Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Формування конкурентоспроможності підприємств в умовах посилення екологічних обмежень(2011) Ємцев, Віктор ІвановичВ статті досліджено вплив впровадження системи контролю якості та безпеки продукції на підвищення конкурентоспроможності підприємств та запропоновано можливі шляхи активізації цього процесу на прикладі діяльності підприємств олійно-жирової галузі.Документ Активізація інноваційної діяльності як шлях до підвищення конкурентоспроможності підприємства(2020) Ємцев, Віктор ІвановичПроаналізовано сучасний стан, проблеми та тенденції розвитку економіки України в умовах поширення пандемії та жорсткої конкуренції на світовому ринку. Досліджено рівень конкурентоспроможності економіки країни та стан інноваційно діяльності як основного фактору забезпечення її економічного розвитку.Документ Розвиток інноваційної діяльністі як умова забезпечення конкурентоспроможності підприємств(2012) Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, І. В.Сучасний стан справ у вітчизняній м'ясній галузі доводить необхідність її реформування, з метою збільшення її конкурентоспроможності в умовах глобалізації світової економіки. В статті розглянуто основні проблеми діяльності м'ясної галузі України, причини, які привели галузь до сучасного стану. Визначено обсяг виробництва та споживання м'яса та м'ясної продукції в Україні, вплив обсягів імпорту м'яса на внутрішні ціни та обсяги її реалізації. Зроблено висновок, що стан справ у м'ясній галузі загрожує продовольчій безпеці країни. The current situation in the domestic meat industry proves the need to reform, in order to increase its competitiveness in a globalized world economy. In the article the basic problems of the meat industry Ukraine, the causes that led to the current state of the industry. Determined volume of production and consumption of meat and meat products in Ukraine, the impact of imports on domestic meat prices and volumes of sales. It is concluded that the situation in the meat industry threatens food security.Документ Шляхи відродження та розвитку конкурентоспроможності підприємств м'ясопродуктового підкомлексу АПК України в умовах конкурентного середовища(2013) Ємцев, Віктор ІвановичРівень виробництва та споживання м'яса та м'ясопродуктів є важливим показником рівня життя населення країни. Однак, в умовах глобалізації світової економіки, світовий ринок м'яса істотно впливає на вітчизняні м'ясопродуктовий підкомплекс АПК та ринок м'яса. В статті розглянуто світове конкурентне середовище та його вплив на сучасний стан конкурентоспроможності підприємств м 'ясопродуктового підкомплексу АПК країни, визначено місце вітчизняного м'ясопродуктового підкомплексу на світовому ринку, його сильні і слабкі сторони, обґрунтовано основні напрямки його стратегічного розвитку та розв'язання проблеми підвищення його конкурентоспроможності, виходячи з умов глобалізації світової економіки та відкритості національних ринків.Документ Кластери як сучасна форма квазіінтеграції на мезорівні(2012) Ємцев, Віктор ІвановичДосліджено сутність, категоріальний апарат, структуру й типи територіального кластера. Розглянуто доцільність, переваги й теоретичні аспекти його формування й проблеми функціонування існуючих кластерів в Україні. The essence and category set of territorial cluster structure and types are investigated. The suitability, advantages and theoretical aspects of its forming were considered and the creation stages together with problems of existing clusters functioning in Ukraine were defined.Документ Понятійний апарат конкурентоспроможності підприємств та його діалектика(2012) Ємцев, Віктор ІвановичПроаналізовано понятійний апарат категорій «конкуренція», «конкурентоспроможність продукції», «конкурентоспроможність підприємства», їх взаємозв’язок та відмінності в діалектичному розвитку. Надана авторська редакція категорії конкурентоспроможність підприємства. The conceptual apparatus of categories" competitiveness", "competitiveness of the products", the "competitiveness of the enterprise" are analyzed together with their interrelation in dialectic development. The definition of authorship the category "competitiveness of the enterprise" is given.Документ Формування конкурентоспроможності підприємств в умовах посилення екологічних обмежень(2011) Ємцев, Віктор ІвановичВ статті досліджено вплив впровадження системи контролю якості та безпеки продукції на підвищення конкурентоспроможності підприємств та запропоновано можливі шляхи активізації цього процесу на прикладі діяльності підприємств олійно-жирової галузі.Документ Особливості формування конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості України(2011) Ємцев, Віктор ІвановичРозглянуто теоретичні і практичні аспекти функціонування та формування конкурентоспроможності підприємств м’ясної галузі, розроблено пропозиції щодо вирішення економічних проблем, існуючих у роботі підприємств, які беруть участь у формуванні вартості м’яса та м’ясної продукції.