Перегляд за Автор "Deinychenko, Grygorii"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Determination of heat capacity in the pileus and stipe of agaricus mushroom(2020) Deinychenko, Grygorii; Deinychenko, Liudmyla; Roman, TatianaThe article proposes a discrete approach to preparing for storage of cultivated Agaricus mushroom based on data on the difference in the parameters of mushroom pileus and stipe. Experimental data that indicate a significant difference in the heat capacity of the mushroom pileus and stipe are presented. Considering the different biological value of the pileus and stipe tissues and basing on experimental data, recommendations on the choice of drying modes for the pileus and stipe of the cultivated Agaricus mushroom were developed. The data obtained allow the most efficient use of energy resources for the drying process, as well as maintaining a significant part of biologically valuable components in the finished drying object. У статті пропонується дискретний підхід до підготовки до зберігання культивованих грибів Agaricus на основі даних про різницю в параметрах сушіння грибних шапинки та ніжки. Наведено експериментальні дані, які вказують на значну різницю в теплоємності грибних шапинки та ніжки. Враховуючи різну біологічну цінність тканин шапинки та ніжки та виходячи з експериментальних даних, були розроблені рекомендації щодо вибору режимів сушіння шапинки та ніжки культивованого гриба Agaricus. Отримані дані дозволяють найбільш ефективно використовувати енергетичні ресурси для процесу сушіння, а також зберігати значну частину біологічно цінних компонентів у готовому продукті сушіння.Документ Rheological studies of berry sauces with iodine-containing additives(2020) Lystopad, Tamara; Deinychenko, Grygorii; Pasichnyi, Vasyl; Shevchenko, Anastasiia; Zhukov, YevheniiThe influence of the addition of seaweed raw materials and the absence of struc-ture-forming agent on the rheological parameters of berry sauces were established. The research of rheological properties was carried out using rotational viscometer. Sensory research of sauces was performed by a five point scale based on the weighting factor.Документ Survey of complex influence of physico-chemical and technological parameters on process of milk-egg co-precipitate obtaining(2020) Deinychenko, Grygorii; Zolotukhina, Inna; Skrynnik, Viltoriia; Fedak, Natalia; Tkachyk, Stanislav; Kravchenko, Tamara; Kravchenko, Kateryna; Deinychenko, Liudmyla; Pavliuchenko, Elena; Furmanova, YuliiaThe comprehensive effect of the pH medium and the concentration of sugar or sodium chloride on the process of coagulation of egg proteins has been established and analyzed.Визначено та проаналізовано комплексний вплив рН середовища та концентрації цукру або солі на процес коагуляції білків яєць у молочному середовищі.