Перегляд за Автор "Slobodyan, Olga"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Cause of the fire at the food industry enterprises(2015) Slobodyan, Olga; Zaets, Vira; Neshchadym, Larisa; Avdienko, SvitlanaAnalysis of fires in different areas of the food industry indicates that most likely their causes are violation of rules for the arrangement and maintenance of electrical installations, careless handling of fire, violation of process regimes (especially during baking, roasting, drying or other processing method ). Аналіз пожеж на різних ділянках харчової промисловості свідчить, що, швидше за все, їх причиною є порушення правил розміщення та обслуговування електричних установок, необережне поводження з вогнем, порушення режиму роботи (особливо під час випікання, обсмажування, сушіння або іншого методу обробки ).Документ Control of radionuclides content in food products(2015) Slobodyan, Olga; Neshchadym, Larisa; Zaets, ViraДокумент Determination of the radiation background and the degree of radioactive pollution of different objects(2018) Tymchuk, Alla; Slobodyan, OlgaThe radiation background and the degree of radioactive contamination of various objects were determined in the work. Background radiation comes from both natural and man-made sources. For a year, 80% of which comes from nature. The remaining 20% is the result of exposure to man-made radiation sources, primarily medical images.Документ Determinatoin of the total dose of ionizing radiation(2018) Ovsiienko, Kira; Slobodyan, OlgaThe main doses of radiation are characterized in the work:.absorption dose, effective dose, equivalent dose. Means of protection against ionizing radiation are given.Документ Improving the safety of production of dairy protein products from secondary dairy raw materials(2021) Slobodyan, Olga; Grek, Olena; Ovsiienko, KiraThe work examines the main provisions on improving the safety of the production of protein products from secondary dairy raw materials; organization and implementation of measures to protect production personnel in case of emergencies. The stages of development of a possible accident and the procedure for an emergency stop of a dairy enterprise are presented. В роботі розглядається основні положення щодо підвищення безпеки виробництва білкових продуктів із вторинної молочної сировини; організація та здійснення заходів щодо захисту виробничого персоналу на випадок надзвичайних ситуацій. Представлено етапи розвитку можливої аварії та порядок аварійної зупинки молочного підприємства.Документ Measures to prevent emergency situation at a dairy plant(2014) Ryabokon, Natalia; Slobodyan, Olga; Zaets, Vira; Pukhlyak, AnastasiaУ статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. The article defines the requirements for the design and placement of milk-processing enterprises. The main stages of development, preconditions and signs of emergencies in such enterprises.Документ Radiiation exposure and food safety(2016) Slobodyan, Olga; Neshchadym, Larisa; Zaets, ViraFood irradiation is a technology that improves the safety and extends the shelf life of food by reducing or eliminating microorganisms and insects. Preservation-irradiation can be used to destroy or inactivated organisms that cause spoilage and decomposition and extend the shelf life of food.Документ Warning of origin of fire is on the enterprises of food industry(2013) Slobodyan, Olga; Zaets, Vira; Neshchadym, LarisaThe most important task of all fire safety systems is insuring protection of people from the hazards of fire which are caused by burning process. and rescue people in case of fire. The essential task in operation of any object is to provide complete evacuation of all personnel in case of fire during one hour before the critical values of fire hazards shall appear.