваційна послуга в сфері гостинності(2016) Семченко, Наталія Андріївна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Шидловська, Олена БроніславівнаОбґрунтовано доцільність використанняакусотерапії в готельному господарстві The expediency of using akusoterapii in hotel industryДокумент Альтернативні кавові напої для СПА-готелів(2023) Новік, Анна; Дулька, Ольга Степанівна; Шидловська, Олена БроніславівнаПроведені дослідження щодо можливості використання кави та альтернативних кавових напої у закладах ресторанного господарства. Studies have been conducted on the possibility of using coffee and alternative coffee drinks in restaurants.Документ Аспекти застосування лецитинів для виробництва безглютенового хліба(2018) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичВстановлено доцільність застосування в технології безглютенового хліба лецитину природнього проходження для покращення його якісних показників. The expediency of using natural lecithin in technology of gluten-free bread for improvement of its qualitative indices.Документ Безглютенова продукція в індустрії гостинності: актуальні питання, проблеми та перспективи їх вирішення(2020) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор ФедоровичПроведено аналіз асортименту безглютенової продукції в закладах індустрії гостинності. Встановлено необхідність впровадження безглютенових страв і виробів у виробництво вітчизняних підприємств, таких як ресторани, кафе-пекарні, кафе-кондитерські, спеціалізовані кафе, а також заклади ресторанного господарства при готелях.An analysis of the range of gluten-free products in the hospitality industry. The need for the introduction of gluten-free dishes and products in the production of domestic enterprises, such as restaurants, cafes, bakeries, cafes, confectioneries, specialized cafes, as well as restaurants in hotels.Документ Бізнес-аналітика в готельній індустрії(2024) Острешко, Нікіта Володимирович; Шидловська, Олена Броніславівна; Арпуль, Оксана ВолодимирівнаРозглянуті системи аналітики в засобах розміщення для удосконалення управління готельним бізнесом, покращення обслуговування споживачів та оптимізації внутрішніх процесівДокумент Біотехнологічні аспекти очищення стічних вод підприємств, що переробляють продукти тваринництва(2018) Ребрикова, Поліна Андріївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Жолобак, Надія Михайлівна; Мокроусова, О. Р.У статті розглянуто проблему погіршення становища навколишнього середовища через наявність висококонцентрованих, забруднених органічними сполуками стічних вод на підприємствах, що переробляють продукти тваринництва. Визначено, що проблема очищення стічних вод має не тільки екологічне підґрунтя, але також зумовлена неефективною роботою самих очисних споруд, оскільки використовуються застарілі технології, а обладнання є зношеним. Проведено аналіз літературних даних щодо основних характеристик стічних вод таких підприємств, існуючих методів їх очищення. З ’ясовано, що традиційні методи з використанням аеротенків не можуть задовольнити необхідні показники очищення стічної води. Розглянуто переваги біологічного методу очищення стічних вод, умови та вимоги до його використання. Виявлено ряд проблем, які вирішуються при залученні асоціацій мікроорганізмів. Охарактеризовано відомі ефективні асоціації мікроорганізмів, які іммобілізують на носії з метою збільшення біомаси, яка безпосередньо бере участь в процесі очищення. При високих показниках забруднення запропоновано інтенсифікувати процеси біологічного очищення шляхом переведення очисної споруди в режим біосорбції, що підвищує ефективність очищення за рахунок збільшення концентрації активного мулу при введенні носіїв з іммобілізованими мікроорганізмами.Документ Використання АВС-аналізу для оптимізації меню у закладах ресторанного господарства(2023) Дулька, Ольга Степанівна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаПроведені дослідження щодо можливості оптимізації меню в закладах ресторанного господарства з застосуванням АВС-аналізу, які сприяють підвищенню рентабельності підприємств готельно-ресторанного бізнесу без залучення додаткових капітальних вкладень. Studies have been conducted on the possibility of menu optimization in restaurants using ABC analysis, which contribute to increasing the profitability of hotel and restaurant businesses without involving additional capital investments.Документ Використання вдосконалених постковідних реабілітаційних програм в готельних підприємствах Львівщини(2022) Бойцова, Анастасія Іванівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаУ статті розглянута сутність захворювання COVID-19, його найпоширеніші наслідки та проблема людства в необхідності реабілітації після нього. Проаналізовано досвід використання у світових та вітчизняних засобах розміщення постковідної реабілітації. Доведена доцільність вдосконалення існуючих реабілітаційних постковідних програм шляхом додавання до них додаткових нових заходів та впровадження їх в готельних підприємствах Львівщини.The article considers the essence of the disease COVID-19, its most common consequences and the problem of humanity in the need for rehabilitation after it. The experience of using post-coded rehabilitation accommodation in world and domestic means is analyzed. The expediency of improving the existing rehabilitation post-lead programs by adding additional new measures to them and implementing them in hotel enterprises of Lviv region is proved.Документ Використання енергозберігаючих технологій при проектуванні готельних підприємств(2018) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Мусієнко, Єгор МихайловичРозглянуто доцільність застосування енергозберігаючих технологій в закладах готельного господарства. В умовах загострення конкуренції в готельному бізнесі, впровадження та розробка нових інноваційних підходів для економії витрат є рушійною силою, що допоможе зберегти позиції на ринку послуг. The expediency of using energy-saving technologies in hospitality facilities is considered. In the face of increasing competition in the hotel business, the introduction and development of new innovative approaches to cost savings is a driving force that will help maintain the position in the service market.Документ Використання комбучі та насіння чіа у технологіях ресторанного господарства(2023) Дулька, Ольга Степанівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна ІванівнаПроведено дослідження можливості використання ферментованого напою –комбучі та насіння чіа, як основи для смузі в закладах ресторанного господарства. Research was conducted on the possibility of using a fermented drink - kombucha and chia seeds as a basis for smoothies in restaurants.Документ Використання комбучі у коктейлях для закладів ресторанного господарства(2023) Дулька, Ольга Степанівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Шидловська, Олена БроніславівнаПроведені дослідження щодо можливості Studies have been conducted on the possibility of using kombucha for cooking Sauer-type cocktails in restaurants використання комбучі для приготування коктейлів типу Сауер в закладах ресторанного господарства.Документ Використання порошку з ягід ожини в технології бісквітного напівфабрикату(2016) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Противень, Анастасія МиколаївнаРозглянуто доцільність використання порошку з ягід ожини в технології бісквітного напівфабрикату для підвищення харчової цінності продукції. Сonsidered the feasibility of using powder from berries blackberries in the technologies of semi- product biscuit to improving the nutritional value of products.Документ Використання порошку з ягід ожини у технологіях борошняних кондитерських виробів(Шидловська, О. Б. Використання порошку з ягід ожини у технологіях борошняних кондитерських виробів / О. Б. Шидловська, І. М. Медвідь, А. М. Противень // Якість і безпека харчових продуктів : ІІ Міжнародна науково-практична конференція, 12-13 листопада 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 167-169., 2015) Шидловська, Олена Броніславівна; Медвідь, Ірина Миколаївна; Противень, Анастасія МиколаївнаРозглянуто доцільність використання порошку з ягід ожини в технологіях борошняних кондитерських виробів для підвищення харчової цінності продукції. Сonsidered the feasibility of using powder from berries blackberries in the technologies of confectionery products to improving the nutritional value of products.Документ Використання порошків горобини, обліпихи та калини в технології бісквітного напівфабрикату(2014) Медвідь, Ірина Миколаївна; Мирошник, Юлія Анатоліївна; Шидловська, Олена БроніславівнаЗниження якості життя окремої людини та індексу здоров'я нації в цілому при значному порушенні харчового статусу населення обумовлює необхідність створення функціональних продуктів харчування. Lower quality of life of the individual and the nation's health index as a whole with a significant violation nutritional status of the population necessitates the creation of functional foods.