Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Розвиток інноваційної діяльністі як умова забезпечення конкурентоспроможності підприємств(2012) Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, І. В.Сучасний стан справ у вітчизняній м'ясній галузі доводить необхідність її реформування, з метою збільшення її конкурентоспроможності в умовах глобалізації світової економіки. В статті розглянуто основні проблеми діяльності м'ясної галузі України, причини, які привели галузь до сучасного стану. Визначено обсяг виробництва та споживання м'яса та м'ясної продукції в Україні, вплив обсягів імпорту м'яса на внутрішні ціни та обсяги її реалізації. Зроблено висновок, що стан справ у м'ясній галузі загрожує продовольчій безпеці країни. The current situation in the domestic meat industry proves the need to reform, in order to increase its competitiveness in a globalized world economy. In the article the basic problems of the meat industry Ukraine, the causes that led to the current state of the industry. Determined volume of production and consumption of meat and meat products in Ukraine, the impact of imports on domestic meat prices and volumes of sales. It is concluded that the situation in the meat industry threatens food security.Документ Понятійний апарат конкурентоспроможності підприємств та його діалектика(2012) Ємцев, Віктор ІвановичПроаналізовано понятійний апарат категорій «конкуренція», «конкурентоспроможність продукції», «конкурентоспроможність підприємства», їх взаємозв’язок та відмінності в діалектичному розвитку. Надана авторська редакція категорії конкурентоспроможність підприємства. The conceptual apparatus of categories" competitiveness", "competitiveness of the products", the "competitiveness of the enterprise" are analyzed together with their interrelation in dialectic development. The definition of authorship the category "competitiveness of the enterprise" is given.Документ Конкурентоспроможність підприємств як фактор інноваційної привабливості(2012) Ємцев, Віктор ІвановичПроведено визначення сучасного стану, взаємозв’язку складових ланцюжка «ресурс - підприємство - продукт - споживач», а також шляхів покращення ефективності його функціонування в умовах обмеження всіх видів ресурсів. The modern state and interrelation between the composite chain "resource- enterprise- product-consumer" are determined together with the ways of the effectiveness improvement of functioning in the conditions of the resources restriction.Документ Формування конкурентоспроможності харчових підприємств під впливом інноваційної діяльності(2011) Ємцев, Віктор ІвановичРозглянуто стан інноваційної діяльності на підприємствах харчової промисловості Україні під час світової економічної кризи. Визначені шляхи покращення конкурентоспроможності підприємства, як центральної ланки у взаємозв'язку категорій ланцюжка «продукт - підприємство - регіон - галузь - економіка країни» в сучасних умовах.