Перегляд за Автор "Штангеєв, Валерій Остапович"
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналітичні вирази для визначення часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата(2016) Погорілий, Тарас Михайлович; Мирончук, Валерій Григорович; Штангеєв, Валерій ОстаповичУ статті представлено результати визначення повного часу контакту систем комірок з поверхнею гріючої трубки нагрівальної камери вакуум-апарата. Визначення шуканого часу контакту проводилося за певних припущень для двох випадків: а) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до точки виходу з неї відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом; б) без урахування економайзерної зони, коли швидкість руху системи комірок від точки входу в гріючу трубку до кипіння економайзерної зони е величиною сталою, а з точки початку зони кипіння і до точки виходу з гріючої трубки відбувається за прямо пропорційним зростаючим законом. За отриманими аналітичними виразами на основі експериментальних даних про розподіл швидкостей утфелю при вході в гріючу трубку та на виході з неї для окремих випадків знайдено час контакту системи комірок з поверхнею гріючої труби. The paper present the results of determining the time of full contact of a cellular system with the surface of a heating tube of heating chamber of vacuum apparatus. Under certain assumptions, the desired contact time was determined for the following two cases: a) excluding economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the exit point is growing in direct ratio; b) including economizer area – the speed of cellular system movement from the heating pipe entry point to the end of economizer area is stable and from the boiling point to the exit point of the heating pipe it is growing in direct ratio. According to the analytical expressions based on experimental data on the velocity distribution of massecuite at the entrance to the heating tube and at its exit, the contact time for the cellular systems and the surface of the heating tube was determined for particular cases.Документ Дисперсні характеристики білого цукру(2014) Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир МиколайовичУ статті показана необхідність аналізу дисперсного складу білого цукру. Розглянуто існуючі методи проведення аналізів гранулометричного складу. Результати проведених досліджень свідчать про можливість та доцільність використання логарифмічно-нормального розподілення як універсального закону розподілення кристалів білого цукру за розмірами. It was shown in this article necessity of the disperse composition analysis of white sugar. The existing methods are discussed of granulometric analysis fulfillment. Results of carried oat researches illustrate possibility and expediency of logarithmic-normal distribution as an universal law of white sugar crystals size distribution.Документ Дослідження якості меляси з метою додаткового вилучення цукрози(2009) Молодницька, Олена Миколаївна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій ОстаповичОбгрунтована необхідність додаткового вилучення цукрози з меляси методом хроматографічного розділення її складових. Досліджено склад меляс різних цукрових заводів. Встановлений підвищений вміст в мелясах солей кальцію, що перешкоджає хроматографічному вилученню цукрози.Документ Економія енергоресурсів на цукрових заводах(2010) Василенко, Сергій Михайлович; Штангеєв, Валерій ОстаповичОсновним напрямом економії енергоресурсів у бурякоцукровому виробництві має бути зменшення витрат теплової енергії (пари) на технологічний процес. У статті розглянуті поточні проблеми раціонального використання теплової енергії на цукрових заводах України.Документ Експрес-метод для поточного контролю кольоровості кристалічного цукру-піску(2012) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Хомічак, Любомир Михайлович; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій Остапович; Чернявська, Людмила Іванівна; Михайленко, О. П.Наведені відомості про вимоги до кольоровості цукру в бальній системі в країнах ЄС, описаний принцип дії вітчизняного приладу для визначення кольровості цукру в кристалічному вигляді та порівняння показників, одержаних на ньому та колориметрі КФК-3.Документ Комплексний реагент для очищення цукровмісних продуктів (Патент на корисну модель № 55205)(2014) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Касян, Ірина Миколаївна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Братюк, Дмитро Володимирович; Молодницька, Олена Миколаївна; Штангеєв, Валерій ОстаповичКомплексний реагент для очищення цукровмісних продуктів, що складається з розчину основної солі алюмінію, який відрізняється тим, що використовується основний сульфат алюмінію та полігексаметиленгуанідину гідрохлорид у наступному співвідношенні компонентів, % до маси розчину: основний сульфат алюмінію 7,5-10,0 полігексаметиленгуанідинугідрохлориду 5-2,0. Comprehensive cleaning agents of sugar products, consisting of a solution of basic aluminum salt, wherein the used basic aluminum sulfate and hydrochloride polyhexamethyleneguanidine in the following ratio of components,% by weight solution: the basic aluminum sulfate 7,5-10,0, polyhexamethyleneguanidine 5 - 2,0.Документ Нова методика поляриметричного визначення сахарози(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена МиколаївнаВ тезах розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози. Наведена методика визначення масової частки сахарози із застосуванням комплексного реагенту, яка забезпечують високу якість освітлення розчинів, їх стійкість протягом тривалого періоду, які відзначаються простою виконання та зручністю у користуванні. In theses examined using a new non-toxic reagent for lighting solutions with sucrose polarimetric determination of the mass fraction of sucrose. The method of determining the mass fraction of sucrose using complex reagent that provides high quality lighting solutions, their stability over a long period, which marked a simple implementation and ease of use.Документ Новий нетоксичний реагент для освітлення поляриметричних розчинів цукрового виробництва(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена МиколаївнаВ статі розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози, який є безпечним і не спричиняє негативного впливу на навколишнє середовище. В статье рассмотрено применение нового нетоксического реагента для осветления растворов сахарозы при поляриметрическом определении массовой части сахарозы, который является безопасным и не вызывает негативного влияния на окружающую среду. In the article is considered to use of new untoxic reagent for clarification of solutions of saccharose, at determination of mass part of saccharose, which is safe and does not causes negative influence on an environment.Документ Очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з використанням нетоксичних реагентів(2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна; Купчик, Лідія АндріївнаВ статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Розроблений спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та активного вугілля СКН-3, виготовленого на дослідницькому виробництві институту сорбції та проблем ендоекології Національної академії наук України, дозволяє підвищити ефект знебарвлення сиропу на 23—33 % та його чистоту на 0,9—2 од.Документ Розроблення методик поляриметричного аналізу із застосуванням комплексного реагенту(2011) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Ліпєц, Антон Адамович; Касян, Ірина Миколаївна; Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена МиколаївнаВ статі розглянуто застосування нового нетоксичного реагенту для освітлення розчинів сахарози при поляриметричному визначенні масової частки сахарози, який є безпечним і не спричиняє негативного впливу на навколишнє середовище. Наведені розроблені методики визначення масової частки сахарози із застосуванням комплексного реагенту, які забезпечують високу якість освітлення розчинів, їх стійкість протягом тривалого періоду, які відзначаються простою виконання та зручністю у користуванні. In the article is considered to use of new untoxic reagent for clarification of solutions of saccharose, at determination of mass part of saccharose, which is safe and does not causes negative influence on an environment. The developed methods of determination of mass part of saccharose with application of complex reagent, which provide high quality of clarification of solutions, their resistibilitys during the prolongeded period, which are marked the simplicity of implementation and by a comfort in the utillizing.Документ Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва(Патент України на корисну модель № 65439,НУХТ 2011, 2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва, який передбачає обробку хімічним реагентом,адсорбційне очищення, перемішування, фільтрування, який відрізняється тим, що як хімічний реагент використовується полі-гексаметиленгуанідин гідрохлорид у кількості 0,003...0,0075 % до маси продукту, а як адсорбент використовується целюлоза марки ОіасеІ 150-1 у кількості 0,5...1,5 % до маси сухих речовин сиропу. Way to clean the syrup of sugar beet production, which provides processing chemical reagent adsorption purification, mixing, filtering, which differs by the fact that as a chemical reagent used polyhexamethylene guanidine hydrochloride at 0, 003 ... 0, 0075% of the weight of the product, and as an adsorbent is used cellulose brand OіaseІ 150-1 amount of 0.5 ... 1.5% by weight of dry matter of syrup.Документ Спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва (Патент на корисну модель № 55119)(2010) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Ліпєц, Антон Адамович; Клименко, Лариса СтепанівнаСпосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва, який передбачає обробку хімічним реагентом, адсорбційне очишення, перемішування, фільтрування, який відрізняється тим, що як хімічний реагент використовується полігексаметиленгуанідін гідрохлорид у кількості 0,003…0, 0075% до маси продукту, а як адсорбент використовується активне вугілля у кількості 2,0…2,5% до маси сухих речовин сиропу. Method of purification syrup sugar beet production, which involves processing chemical reagent adsorption ochyshennya, mixing, filtering, characterized by the fact that as a chemical reagent used poliheksametylen--huanidin hydrochloride in an amount of 0.003 ... 0, 0 075% by weight of the product, and used as an adsorbent in the number of active coal 2.0 ... 2.5% by weight of solids syrup.Документ Удосконалення обладнання кристалізації цукру(2014) Штангеєв, Валерій ОстаповичЕфективність процесу кристалізації цукру значною мірою пов'язана з явищем адгезії, яке перешкоджає тривалому використанню обладнання та вирішенню проблеми безперервного уварювання цукрових утфелів. The efficiency of sugar crystallization process is largely associated with the phenomenon adhesion, which prevents prolonged use of equipment and solution the problem of continuous boiling sugar massecuite.