Перегляд за Автор "Lipinskii, Kyrylo"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Study of the properties of proteins from the seeds of oil crop(2023) Lipinskii, Kyrylo; Linichenko, Andriy; Haschuk, Olexandra; Moskaluyk, OksanaEnrichment of meat products with proteins of plant origin is relevant, since in many cases the purpose of using plant raw materials in the technology of meat products production is to increase their nutritional value, regulate the amino acid composition, reduce the consumption of meat raw materials, regulate rheological indicators, expand the assortment, provide ready-made products with preventive and functional properties, as well as the creation of products with new consumer properties and an affordable price. Plant supplements based on the seeds of oilseeds are a promising direction, because thanks to their unique chemical composition and functional properties, they are able to ensure the achievement of the predicted nutritional value of the finished product in accordance with the modern requirements of nutrition.Документ Use of fiber from sunflower seeds in the technology оf meat pates(2023) Haschuk, Olexandra; Moskaluyk, Oksana; Lipinskii, KyryloХарчові волокна в м'ясній промисловості використовуються у виробництві всіх груп м'ясопродуктів. В якості компонентів розроблюваних м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння соняшника, цибулю, сіль, перець. Використання клітковини з насіння соняшника, гідратованої 1:3 у технології м'ясних паштетів дозволить отримати продукт з оздоровчо-профілактичними властивостями. Dietary fibers in the meat industry are used in the production of all groups of meat products. As components of the developed meat pastes with the addition of fiber, it is proposed to use meat and pork offal, fiber from sunflower seeds, onions, salt, and pepper. The use of fiber from sunflower seeds, hydrated 1:3 in the technology of meat pate, will allow to obtain a product with health and preventive properties.Документ Іmproving the technology of meat pates using fiber from sesame seeds(2023) Haschuk, Olexandra; Moskaluyk, Oksana; Lipinskii, KyryloПерспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблюваних у науковій роботі м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. Meat and pork by-products, fiber from sesame seeds, onions, salt, and pepper are suggested to be used as components of meat pâtés developed in scientific work.