Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка стану компаній харчової промисловості як фактор їх ринкової капіталізації
    (2016) Багацька, Катерина Володимирівна; Рябуха, Олександр Дмитрович
    Мета. Метою дослідження є вивчення провідних змін в оцінці підприємств харчової промисловості в контексті визначення ринкової капіталізації як ключового показника діяльності. Методика дослідження. В процесі дослідження використано такі загально наукові і специфічні методи, як історичний метод, абстрактно-логічний метод (визначення ролі показника ринкової капіталізації), метод порівняння (дослідження зарубіжних підходів до оцінки компаній), аналіз і синтез (оцінка показників компаній харчової галузі). Результати дослідження. Обґрунтовано роль ринкової капіталізації як провідного показника стану і перспектив розвитку компаній, досліджено методичні підходи до оцінки зарубіжних компаній харчової промисловості, встановлено вагомість впливу зовнішніх макроекономічних факторів на показники стану підприємства та виявлено основні зовнішні фактори впливу на стан виробників продуктів харчування. На основі вивчених підходів проаналізовано українські і зарубіжні компанії за показниками, рекомендованими зарубіжними аналітиками, і розроблено рекомендації щодо удосконалення оцінки стану компаній харчової промисловості. Наукова новизна результатів дослідження. В результаті дослідження встановлено необхідність зміни підходів до оцінки традиційних фінансових показників з метою врахування ринкових факторів в діяльності компаній та зміни підходів до викладання фінансового аналізу як навчальної дисципліни. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати можуть бути використані аналітичними і консалтинговими агенціями в процесі оцінки компаній. Purpose. The aim of the research is the study of leading change in the rating of the food industry in the context of determining market capitalization as a key performance indicator. Methodology of research. The research process used such general scientific and specific methods as historical method, abstract-logical method (the definition of the role of market capitalization), the method of comparison (the study of foreign approaches to assess companies), analysis and synthesis (evaluation of performance of companies in the food industry). Findings. The role of market capitalization as the leading indicator of the state and prospects of the companies studied methodological approaches to the assessment of foreign food companies, set the weight of the influence of external macroeconomic factors on the performance of state enterprises and the main factors of influence on the state of food manufacturers. Based on the investigated approaches we have analyzed ukrainian and foreign companies on the indicators recommended by the international analysts, and developed recommendations for improving the evaluation of food industry companies. Originality. The study established the need of changing approaches to the traditional financial indicators evaluation to reflect market factors in a company's activities and approaches to teaching financial analysis as an academic discipline.
  • Ескіз
    Документ
    Управління фінансовою стійкістю підприємства в умовах реформування податкової системи
    (2013) Багацька, Катерина Володимирівна; Коваленко, Олена Сергіївна
    У статті наведено головні принципи реформування податкової системи держави, викладені основні структурні зміни в системі оподаткування юридичних осіб корпоративного типу, досліджено взаємозв’язок між податковим навантаженням в умовах реформування системи оподаткування та фінансовою стійкістю на прикладі виробничого підприємства. Проаналізовано основні показники податкового навантаження та ключові параметри фінансової стійкості виробничого підприємства протягом останніх років. Розкрито та проаналізовано відомі методи оцінки податкового навантаження на підприємство, а також досліджено вплив змін в оподаткуванні на основний показник фінансової стійкості за допомогою методичного інструментарію математичної статистики. Встановлено кореляційний зв'язок між податковим навантаженням та фінансовою автономією підприємства. На підставі отриманих результатів кореляційного аналізу запропоновано систему управління параметрами фінансової стійкості підприємства в умовах реформування податкової системи. The article presents the main principles of the state tax system reformation, the basic structural changes in the taxation of corporate entities, investigated the relationship between the tax burden in terms of reforming the tax system and financial stability on the example of industrial enterprise. The main indicators of the tax burden and the key parameters of financial stability of industrial enterprise in recent years have been analyzed. Exposed and analyzed the known methods of assessment of tax burden on the company, as well as the effect of taxation changes to the main indicator of financial stability through methodological tools of mathematical statistics. Correlation established between the tax burden and the financial autonomy of the enterprise. Based on the results of the correlation analysis the Control Management System of enterprise financial stability parameters in conditions of tax system reformation is proposed